معاون آموزشی وزیر علوم با بیان اینکه در چهارمین همایش ملی آموزش عالی از ۱۳ استاد نمونه تقدیر میشود، گفت: تفاهمنامهای بین آموزش و پرورش، آموزش عالی و وزارت بهداشت در راستای فعال شدن حوزه آموزش امضا شد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مجتبی شریعتی نیاسر، معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در چهارمین همایش ملی آموزش عالی که هم اکنون در دانشگاه صنعتی شریف در حال برگزاری است، بیان کرد: از چهار سال گذشته تاکنون سالی یکبار همایش ملی آموزش عالی را برگزار میکنیم تا بتوانیم مسائل این حوزه را با استادان و فرهیختگان در میان گذاشته و برنامه ریزیهای مناسبی را داشته باشیم.
شریعتی نیاسر ادامه داد: چهارمین همایش ملی آموزش عالی با معرفی اساتید نمونه توامان شده است؛ لذا جامعه ما نیاز به معرفی الگوها دارد.
معاون آموزشی وزیر علوم اظهار داشت: علاوه بر ماموریتهای تعیین شده برای تمامی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی در سطح کشور تصور میکنیم که دانشگاههای بزرگ ماموریت ویژه دیگری نیز دارند که باید به آن توجه کنند. این ماموریت ویژه مدیر پروری است؛ یعنی پرورش انسانهایی که بتوانند در محیطهای سخت قابلیتهای خود را برای اداره جامعه نشان دهند.
به گفته وی فرهیختگان لازم است که تاریخ چهل سال گذشته را مرور کنند و ببینند که چند درصد از مدیران کشور از دانشگاههای بزرگ و معتبر هستند؛ از این رو از سال ۱۳۸۸ دستورالعمل تعیین و معرفی اساتید نمونه تدوین شد و در سال ۱۳۹۶ مورد بازنگری قرار گرفت.
شریعتی نیاسر ادامه داد: بر این اساس مهمترین هدف تجلیل از اساتید نمونه معرفی برترین اعضای هیئت علمی دانشگاهی در سطح کشور و تکریم شأن فرهیختگان و استادان جامعه است و برای آن امتیازاتی پیش بینی شده است به عنوان مثال کسب ۱۵۰ تا ۲۰۰ امتیاز برای هیئت علمی پژوهشی لازم است تا آنها بتوانند در لیست افراد کاندید برای اساتید نمونه قرار گیرند.
معاون آموزشی وزیر علوم تصریح کرد: در دانشگاهها کمیتهای مرکب از رئیس و معاونان آموزش و فرهنگی و پژوهشی تشکیل جلسه میدهند و با بررسی امتیازات اعضای هیئت علمی و اساتید نفرات منتخب خود را به وزارت علوم معرفی میکنند. سپس هیئت تصمیم گیر در وزارت علوم مجموع نفرات اعلامی را بررسی و در نهایت با تایید وزیر علوم منتخبین معرفی میشوند.
به گفته وی طی سالهای ۹۰ تا ۹۶ نزدیک به ۳۹۴ شخصیت برجسته علمی تحت عنوان اساتید نمونه معرفی شده اند که معمولا این فرهیختگان از تمامی مراکز آموزش عالی کشور بوده اند.
معاون آموزشی وزیر علوم بیان کرد: در سال ۹۷ معرفی شدگان از دانشگاههای مختلف بودند از مجموع ۲۲ نفر استاد علوم پایه سه برگزیده، از مجموع ۲۳ نفر در رشتههای فنی و مهندسی چهار برگزیده، از مجموع ۱۲ نفر در رشتههای کشاورزی و دام سه برگزیده و در نهایت از مجموع ۱۶ نفر در حوزه علوم انسانی سه برگزیده انتخاب شدند و امروز مجموعا از ۱۳ استاد نمونه به بهانه گرامیداشت خاطره استاد شهید مطهری تقدیر میشود.
شریعتی نیاسر بیان کرد: معرفی شدگان نباید در محل خدمت خود مسئولیت اجرایی داشته باشند و سعی شده همه ساله از هر دانشگاه تنها یک استاد نمونه را انتخاب کنیم، اما امسال دو استاد از دانشگاه شهید چمران اهواز معرفی میشوند؛ چرا که یکی از آنها در کمک رسانی به مناطق سیل زده نقش بسزایی را ایفا کرده است.
وی با بیان اینکه جامعه باید از ویژگیهای استادان بیشتر بهرهمند شود، یادآور شد: اساسا برای معرفی سرامدان آموزشی هدف این بود که بتوانیم نقش آموزش در ارکان مختلف جامعه را بهتر به تصویر بکشیم.
معاون آموزشی وزیر علوم اظهار داشت: با این هدف سعی داریم که در دهه سرامدی آموزش تمام دستگاههای اجرایی کشور در حوزه آموزشی خود فعال شود؛ لذا با مشورت وزیر علوم تفاهم نامهای را بین آموزش و پرورش، آموزش عالی و وزارت بهداشت امضا کردیم که امیدواریم با یک هم بستگی و هم افزایی بتوانیم در جهت معرفی افرادی که برای عرصه اجرا و عمل موفق بوده اند گام بهتری برداریم.