کارشناس انجمنهای علمی دانشجویی دانشگاه الزهرا(س) گقت: تیمهای دانشجویی و دانش آموزی در رقابتی یک روزه میکروگلایدرهای خود را در معرض دید داوران عموم قرار میدهد.
فاطمه طاها کارشناس انجمنهای علمی دانشجویی دانشگاه الزهرا(س) در گفتگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو در خصوص برگزاری «نخستین دوره مسابقات ملی میکروگلایدر» که در دانشگاه الزهرا(س)، اظهار کرد: گلایدر یک پرنده بدون موتور ساخته شده با اصول آیرو دینامیکی است و میتواند با یک پرتاب دستی به مدت طولانی به پرواز درآید.
طاها با اشاره به اینکه طراحی و ساخت یک گلایدر میتواند چالش عملی مناسبی برای دانشجویان رشته مکانیک هوا فضا و سایر گرایشهای زیر گروه مکانیک باشد، افزود: طراحی و ساخت یک گلایدر با علومی همچون سیالات، سازه، کنترل و ... درگیر است و انواع تکنیکهای ساخت و اسمبل کردن را پوشش میدهد، به همین دلیل از بار آموزشی بالایی برای دانشجویان و دانش آموزان برخوردار است.
کارشناس انجمنهای علمی دانشجویی دانشگاه الزهرا(س) با بیان اینکه ساخت و پرواز گلایدر از ۷۰ سال پیش به عنوان یک تفریح سرگرم کننده در جهان شناخته میشود، گفت: امروزه مسابقات جهانی زیادی در این زمینه به صورت سالیانه برگزار میشود و از حدود ۱۰ سال پیش به همت قطب علمی هوا فضا دانشگاه صنعتی شریف این رشته از مسابقات به منظور افزایش سطح توانمندی دانشجویان و دانش آموزان در کشور گسترش یافته و یک رشته شناخته شده و بسیار پرطرفدار است.
وی در خصوص علت برگزاری این مسابقات، تصریح کرد: به منظور افزایش سطح توانمندی و مهارتهای عملی دوران تحصیل و ایجاد فضایی شاد در بین دانشجویان متقاضی، تصمیم گرفتیم تا رویداد آموزشی مسابقاتی میکرو گلایدر را در دو بخش عادی و پرواز آزاد برگزار کنیم.
طاها با اشاره به علل انتخاب لیگ میکروگلایدر به جای لیگ نرمال گلایدر گفت: خلاقیت محور بودن، پرداخت علمی بیشتر به علت سادگی اعضا و کوچکتر بودن ابعاد پرنده، مطابقت بیشتر با آیین نامه مسابقات جهانی، بار آموزشی بیشتر با هزینه کمتر، فرا گیرتر بودن از جهت سادگی تکنیکهای ساخت و برند سازی از مهترین عللی بود که باعث تا این رویداد را در دانشگاه الزهرا برگزار کنیم.
کارشناس انجمنهای علمی دانشجویی دانشگاه الزهرا(س) با بیان اینکه این رویداد در دو بخش آموزشی و مسابقاتی برگزار میشود، عنوان کرد: کارگاههای آموزشی از چند جهت حایز اهمیت هستند؛ اول آن که هدف اصلی مسابقات افزایش سطح علمی شرکت کنندگان بوده و آموزش صحیح بسیار مهم است و دوم، این کار باعث بالا رفتن سطح مسابقات و همچنین افزایش تعداد شرکت کنندگان میشود که می تواند به مسابقات اعتبار و وجه مناسبی ببخشد.
وی در خصوص بخش مسابقاتی این رویداد نیز گفت: مسابقه به صورت یک روزه در دو بخش علمی و عملی با آیین نامه مشخص بر گزار خواهد شد که شرکت کنندگان پرنده ساخت خود را به پرواز در آورده و از نظر علمی از آن دفاع کرده و ایدههای خود را به صورت مصاحبه شفاهی و مستند سازی کتبی ارائه خواهند داد. این مسابقه شامل دو بخش کلاسیک و پرواز آزاد خواهد بود که مبانی اصلی امتیاز بخش اول طول پرواز و در بخش دوم زمان پرواز میباشد.
طاها در پایان با اشاره به زمان برگزاری این رویداد، خاطرنشان کرد: نخستین دوره مسابقات ملی میکروگلایدر ۱۳ اردیبهشت ماه با حضور تیمهای دانشجویی و دانش آموزی برگزار خواهد شد و در پایان تیمهای برتر کار خود را در مراسم اختامیه ارائه عمومی خواهند داد و از برترین تیمها تقدیر خواهد شد.
گفتنی است در این رقابت بین ۴۰ تا ۵۰ دانش آموز و دانشجو در قالب تیمهای سه نفره حضور دارند و در پایان رقابت ۳ تیم برتر از دانشجویان و ۳ تیم برتر از دانش آموزان به ترتیب جایزه یک میلیون و دویست هزار، هفتصد هزار و پانصد هزار تومان را همراه با لوح تقدیر دریافت خواهند کرد.