دانشگاه الزهرا (س) چندی پیش میزبان جمعی از مسئولان کشور به ویژه وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بود و طی نشستی صمیمانه درباره برخی مسائل دانشگاه صحبت شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ در آخرین روز از هفته سراهای دانشجویی و در آستانه روز گرامیداشت مقام معلم، دانشگاه الزهرا (س) میزبان منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، محسنی بند پی استاندار تهران، فرهادی فرماندار تهران بزرگ، صدیقی رییس سازمان امور دانشجویان و جمعی دیگر از مسئولان دانشگاه بود.
میهمانان دانشگاه الزهرا(س) ضمن نشست و گفتگوی دوستانه با اساتید و مسئولین این دانشگاه از کتابخانه و سراهای دانشجویان نیز بازدید کردند.
سرانه فضای آموزشی دانشگاه الزهرا(س) از سایر دانشگاهها کمتر است مهناز ملانظری رییس دانشگاه الزهرا(س) ضمن خوش آمد گویی به میهمانان گزارش مختصری از وضعیت و سیر تحولات اخیر دانشگاه ارائه داد. وی با اشاره به پشت سر گذاشتن ۵ دوره برنامه عملیاتی، تمرکز بر رشتههای میان رشتهای و برگزاری دورههای مهارت افزایی برای دانشجویان را بخشی از برنامههای دانشگاه عنوان کرد.
رییس دانشگاه الزهرا(س) با اشاره به تلاش روز افزون و تصویب طرحهای مختلف به منظور هوشمند سازی دانشگاه، کسب جایگاه ۱۳ و قرار گرفتن در بین ۱۶ دانشگاه برتر بین المللی را حاصل تلاشهای پژوهشی اساتید و دانشجویان الزهرایی دانست.
ملانظری پس از تبیین طرح راه اندازی آزمایشگاه مرکزی دانشگاه و تمرکز بر فعالیتهای پژوهشی ادامه داد: علیرغم فضای ۱۴ هکتاری در دانشگاه الزهرا، سرانه فضای آموزشی برای دانشجویان از استاندارد پایینی برخوردار است و تقریبا هر دانشجو ۴ متر مربع فضا در اختیار دارد.
وی ادامه داد: به منظور تامین امکانات زیرساختی دچار محدودیت هستیم و علیرغم تلاش مجدانه و رفع تصرف اغیار از اراضی دانشگاه هنوز هم ۵۰ درصد آن در تصرف عدوانی قرار دارد که برای خلع ید از آنها محتاج حمایت وزارتخانه و استانداری هستیم که تدابیری در جهت حمایتهای مالی و تامین سرپناه برای متصرفین نیازمند و تدابیر صریح اجرایی برای رفع دیگر متصرفین در نظر بگیرند
از تامین فضای آموزشی تا مشکلات شخصیتی دانشجویان بر اثر نبود خوابگاه/ دانشجویان تمام دغدغه مسئولین بودند در ادامهی این نشست آمنه خدیور مدیر برنامه بودجه، تحول اداری و بهره وری دانشگاه الزهرا(س) ضمن بررسی و توضیح فرایند هوشمند سازی دانشگاه، اپلیکیشن موبایلی و سایر سیستمهای دانشگاه را که توسط اعضای هیأت علمی دانشگاه الزهرا(س) طراحی و تولید شده است معرفی نمود.
صدیقه شمس رییس دانشکده علوم ریاضی از وزیر علوم تقاضا کرد تا با توجه به دخترانه بودن دانشگاه، مجوز اختصاصی تاسیس یک پژوهشکده ریاضی به نام مریم میرزاخانی را برای دانشگاه الزهرا(س) صادر نمایند.
حسن قالیباف رییس دانشکده علوم اجتماعی و اقتصاد بعد از تاکید بر لزوم افزایش فضای فیزیکی-آموزشی به تشریح تلاشهای مداوم اعضای این دانشکده به منظور برگزاری دورههای کاربردی تعاملی با سازمانها و تسهیل ورود دانش آموختگان این دانشکده به بازار کار از تصمیم این دانشکده برای تشکیل گروه جدید بیمه خبر داد.
سعید رضایی شریف آبادی رییس مرکز ارزیابی و پایش عملکرد دانشگاه، بزرگترین معضل فعلی را کمبود فضای فیزیکی-آموزشی و فرسودگی خوابگاههای دانشجویی عنوان نمود. وی ادامه داد: سهم هر کدام از دانشجویان ما از خوابگاه کمتر از ۵ متر مربع است و نبود خوابگاه به تعداد و کیفیت مناسب موجب تغییرات شخصیتی و تربیتی در زندگی دانشجویان شهرستانی شده است و ما را در امانت داری از فرزندان ایران دچار مشکل کرده است.
حجت الاسلام والمسلمین خان بیگی ریاست نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه الزهرا(س) ضمن انتقاد از اندک بودن همیشگی بودجه دانشگاه الزهرا گفت: در ماجرای زمینهای ده ونک ما تنها مانده ایم، این یک مشکل سیاسی و جناحی نیست بلکه مشکل نظام است و به توجه و حمایت همه احتیاج دارد.
نظارت دانشگاهها بر بودجه پژوهشی همه نهادها/همراهی با دانشگاه برای رفع تصرف املاک قانونی دانشگاه محسنی بندپی استاندار تهران پس از تبریک روز کارگر و روز معلم، رییس دانشگاه الزهرا(س) را یک مطالبهگر جدی و قوی دانست و تلاش ایشان را در مسیر حل مشکلات دانشگاه و توجه به مسائل دختران دانشگاه الزهرا(س) تحسین کرد.
بندپی با اشاره به لزوم مشکل گشایی پژوهشها از جامعه اعلام کرد: همانگونه که وزارت علوم، تحصیلات عالیه و تکمیلی را منحصر به دانشگاهها نمود، باید تمامی سازمانهای اجرایی را مکلف کنیم تا بودجه پژوهشی خود را با نظارت دانشگاهها هزینه کنند.
استاندار تهران با پیشنهاد تبدیل دانشکده علوم اجتماعی و اقتصاد به دو دانشکده مجزا گفت: یکی از راهکارهای ما برای متصرفین غیر قانونی دانشگاه الزهرا(س) که تاکنون املاک را تخلیه نکرده اند، انتقال نیازمندان آنها به پرند و یا اسکان آنها در شهرک زیتون است.
دانشگاه الزهرا به دنبال توسعه نیست/وزارت علوم در راستای بهبود زیست دانشجویان تلاش میکند غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ضمن تشکر از تلاش اعضا و مسئولین دانشگاهها به خصوص دانشگاههای تهران اوقافی بودن برخی زمینها را موجب اطاله روند اختصاص آنها دانست.
غلامی بیان کرد: در موضوع زمینهای اوقافی مشکلی با سازمان اوقاف نداریم و آنها تنها بر بقای مالکیت و پرداخت حق خود تاکید دارند که انجام خواهد شد. در تهران برای توسعه دانشگاهها دچار مشکل هستیم دانشگاه تهران، شریف و ... مشکلات متعددی دارند البته ماجرای دانشگاه الزهرا(س) متفاوت است، زیرا طرح آنها توسعه نیست و زمینها حق دانشگاه است. انشا الله در این زمینه استانداری هم به دانشگاه کمکهای لازم را خواهد کرد.
وزیر علوم ادامه داد: تلاش ما بر این است تا دانشگاههای کوچک با تعداد اندک هیأت علمی را با یکدیگر تجمیع کنیم و با آنها دانشگاه جدیدی احداث کنیم یا آنها را برای افزایش میزان بهره وری و کیفیت آموزشی تحت عنوان پردیسهای مختلف زیر نظر دانشگاههای بزرگ قرار دهیم.
غلامی، کیفی سازی دانشگاههای آزاد و غیر انتفاعی، انحلال رشتههایی که مطالبهای برای آنها نیست، انفکاک دانشگاه علمی و کاربردی از دستگاههای دولتی و ارتقای دانشگاهها به نسل سوم از جمله طرحهای اصلی و مد نظر وزارت علوم عنوان کرد.
وی ادامه داد: تلاشهای ۵ سال اخیر وزارت علوم در راستای بهبود زیست دانشجویان و افزایش کیفیت خوابگاهها بوده است و امیدواریم با کمک خیرین بتوان از حیث کمی و کیفی خوابگاهها را ارتقا دهیم همانطور که در سال ۹۷ با کمک خیرین به نتیجه رسیده است. راه حل دیگر کمک رهن به دانشگاهها برای تامین موقت ساختمان خوابگاههای آنهاست که این طرح را نیز مد نظر داریم و به دانشگاه الزهرا(س) هم از این طریق کمک خواهیم نمود.
پنجاه درصد خوابگاههای تهران نیازمند ارتقاء کیفی هستند صدیقی معاون وزیر علوم و رییس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، با اشاره به ارتقاء کیفی بیش از پانصد خوابگاه طی سه سال اخیر اعلام کرد: در سال ۹۷، ۲۶ طرح خوابگاهی از طریق طرح کمک رهن انجام شده است. دانشگاه الزهرا علیرغم داشتن ۲۴۰۰ ظرفیت خوابگاهی همچنان نیازمند افزایش تعداد خوابگاه است.
صدیقی گفت: امسال المپیاد ورزشی دختران دانشجو به میزبانی دانشگاه الزهرا در تهران برگزار میشود از آنجائیکه ورزشهای همگانی بسیار مورد توجه وزارت علوم هستند امیدواریم با کمک فرمانداری و استانداری تهران، دانشگاه الزهرا میزبانی خود را با بالاترین سطح کیفی به عمل رساند.
دانشگاه الزهرا(س) میزبان و مترصد برگزاری چهارمین المپیاد ورزش همگانی دختران با توجه به موفقیتهای ملی و بین المللی دانشجویان و تلاشهای مدیران ورزشی دانشگاه الزهرا(س)، برگزاری چهارمین المپیاد ورزش همگانی دختران به دانشگاه واگذار شد و حکم ریاست ستاد حمایت و پشتیبانی برگزاری المپیاد از سوی جناب غلامی، وزیر علوم تحقیقات و فناوری به محسنی بند پی، استاندار تهران و حکم سرپرستی این المپیاد از سوی صدیقی معاون وزیر و رئیس امور دانشجویان به ملانظری رییس دانشگاه الزهرا(س) اعطا کردید.
در انتهای این نشست ضمن اهدای تندیسی از دانشگاه الزهرا(س) که طرح و ساخته داخلی دانشگاه بود، به وزیر علوم و استاندارو فرماندار محترم تهران، میهمانان به بازدید از کتابخانه مرکزی و خوابگاههای دانشجویی پرداختند.