دومین دوره مسابقه الکاپ با موضوع تحلیل احساسات با تلاش بسیج دانشجویی دانشکده برق دانشگاه شریف ۱۳ اردیبهشتماه برگزار شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، تحلیل احساسات، عبارتی است که این روزها زیاد به گوش میخورد و معمولا جوانان بیشتر از آن صحبت میکنند. اما واقعا تحلیل احساسات یا همان feel study چیست و چه چیزی باعث شده آنقدر مورد توجه قرار گیرد؟
تحلیل احساسات یک زمینه تحقیقاتی است که نظرات، احساسات، گرایشها و عواطف را آنالیز میکنند. این زمینه به عنوان ابزاری برای تحلیل و نتیجه گیری از عقاید و احساسات و گرایشاتی میباشد که فرد به انواع مختلف اعم از نوشتاری، بیانی و یا رفتاری از خود بروز میدهد. درواقع هدف از تحلیل احساسات، پی بردن به این واقعیت است که فرد در یک قسمت از اطلاعات موجود از وی در متن، صوت و یا رفتار، چه حسی داشته است و چه بسا بتوان بعد از آن رفتارها و واکنش فرد نسبت به مسائل جدید را پیش بینی کرد! افزایش اهمیت تحلیل احساسات با رشد رسانههای اجتماعی مانند نظرسنجیها، انجمنهای گفتگو، وبلاگها، توییتر و شبکههای اجتماعی همزمان شده است و این بر اهمیت موضوع اضافه میکند. سیستمهای تحلیل احساسات در بسیاری از زمینهها نظیر تجاری و اجتماعی و حتی سیاسی مورد استفاده قرار میگیرند، زیرا نظرات و عقاید برای همه فعالیتهای انسانی مهم بوده و تاثیر کلیدی بر رفتار ما دارند.
این نوع نگاه به کلان دادهها و این واژه آشنا که اتفاقات مهم و بزرگی نظیر انتخابات آمریکا را نیز تحت الشعاع قرار میدهد، باعث شده تا جمعی از دانشجویان فعال کشور به فکر بررسی و طراحی مسابقهای با این موضوع بیفتند.
صحبت ما درباره مسابقه الکاپ است، مسابقهای دانشجویی که پارسال به عنوان اولین سری از سلسله مسابقات به قصد آشنایی هرچه بیشتر دانشجویان با حوزه فناوریهای نامتمرکز -بلاکچین- و برخی چالشهای آن، از سوی سازمان بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف شاخه دانشکده برق برگزار شد.
امسال نیز به همت بسیج دانشجویی دانشکده برق دانشگاه شریف، دومین دوره مسابقه الکاپ با موضوع تحلیل احساسات از صبح روز جمعه ۱۳ اردیبهشتماه در دانشگاه صنعتی شریف آغاز شد و ۷۰ نفر در قالب ۳۰ تیم از دانشکده برق و کامپیوتر این دانشگاه و دانشگاههای دیگر با یکدیگر به رقابت پرداختند.
مطابق برنامهریزی انجامشده، صبح روز برنامه، کارگاههای علمی و سخنرانیهایی توسط اساتید و صاحبنظران پیرامون مسابقه، اهمیت و کاربرد آن برگزار شد. سپس دانشجویان بهصورت گروهی به حل دو چالش مسابقه پرداختند. چالشها، در ارتباط با فناوریهای روز دنیا و مرتبط با تحلیل احساسات و نظرات واقعی مردم در شبکههای اجتماعی بود که بهگونهای طراحیشده بود که دانشجویان میبایست با استفاده از مطالب کارگاهها و همچنین سرچ در مقالات علمی و اینترنت در مدت محدود به حل آن میپرداختند.
لازم به ذکر است، در انتهای این رویداد دانشجویی، پس از انجام داوری از تیمهای برتر توسط بسیج دانشجویی تقدیر به عمل آمد و جوایز نفیس و ارزندهای به آنها اهدا شد.