شرکتی که از اپل سرمایه دریافت کرده و قرار بود با تولید یاقوت کبود به ساخت پوشش ضد خش نمایشگرهای آیفون کمک کند، اکنون از سوی کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا به کلاهبرداری متهم شده است.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، در مدت زمانی نه چندان قبل، اپل قصد داشت با استفاده از یاقوت کبود نمایشگرهای آیفون را بسازد. اما این پروژه چندان خوب پیش نرفت. اپل ۶۷۸ میلیون دلار به شرکتی به نام GT Advanced Technologies وام داد. این شرکت قرار بود پوششهای محافظ نمایشگر از جنس کریستالهای مصنوعی یاقوت کبود بسازد که در برابر خط و خش مقاوم هستند.
درعوض این شرکت گویهایی معیوب از یاقوت کبود مصنوعی ابداع کرد که قابلیت تبدیل شدن به نمایشگر را نداشت. این شرک چند ماه پس از آغاز به کار ورشکست شد. اکنون کمیسیون اوراق بهادار و بورس آمریکا (SEC) اعلام کرده این شرکت و مدیر ارشد اجرایی سابق آن جرم کلاهبرداری و اعلام نکردن اطلاعات کلیدی به سهامداران متهم کرده است.
ایده اصلی این شرکت آن بود که سیلندرهایی از یاقوت کبود یا «گوی» بسازد. این گویها دوبرابر بزرگتر از هر نمونه تولید شده بودند. به هرحال نصف گویهای تولیدی ترک خوردند و به دلیل مشکلات مختلف، قابل استفاده نبودند.
در سال ۲۰۱۴ میلادی، این شرکت گله داشت که اپل سرمایه بیشتر برای توسعه این فناوری در اختیارش قرار نداده و نسبت به شرایط قرارداد بسیار سختگیرانه عمل کرده است. در این میان اپل نیز ادعا کرد GT Advanced Technologies نتوانسته به اهداف گفته شده، دست یابد.
به گفته SEC عدم پرداخت سرمایه از سوی اپل سبب ورشکستگی GT Advanced Technologies نشده است. علاوه بر آن GT Advanced Technologies و مدیر ارشد اجرایی آن تصویری ساختگی از عملکرد و توانایی شرکت برای دستیابی به سرمایه برای سهامداران ترسیم کردند. این در حالی بود که مقامات شرکت اطلاعات درباره شکست طرح در اختیار داشتند.
با وجود آنکه از این یاقوتهای کبود مصنوعی برای ساخت نمایشگر آیفون استفاده نشد؛ اما اپل آن را در نمایشگرهای ساعت، پوشش دوربین و حسگرهای اثر انگشت به کار برده است. کارشناسان معتقدند با توجه به پیشرفتهای سریع فناوری در علوم مواد، احتمالاً در آینده این ماده در موبایلهای هوشمند آتی استفاده شود.