برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژیهای روز با ما همراه باشید.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصهای از آنها را میتوانید در ادامه مرور کنید.
ارائه یک هزار و ۱۸۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی به شرکتهای دانشبنیان حسین اسفندیاری سرپرست معاونت توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره برنامه ارتقای مقیاس تولید و اشتغال شرکتهای دانشبنیان توانمند، بیان کرد: این برنامه با هدف ارائه تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان توانمند از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی است تا از این طریق به کسب و کارهای این گروه از بازیگران مهم اقتصادی رونق داده شود.
وی افزود: برمبنای الگوهای نوین توسعه، سرمایه انسانی مهمترین سرمایه کشورها است و نیروی انسانی جوان، تحصیلکرده و باانگیزه محور اصلی توسعه به شمار میآید.
گلخانههایی که فناوری سازگار با محیط زیست دارند با حمایت ستاد توسعه فناوری آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری، گلخانه دریایی با استفاده از انرژیهای تجدید پذیر در سواحل مکران و بوشهر نمونه بومی احداث میشود.
جهانگیر پرهمت قائم مقام ستاد توسعه فناوری آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی درباره احداث این گلخانهها، اظهار کرد: این ستاد در نظر دارد تا با استفاده از ظرفیت فناوریهای جدید و دانش بنیان بتوانیم گلخانه دریایی را با به کارگیری انرژیهای تجدید پذیر احداث کنیم. مقرر شده تا امسال به صورت پایلوت در دو شرایط آب و هوایی در سواحل مکران و بوشهر این گلخانههای دریایی را احداث کنیم.
ثروتآفرینی با نعمتهای خدادادی ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری با هدف توسعه زیست فناوری دریا در کشور و رونق دهی به محصولات تولید شده از این حوزه ثروت آفرین، اقدام به راه اندازی کارگروه زیست فناوری دریا و پیگیری راههای توسعه این صنعت بزرگ کرده است.
زیست فناوری دریا یک گزینه مناسب برای توسعه اقتصاد کشورهای دارای این مزیت خدادادی است. این حوزه میتواند به رونق اقتصادی کشورهای دارای این مزیت الهی کمک کند. دریا یکی از بسترهای مناسب برای انجام تحقیقات علمی است؛ اما هنوز از تمام ظرفیتهای این بستر استفاده نشده است. این بستر آبی بیکران، مملو از موجودات زنده شناخته شده و ناشناختهای است که هر کدام به تنهایی میتوانند در توسعه زیست فناوری دریایی نقش ایفا کنند.
محمد حسین مقامی عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی درباره فعالیت گروههای پیشران مورد حمایت ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بیان کرد: گروه «نورواپتیک» یکی از نخستین گروههای پیشران است که در ستاد توسعه علوم و فناوریهای علوم شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تشکیل شد.
فعالیتها در حوزه چاپ سهبعدی زیستی شتاب گرفت مرکز راهبردی فناوریهای همگرا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با انجام اقداماتی مسیر توسعه حوزه چاپ سه بعدی زیستی را در کشور هموار میکند.
چاپ سه بعدی زیستی یکی از حوزههای همگرایی است که به دلیل نوپا بودن آن دانش و تجربه کافی در این علم وجود ندارد؛ بنابراین مرکز راهبردی فناوریهای همگرا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای توسعه این حوزه اقداماتی را انجام داده است تا مسیر فعالان این حوزه هموار شود که انجام این فعالیتها بر اساس سند توسعه کسب و کار فناوریهای همگرا برای ارتقای چاپگرهای سه بعدی انجام شده است.
برگزاری رویداد توسعه «بافت چاپی» یکی از اقداماتی است که این مرکز انجام داد تا امکان استفاده از این فناوری نوین در اختیار گروههای داوطلب فعال در حوزه مهندسی بافت قرار گیرد.
توسعه بازار شرکتهای دانشبنیان اولویت معاونت علمی است صاحبکار خراسانیمحمد صاحبکار خراسانی رئیس مرکز شرکتها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفتگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، در پاسخ به این سوال که معاونت علمی و فناوری چه برنامههایی برای حمایت از شرکتهای دانش بنیان داشته است؛ اظهار کرد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از سالهای قبل برنامههای ویژهای برای شرکتهای دانشبنیان داشته و دارد، اما مهمترین برنامه این معاونت برای سال ۹۸ توسعه بازار این شرکتها است.
صاحبکار در خصوص نحوه توسعه بازار این شرکتها افزود: توسعه بازار از طریق شبکه سازی بین شرکتها و احصاء نیازهایی که در فضای صنعت و جامعه در کشور وجود دارند و ارائه آنها به شرکتهای دانشبنیان، امکان پذیر است.
تولید نانوفیلترها جهت خالصسازی و تصفیه آب تصویب شد تولید «نانوفیلتر ساختهشده از ذرات نانوسلولزی جهت خالصسازی و تصفیه آب» از طرحهای پژوهشی است که در صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تصویب شد.
هدف از انجام این پژوهش تولید نانو فیلتر تصفیه آب با استفاده ازنانو چند سازههای تهیه شده از نانو ذرات سلولزی حاصل از ضایعات کشاورزی و بررسی عملکرد آن است، بنابراین برای تحقق این هدف ضایعات کشاورزی (باگاس) مورد استفاده قرار گرفت. همچنین ذرات نانوسلولزی با قطر کمتر از ۱۰۰ نانومتر تهیه شده با استفاده از تیمارهای مختلف شیمیائی-مکانیکی استفاده شد.
محققان یک گام دیگر به درمان سرطان نزدیک شدند محققان کشور با افزایش غلظت اسیدهای موجود در گوشت و لبنیات گام مهمی به سوی درمان سرطان برداشتند. سیالای (CLA) یا لینولئیک اسید کونژوگه یکی از ایزومرهای لینولئیک اسید است و این بدین معناست که دارای تغییری جزئی در ساختار مولکولی به دلیل تغییر در وظایف مواد غذایی است. این یکی از اسیدهای چربی آزاد میباشد که بهطور طبیعی در گوشت و مواد لبنی وجود دارد و توسط بدن تولید نمیگردد، بنابراین باید از طریق رژیم غذایی تأمین شود.
کلیه پرداختهای خود را به صورت مجازی انجام دهید استفاده از نرم افزارها و برنامههای تعریف شده در کیف پول الکترونیکی به کاربر اجازه میدهد تا نقل و انتقالات ارزی خود را با هزینه کمتری انجام دهد. دریک تعریف ساده کیف پول الکترونیکی را یک کیف پول مجازی مینامند که با استفاده از نرم افزارها و برنامههای تعریف شده به کاربر اجازه میدهد تا نقل و انتقالات ارزی خود را انجام دهد.
مهمترین هدف کیف پول الکترونیکی امکان انجام پرداختهای خرد به صورت سریع و حذف مشکلات در دسترس نبودن پول خرد است. از جمله امکانات کیف پول الکترونیکی این است که در کلیه پرداختهای خرد روزانه خود اعم از خریدهای روزانه از مراکز خرید، خرید شارژ تلفن همراه، پرداخت کرایه سرویس حمل و نقل عمومی (مترو، تاکسی و اتوبوس)، پارکومترها و پارکینگهای عمومی این تسهیلات قابل استفاده است.