آخرین اخبار:
کد خبر:۷۶۵۸۹۱
با هدف رونق اقتصادی؛

ساختمان‌های قدیمی و متروکه، کارخانه نوآوری می‌شوند

کارخانه نوآوری، کارخانجاتی هستند که به تولید محصول با شیوه‌ای جدید می‌پردازد، محصولات دانش بنیانی که از ایده‌های نوآورانه سر برآورده‌اند و در این کارخانجات با تزریق اندیشه و کمی سرمایه به مرحله تجاری سازی می‌رسند.

ساختمان‌های قدیمی و متروکه، کارخانه نوآوری می‌شوند/ تولید محصول با روش‌های جدید و فناورانه

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، معاونت علمی و فناوری یکی از مهم‌ترین اهداف خود را بر اساس توسعه زیست بوم نوآوری و فناوری و تحقق اقتصاد دانش بنیان بنا نهاده است. مفاهیمی که تا چند سال پیش برای مردم بیگانه و ناملموس بودند و تصوری از آن‌ها نداشتند. اما با شکل گیری مفهوم نوآوری و فناوری در کشور، این اصطلاحات جدید در میان مردم و مسوولان جای خود را باز کرده اند.

کارخانجات نوآوری ساختمان‌هایی قدیمی و بلااستفاده هستند که سالیان سال بدون هیچ کاربری گوشه و کنار شهر‌ها خاک می‌خورند. ساختمان‌هایی بزرگ، عظیم و متروکه که به دلایل نامعلومی سال‌ها تعطیل بودند و چرخشان نمی‌چرخید؛ اما زیست بوم نوآوری با رونق به اقتصاد دانش بنیان، چرخ این کارخانجات متروک را که دلیلی برای چرخیدن نداشتند را نیز به گردش درآورد و صدای زندگی و حیات را به این متروکه‌های فراموش شده برگرداند.

شکوفایی اقتصادی با توسعه کارخانجات نوآوری
شاید تصور همه از شنیدن اسم کارخانه، تصویر فضایی باشد که دود از دودکش‌های عظیم الجثه آن به آسمان کشیده شده است و کارگران زیادی خسته و عرق ریزان مشغول به تولید ماشین آلات، ابزار یا محصولات مختلفی هستند؛ اما این بار با مفهومی جدید از کارخانه روبرو هستیم. کارخانجاتی که محصول آن ایده و تفکر است و تعدادی جوان مستعد و آماده به کار چشم امید بسته اند به گونه‌ای جدید از اقتصاد، اقتصادی که انسان و اندیشه قوی افراد را هدف قرار داده است.

در این کارخانجات قدیمی که با حضور استارتاپ‌های جوان رنگ و بویی تازه گرفته اند و جوانی جوانان در تار و پود آن‌ها رخنه کرده است، شور جوانی موج می‌زند. جوانانی که تازه پا به عرصه کار و فعالیت گذاشته اند و با ایده‌های نو و محصولات جدید قصد دارند، زندگی مردم را آسوده‌تر کنند و خود نیز به درآمدزایی برسند.

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری این کارخانجات را به مکانی برای گردهم آیی جوانان خلاق و ایده پردازی آن‌ها تبدیل کرده است تا فضایی برای به فعل درآوردن ایده‌های نوآورانه خود داشته باشند. در این فضای‌تر و تازه شده با خلاقیت‌های جوانان، ایده پردازان و سرمایه گذاران یکدیگر را پیدا می‌کنند و مسیر را برای تجاری سازی محصولات و ایده‌های خود فراهم می‌کنند. ایده‌هایی که شاید اگر به پشتوانه این نوع حمایت‌ها جان نگیرند برای همیشه فراموش شوند.

چه بسیار ایده‌هایی که در این مکان پر و بال می‌گیرند و همای سعادتی می‌شوند برای صاحبان خود و اقتصاد کشور که سال‌ها است با این نگاه تازه، رنگ و بویی استارتاپی به خود گرفته و از شیوه سنتی صرف خود درآمده است. اقتصادی که می‌تواند نسل آینده را از چاه عمیق و بی سرو ته یافتن شغل در آینده نجات دهد و آن‌ها را به سمت خلاقیت، ایده پردازی و توکل و توسل به توانمندی‌های وجودشان سوق دهد.

استارتاپ‌ها به عنوان یکی از عناصر مهم زیست بوم نوآوری و کارآفرینی همواره به دنبال محیطی پویا، خلاق و یکپارچه برای دسترسی به سرمایه‌های دانشی، نمادین، اجتماعی و اقتصادی برای توسعه و رشد سریع و رسیدن به اهداف خود هستند. کارخانجات نوآوری بهترین فضا را برای فعالیت این استارتاپ‌ها فراهم می‌کند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار