معاون علمی و فناوری رییس جمهور با اشاره به توسعه پتانسیل میراث فرهنگی و صنایع گردشگری برای توسعه صنایع فرهنگی گفت: ورود نوآوری به این حوزهها در اولویت شرکتهای دانشبنیان و استارتاپی قرار دارد.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییسجمهوری، روز سهشنبه ۳۱ اردیبهشتماه سال با همراهی علیاصغر مونسان معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، از مرکز نوآوری پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری دیدن کرد. در این بازدید فعالان استارتآپهایی که در حوزه صنایع فرهنگی، نرم و خلاق ایدههایشان را شروع کردهاند به بیان نقطه نظرات و ایدههایشان پرداختند.
ستاری بر همکاری معاونت علمی و فناوری و سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری برای توسعه استارتآپها و صنایع خلاق و فرهنگی تأکید کرد و ادامه داد: برنامههای مشترک و همکاریهای جدیای در راه است، به طور خاص حمایتهای مالی و زیرساختی را مد نظر قرار دادیم و آماده هستیم تا شتابدهندههای حوزه میراثفرهنگی و گردشگری بر مبنای سازوکار همکاری مشترک حمایت شوند.
رییس ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویتساز ادامه داد: به راه افتادن استارتآپها در سه بخش میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری نقش مؤثری در ایجاد اشتغال برای جوانان تحصیلکرده ایفا میکند؛ بنابراین این موضوع به عنوان یک اولویت مهم در حمایت از صنایع خلاق و فرهنگی قرار دارد.
ستاری وجود یک محیط مناسب برای رونق این دست کسب و کارها را اولویتی مهم و در روند اجرا از سوی معاونت علمی و فناوری عنوان کرد و ادامه داد: پیشبینی و فراهم آوردن محیطی برای استارتآپهای حوزه میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری یک اولویت بسیار مهم برای رونق صنایع خلاق و فرهنگی است. این گامها ضمن حمایت از جوانان فعال در این حوزه زمینهساز رونق و احیای بخشی از بافت تاریخی تهران شده است.»
رییس بنیاد ملی نخبگان، نقش خارقالعاده جوانان تحصیلکرده در زنده کردن بافتهای فرهنگی و اندیشهای فراموش شده را یادآوری کرد و گفت: حوزههای باستانشناسی و بخشهای مرتبط با گردشگری میتوانند با ایجاد استارتآپهای خود، ضمن خلق ارزش افزوده از ظرفیتهایی که به محاق فراموشی رفتهاند، احیا کرده و برای دیگر جوانان نیز اشتغال بیافرینند.
ستاری، به حمایت زیرساختی و مالی برای توسعه زیستبوم استارتآپهای میراث فرهنگی و گردشگری اشاره کرد و گفت: حوزه میراثفرهنگی و گردشگری، بخشی از هزینه مرمت خانه تاریخی سرهنگ ایرج را پرداخت میکند.
رونمایی از سامانه گردشگری مجازی در ادامه این بازدید از سامانه هوشمند هایپراسکپو با حضور ستاری و مونسان رونمایی شد. در این نمایشگاه مجازی تمام استارتاپهای حوزه میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در غرفههای مجازی حضور دارند و محصولات خود را ارائه میدهند.
استفاده از این سامانه مجازی، فرصتی را فراهم میکند تا استارتآپها به طور مستقیم با بازدیدکنندگان خود ارتباط داشته باشند. برندسازی و جذب سرمایهگذاری مجریان استارتآپها از دیگر مزایای این سامانه هوشمند است.
مرمت ساختمان ایرج با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خانهای تاریخی در مرکز پایتخت با معماری سنتی چشمنوازش ستونهای مرمری خیرهکنندهاش و حیاطی که با حوض و درخت کهنسال تزیین شده است، برای استارتآپهایی که در حجرههای پیرامونی فعالیتشان را آغاز کردهاند، یادآور شکوه میراث فرهنگی و الهامبخش پروراندن ایدههای نوآورانهشان است. دیوارهای آجری این بنا پس از سالها مرمت شده است و این بنای فرهنگی، با حضور استارتآپها حیاتی دوباره میگیرند.
در حال حاضر بخشی از خانه تاریخی سرهنگ ایرج مرمت شده است و فرآیند مرمت این بنا با همراهی بخش خصوصی و معاونت علمی و فناوری رییسجمهوری کامل میشود.
گردشگری عشایری، گردشگری کودک، موزه مجازی، راهنمای صوتی اماکن تاریخی، ضدآبسازی خاک، شیشه و سنگ بناهای تاریخی محور فعالیت استارتآپهای مستقر در خانه تاریخی سرهنگ ایرج است.
در این بازدید محمدحسن طالبیان معاون میراثفرهنگی، ولی تیموری معاون گردشگری، حسین اربابی معاون سرمایهگذاری حقوقی و امور مجلس، پویا محمودیان معاون صنایعدستی و محمد خیاطیان معاون توسعه مدیریت سازمان میراثفرهنگی نیز حضور داشتند.