کد خبر:۷۶۷۲۶۰
دستاورد تازه علمی؛

راکتوری جدید برای تبدیل دی اکسیدکربن به اکسیژن تولید شد

محققان دانشگاه کل‌تک، موفق به تولید راکتوری شده اند که دی اکسیدکربن را به اکسیژن تبدیل می‌کند.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو،اگر چه اکسیژن از جمله عناصر موجود در فضای خارج از جو کره زمین است، اما بخش عمده آن به گونه‌ای است که برای تنفس کردن مناسب نیست. حال محققان دانشگاه «کل تک» از تولید راکتوری خبر داده اند که می‌تواند دی اکسید کربن را به مولکول اکسیژن قابل تنفس برای انسان مبدل کند.

این دستاورد تازه علمی نه تنها تنفس فضانوردان را در سفر‌های فضایی آسان می‌کند، بلکه به انسان در نبرد با گرمایش زمین و افزایش دمای آب و هوا کمک می‌کند.

در حال حاضر برای تهیه اکسیژن مورد نیاز برای تنفس انسان در ایستگاه فضایی بین المللی از روش تجزیه آب به گاز‌های هیدروژن و اکسیژن با استفاده از یک مخزن تحت فشار استفاده می‌شود. این روش وقت گیر و دارای بهره وری پایین است و در سفر‌های فضایی طولانی مدت مفید و مقرون به صرفه نیست. از همین رو محققان راکتوری طراحی کرده اند که پس از دریافت گاز دی اکسیدکربن قادر به جدا کردن کربن آن و استخراج مولکول اکسیژن است. برای این کار گاز دی اکسیدکربن یونیزه شده، سپس سرعت حرکت آن در یک میدان مغناطیسی افزایش می‌یابد و در نهایت به سمت یک سطح ساکن و فاقد نیروی جنبشی مانند ورقه‌های باریک طلا شلیک می‌شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار