یک شرکت تحقیقاتی، سلولهای سهبعدی سرطان پانکراس انسان را به منظور کشف داروهای ضدسرطان در قالب فناوری اندام روی تراشه تولید و آزمایش کرده است.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو؛ شرکت هموشیر تراپیوتیکس (HemoShear Therapeutics) موفق به ساخت آزمایشگاه روی تراشهای برای مطالعات سرطان شده است. این آزمایشگاه روی تراشه در واقع یک مدل سهبعدی چندسلولی از سلولهای سرطان پانکراس است. در مقالهای که محققان این شرکت در نشریه Lab on a Chip به چاپ رساندند نشان دادند که این مدل منحصربهفرد میتواند محیط سرطان پانکراس را شبیهسازی کند و قابل استفاده برای توسعه داروهای ضدسرطانهای صلب است.
دانیل جیولی از محققان این پروژه میگوید: «تحقیق و توسعه داروهای سرطان نرخ موفقیت بسیار پایینی دارد چرا که مدلهای مناسب برای پیشبینی رفتار سلول در برابر دارو وجود نداشته و تومور سرطان انسان نیز ساختار بسیار پیچیدهای دارد. این مدل جدید کاملا با مدلهایی که پیش از این ارائه شده متفاوت بوده و میتواند طبیعت و رفتار تومور را شبیهسازی کند. با استفاده از این فناوری ما میتوانیم درک بهتری از بیماری و روشهای احتمالی درمان داشته باشیم.»
این پلتفورم که مربوط به شرکت هموشیر بوده، برای انواع مختلف سلولهای تومور انسانی قابل استفاده است. یکی از مسائل مهمی که محققان این شرکت به اثبات رساندند رابطه میان دوز داروهای شیمیدرمانی در مدل تومور پانکراس با پاسخ بدن بیمار است که معمولا در مدلهای سلولهای کشتشده یا موشهای آزمایشگاهی این رابطه قابل مشاهده نیست.
برایان وامفهوف از محققان این شرکت میگوید: «سرطان کاملا دینامیک بوده و مدل ما این امکان را فراهم میکند تا درک بهتری از فعالیت داخلی تومور داشته باشیم و در نهایت با استفاده از این دادهها روشهای تازهای برای مقابله با رشد تومور ارائه کنیم. ما مشتاقیم تا با شرکتهای دیگر همکاری کنیم تا این پلتفورم برای تسریع مطالعات کشف دارو به کار گرفته شود.»
شرکت هموشیر صاحب پلتفورمی به نام REVEAL-Tx™ است که به دانشمندان این شرکت امکان میدهد تا مدلهای بیماریهای انسان را با استفاده از این پلتفورم ایجاد کنند.