کد خبر:۷۴۸۲۳۷
محققان چینی دریافتند

انتقال دارو‌های سرطان به بدن با نانوژنراتورها محقق شد

دانشمندان چینی یک نانوژنراتور قابل کاشت در بدن توسعه داده‌اند که از آن می‌توان برای ایجاد یک سیستم تحویل دقیق دارو برای درمان سرطان استفاده کرد.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، شیمی درمانی هنوز هم پایه‌ای‌ترین و پرکاربرد‌ترین روش درمان سرطان است. با این حال، دارو‌های شیمی درمانی اثرات نامطلوبی بر روی سلول‌های طبیعی دارند، که منجر به عوارض جانبی شدید می‌شود.

دارو‌های ضد توموری را می‌توان به حامل‌های دارویی زیستی مانند گلبول قرمز بارگذاری کرد. سلول‌های قرمز خون که حامل دارو هستند، به آرامی دارو را آزاد می‌کنند.

دانشمندان مؤسسه نانوانرژی و نانوسیستم تحت آکادمی علوم چین (CAS) و همچنین مؤسسه مهندسی فرایند‌ها تحت آکادمی علوم چین، یک" نانوژنراتور برق مالشی  (triboelectric nanogenerator) تولید کرده اند که می‌تواند به عنوان یک منبع برق برای سیستم تحویل دارو عمل کند.

این نانوژنراتور ۲.۵ سانتیمتر طول دارد، ۲.۵ سانتیمتر عرض و ۰.۵ سانتیمتر ارتفاع دارد. نانوژنراتور مذکور را می‌توان در زیر پوست کاشت تا پس از آن به اندازه کافی برق تولید کند تا آزاد شدن دارو را کنترل کند.

آزمایشات پژوهشگران بر روی موش‌های دارای تومور نشان داد که سیستم تحویل دارویی تحت کنترل نانو ژنراتور کمک می‌کند تا دارو در محل‌هایی که تومور وجود دارد، آزاد شود. آن‌ها پس از انجام آزمایشات دریافتند که این سیستم نه تنها عوارض جانبی کمی دارد بلکه به طرز قابل توجهی عمر موش‌ها را نیز افزایش داده است.

یافته‌های این مطالعه در مجله Advanced Functional Materials منتشر شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار