به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نخستین یادواره شهدای جوانمرد تهران با عنوان «پیمان جوانمردان» با حضور سید علیرضا فاطمیان پور معاون فرهنگی، علی زندوکیلی معاون هنری سازمان فرهنگی هنری، محمدصادق دهنادی دبیر یادواره شهدای جوانمرد،خانواده شهدا، قهرمانان ورزشهای باستانی، مدال آوران وزنه برداری و کشتی، در زورخانه باغ موزه قصر برگزار شد.
سید علیرضا فاطمیان پور معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در این آیین با گرامیداشت یاد شهدا به ویژه شهدای جوانمرد گفت: شهدا به یاد معصومین و اهل بیت (ع) بودند که مایه دستگیریشان شد.
وی افزود: زورخانه تنها ورزشگاه دنیاست که در عین حال عبادتگاه نیز هست و در چنین مکانی ورزشکارانی تربیت میشوند که با نام و یاد حضرت علی(ع) ورزش و جوانمردی را در منش خود به هم پیوند میزنند. جوانمردان شهیدی مانند طیب حاج رضایی شاید یک بار هم سعادت زیارت حضرت امام(ره) را نداشتند ولی بنا بر مسلک و مرام جوانمردی پای اسلام ایستاند و حتی جان خود را در این راه فدا کردند.
فاطمیان پور درباره هدف برگزاری این برنامه بلافاصله پس از شهادت امیرالمومنین(ع) و شبهای قدر گفت: شهادت علی(ع) نسبت این برنامه با فرهنگ شهادت و سیره جوانمردی و شبهای قدر به عنوان هنگامه تغییر و تحول انسان، موضوع برنامه را با تحول شهدای جوانمرد مشخص میکند و در عین حال تاکیدی بر ضرورت تحول روحی افراد برای تعالی و تحول جامعه است.
دبیر نخستین یادواره شهدای جوانمرد شهر تهران نیز در این آیین با اشاره به رجعت پیکر شهید قربانخانی در اردیبهشت ماه امسال پس از سه سال و چند ماه از منطقه خان طومان سوریه به کشور و استقبال کم نظیر شهروندان از این شهید در منطقه 18 پایتخت گفت: این شهید آبروی منطقه، تهران و اسلام و انقلاب شد.
محمدصادق دهنادی افزود: بر این اساس افتخار تکریم و تجلیل سه نسل شهدای جوانمرد، شامل شهدای نهضت اسلامی همچون شهید طیب حاج رضایی، نسل دوم شهدای جوانمرد شامل شهدای دفاع مقدس همچون شهید ضرغام و شهیدان برادران طوقانی و همچنین نسل سوم شهدای جوانمرد جوانانی همچون مجید قربانخوانی نصیب ما شد که توانستند راه دو نسل گذشته را ادامه دهند و البته تمام این سه نسل پیروان مسلک آزادگی حضرت امام حسین(ع) هستند.
رییس فرهنگسرای خاتم(ص) ادامه داد: در آن زمان قصد داشتیم بزرگداشتی برای شهید قربانخانی برگزار کنیم اما با توجه به در پیش بودن ماه مبارک رمضان تصمیم گرفتیم از نسلهای مختلف و حُرها، آزادمردان و جوانمردان روزگار از نسل انقلاب اسلامی، هشت سال دفاع مقدس و نسل حاضر شهدای مدافع حرم که دست به دست اسلام، انقلاب، امام، شیعه گری و ولایت مداری دادند، تجلیل کنیم.
دهنادی در پایان گفت: برماست تا منش شهیدان را سرمشق خود قرار دهیم و زمینه همگرایی تمام سرمایه های اجتماعی را حول محور فرهنگ شهادت و جوانمردی فراهم آوریم.
حجت الاسلام شیخ مصطفی کرمی دیگر سخنران این مراسم گفت: محفل امروز ما محفل جوانمردان و تجلیل از مدافعان شاخصی است که حر گونه رفتند و برای ما عزت و افتخار آفریدند. بی تردید هر انسان دیگری نیز میتواند در هر جایی که هست مسیر زندگی اش را اینگونه عوض کند.
وی افزود: شهید قربانخانی که امروز مراسم تجلیل از او و دیگر شهدای جوانمرد است، جوانی لوتی مسلک بود که خداوند او را خرید، از او افتخاری برای این ملت و مملکت ساخت و به جایی رسید که بسیاری از پیران و عارفان نرسیدند. در واقع نگاه تطهیری سید الشهدا(ع) تحولی در او ایجاد کرد که امروز مدال شهدات برای قربانخوانی از هر بازوبند و مدال قهرمانی بالاتر است و هیچ پهلوانی همچون شهادت نیست.
در این یادواره ضمن گرامیداشت یاد شهید «شاهرخ ضرغام» شُهره به حُر انقلاب اسلامی، از خانواده شهیدان مجید قربانخانی (حُر شهدای مدافع حرم)، سعید طوقانی (پهلوان ملی)، مجید خدمت که بر اساس زندگی او فیلم سینمایی اخراجیها ساخته شد و طیب حاج رضایی، از شهدای نهضت امام خمینی (ره) تجلیل شد.
همچنین در ویژهبرنامه پیمان جوانمردان از علی اکبر غلامی پهلوان و جانباز هشت سال دفاع مقدس و جمعی از پهلوانان تجلیل شد.
اجرای برنامه زورخانهای و باستانی، مدیحه سرایی مداح اهل بیت(ع) سیدجواد هاشمی، شعرخوانی سیدعلی رکنالدین شاعر برگزیده جشنوارههای ادبی و برگزاری مراسم افطار از دیگر بخشهای این برنامه بود.