آخرین اخبار:
کد خبر:۷۷۶۳۳۶
نیلی احمدآبادی:

پیشرفت در حوزه علوم شناختی توسعه فناوری‌های انسان محور را فراهم می‌کند

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی و فناوری گفت: طی دو سال گذشته این معاونت بر توسعه فناوری‌ها و ابزار‌های نوین برای ارتباط دو سویه با مغز با اهداف درمانی تمرکز داشته است.

پیشرفت در حوزه علوم شناختی توسعه فناوری‌های انسان محور را فراهم می‌کند

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مجید نیلی احمدآبادی دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های علوم شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار کرد: علوم و فناوری‌های شناختی بر یکی از کلیدی‌ترین سوالات بشر یعنی چگونگی کارکرد ذهن و مغز تمرکز دارد. هر قدم پیشرفت در این حوزه زمینه ارتقای سرمایه شناختی جامعه و توسعه فناوری‌های انسان محور را فراهم ساخته و در ترسیم آینده بشریت نقشی محوری دارد. کشور‌های پیشرو در سال‌های اخیر سرمایه گذاری عظیمی را به این حوزه راهبردی تخصیص داده اند که منجر به جهشی بزرگ در حجم و کیفیت دستاورد‌ها شده و امید به یافتن پاسخ این سوال کلیدی را افزایش داده است.

وی ادامه داد: در ایران نیز تلاش دانشمندان در چند سال اخیر به توسعه حوزه شناختی شتاب بخشیده است. از سوی دیگر در خصوص کارکرد ذهن و مغز نیز هنوز نظریه جامعی وجود ندارد که توانایی‌های شگفت انگیز ذهن و مغز انسان را به درستی تبیین کند و این فرصتی برای کشور است که در این زمینه نقش اثرگذار خود را در توسعه یک نظریه جامع ایفا کند.

توسعه تحقیقات و خدمات شناختی
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی و فناوری همچنین گفت: در این راستا ستاد در ۶ سال گذشته با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اقداماتی را انجام داده است. حمایت از توسعه ابزار‌های فناورانه روز آمد در شرکت‌های دانش بنیان و دانشگاه‌ها یکی از این اقدامات است تا از این طریق شاهد توسعه تحقیقات و خدمات شناختی باشیم.

نیلی احمدآبادی درباره سایر اقدامات ستاد در این زمینه گفت: حمایت از پژوهش در مرز‌های دانش در دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور برای توسعه دانش شناختی با هدف استفاده برای رفاه در جامعه از اقدامات است. البته فعالیت‌های دیگری همچون حمایت از نیروی انسانی میان رشته‌ای در سطوح دانشگاهی و دانش آموزی، حمایت از کاربست دستاورد‌های شناختی در تعلیم و تربیت و نگرش اجتماع نیز انجام شده است.

توسعه فناوری‌ها و ابزار‌های نوین
وی با تاکید بر استمرار فعالیت‌های پیشین صورت گرفته در ستاد گفت: دو سال آینده بر روی اقداماتی تمرکز داریم تا شاهد رونق بیشتر فعالیت‌ها در حوزه شناختی باشیم که رد این زمینه می‌توان به توسعه کاربست علوم و فناوری‌های شناختی در حوزه‌های آموزشی، اقتصادی و اجتماعی، توسعه فناوری‌ها و ابزار‌های نوین برای ارتباط دو سویه با مغز با اهداف درمانی و حمایت از پژوهش‌های شناختی در مرز‌های دانش در زمینه‌های مزیت ساز برای کشور اشاره کرد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار