آخرین اخبار:
کد خبر:۷۷۸۰۲۳
در گفتگو با دانشجو مطرح شد

سیل‎زدگان مازندران تا پایان تابستان در خانه‌هایشان ساکن می‌شوند / ساخت ۷۰۰ خانه از سوی جهادگران

مسئول جهاد سازندگی بسیج دانشجویی مازندران گفت: گروه‌های جهادی مشغول کمک‌رسانی و ساخت و ساز‌ها در مازندران هستند و طبق آمار منتشر شده حدود ۷۰۰ خانه آسیب دیده‌اند و قابلیت سکونت ندارند.

محسن حق پرست، مسئول جهاد سازندگی سازمان بسیج دانشجویی استان مازندران در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پیرامون روند امداد رسانی به مردم آسیب دیده در سیل اخیر گفت: جلسات مشترکی را با حضور مجمع جهادگران و بسیج سازندگی و گروه‌های ویژه دانشجویی برگزار کرده‌ایم. در نتیجه قرارگاهی را در شهرستانی که بیشترین آسیب را در حوزه سیل داشت در روستای «رکن کلای» بنا کردیم، زیرا شهرستان سیمرغ به تنهایی نمی‌توانند خانه‌های خود را بازسازی کنند. به انضمام کارگاه ساختمانی که برای پوشش حمایت از گروه‌های جهادی در ساخت آن مناطق سیل زده کمک کند.

 مسئول جهاد سازندگی سازمان بسیج دانشجویی استان مازندران اضافه کرد: اقدامات جهادی قبل از ماه رمضان آغاز شد و پس از امتحانات دانشجویان و ماه رمضان حضور گروه‌های جهادی در مناطق سیل زده مازندران پررنگ‌ تر شد و در ساخت و ساز و بازسازی واحد‌های مسکونی این مناطق کمک رسانی کردند.

وی خاطرنشان کرد: گروه‌های جهادی دانشجویی از استان‌های دیگر مثل تهران و یزد نیز که علاقه‌مند بودند، در کمک رسانی به مردم آسیب دیده حضور دارند.
 
حداکثر تا پایان تابستان ۹۸ خانواده‌ها در خانه‌های خود ساکن خواهند شد/ گروه‌های جهادی بیشترین مشارکت در بازسازی را از اهالی محل می‌گیرند
حق پرست افزود: در مناطق سیل زده چندین ماموریت داریم، که یکی از این ماموریت ها حضور گروه‌های جهادی ویژه و دارای تخصصی است که بحث‌های عمرانی را پیگیری می‌کنند. به طور مثال گروهی از برادران که به صورت تخصصی در حوزه عمرانی فعالیت می‌کنند را برای بازسازی و مرمت خانه‌های سیل زده معرفی می‌کنیم.

وی تصریح کرد: همچنین گروه های فرهنگی را که اغلب برای کمک رسانی جهت مسائل اجتماعی که در حاشیه شهر‌ها وجود دارد را نیز معرفی می‌کنیم تا در آنجا با هماهنگی معاونت اجتماعی که متولی اجرای این برنامه است، فعالیت کنند.

مسئول جهاد سازندگی سازمان بسیج دانشجویی استان مازندران گفت: تعدادی از گروه‌های جهادی دیگر نیز مانند گروه‌های آموزشی، پزشکی، فرهنگی و تخصص‌های دیگر قرار است در ۶۰ نقطه هدف استان مازندران که در واقع محروم و کم برخوردار هستند، فعالیت کنند. 

حداکثر تا پایان تابستان ۹۸ خانواده‌ها در خانه‌های خود ساکن خواهند شد/ گروه‌های جهادی بیشترین مشارکت در بازسازی را از اهالی محل می‌گیرند
حق پرست بیان کرد: پس از امتحانات و از ابتدای تیرماه اردو‌های جهادی کم کم شروع به فعالیت کردند و در مردادماه نیز افزایش پیدا خواهد کرد. یکی از اولویت‌های گروه‌های جهادی این است که از ظرفیت مردم نیز در منطقه استفاده کنند، البته در مازندران علاوه بر گروه‌های جهادی حاضر در منطقه، گروه جهادی دیگری نیز از بسیج دانشجویی دانشگاه شهرستان بابل حضور دارند که در واقع یک گروه ویژه از فارغ التحصیلان هستند.

وی ادامه داد: این افراد در سیستان و بلوچستان مشغول فعالیت در یکی از روستا‌های توابع شهرستان چابهارهستند. این امکان به دلیل دوری راه و هزینه ایاب و ذهاب برای ما وجود نداشت که اسکان نیروی بیشتری را از مازندران در این منطقه داشته باشیم.

حداکثر تا پایان تابستان ۹۸ خانواده‌ها در خانه‌های خود ساکن خواهند شد/ گروه‌های جهادی بیشترین مشارکت در بازسازی را از اهالی محل می‌گیرند
مسئول جهاد سازندگی سازمان بسیج دانشجویی استان مازندران گفت: گروه جهادی که در آنجا مشغول است بیشترین مشارکت خود را از اهالی محل می‌گیرد که هم هزینه‌ها را کاهش دهد و هم به وسیله آن مشارکت‌های مردمی را بالا ببرد و هم اینکه روحیه جهادی و فرهنگ جهادی را در آن مناطق احیا کند، تا اگر روزی گروه‌های جهادی حضور نداشتند، مردم منطقه، خود بتوانند این روحیه جهادی را حفظ کنند.

حق پرست خاطرنشان کرد: گروه‌های جهادی مشغول کمک رسانی و سرعت بخشیدن به ساخت و ساز‌ها در مازندران هستند. طبق آماری که دوستان ما در حوزه بسیج سازندگی منتشر کردند، در مازندران حدود ۶۰۰ تا۷۰۰ خانه آسیب دیده ، که قابلیت سکونت ندارند و باید کاملاً بازسازی شوند. در این بین حدود ۵ تا ۶ هزار خانه آسیب دیدند و باید مرمت و بازسازی شوند. تعداد افراد نیازمند  را نیز اولویت‌بندی کردیم که در مجموع خانواده‌های نیازمند تحت پوشش کمیته امداد و یا تحت پوشش بهزیستی را نسبت به بقیه اقشار روستا در اولویت قرار می دهیم.

 مسئول جهاد سازندگی سازمان بسیج دانشجویی استان مازندران به روند رسیدگی به مناطق تخریب شده در شهرستان سیمرغ اشاره کرد و افزود: در مرحله اول، حدود ۵۰ تا ۶۰ خانواده در شهرستان سیمرغ تحت پوشش ساخت و ساز منازل هستند. نگاه ما نیز این است که در پایان مرداد این تعداد از واحد‌ها آماده شود. اگر بخواهیم به صورت جامع‌تر نگاه کنیم، نهاد‌های دیگری مثل کمیته امداد، بنیاد مسکن، جهاد کشاورزی مجزا مشغول کمک رسانی و فعالیت به مردم آسیب دیده بوده و وام را در اختیار خانواده‌ها قرار می‌دهند. همچنین خانواده‌ها نیز مشغول به ساخت هستند. نگاه ما این است که حداکثر تا پایان تابستان خانواده‌ها بتوانند در منازل خود اسکان پیدا کنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار