نشریات دانشجویی به عنوان نماینده نگاه و اندیشه دانشجویان حرفهای شنیده نشده زیادی دارند. گوشه و کنار نشریات به انتشار بخشهای خواندنی هر نشریه میپردازد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشریات دانشجویی به عنوان نماینده نگاه و اندیشه دانشجویان حرفهای شنیده نشده زیادی دارند. گوشه و کنار نشریات به انتشار بخشهای خواندنی هر نشریه میپردازد. این بخش مقاله انتخابی از آخرین شماره نشریه دانشجویی«همشاگردی» است.
انقلاب اسلامی ایران ارزشهای گرانقدری در زمینهی فرهنگی داشته یکی از آنها فرهنگ مبارزه و روحیهی مقاومت است که نمونهی بارز آن مقاومت شهدای مدافع حرم در سوریه و دیگر مناطق جنگی است. تغییرات در مسائل فرهنگی بعد از پیروزی انقلاب در دستور کار مسئولین قرار گرفت. یکی از مهمترین اقدامات که امام در پیامی در فروردین ۵۹ بیان کردند؛ تبدیل دانشگاه به محیطی سالم برای تدوین علوم عالی اسلامی بود. ستاد انقلاب فرهنگی هم برای اجرای این برنامهها تشکیل شد، اما درگام دوم انقلاب باید تمام این فعالیتهایی که انجام گرفته را بررسی کرد که تا چه اندازه مفید فایده بوده و بعد به رفع مشکلات موجود پرداخت. همانطور که میدانیم امروزه دروسی که در دانشگاهها و مدارس تدریس میشوند باید بازنگری شوند، زیرا خالی از اشکال نیست.
مورد بعدی مطبوعات و کتاب است که در این زمینه هم از طریق تلویزیون و رادیو فعالیتهای فرهنگیای از اول انقلاب تا الان شکل گرفته است. ترویج فرهنگ مطالعه نیز با برگزاری نمایشگاههای بین المللی و تبلیغات رسانهای انجام گرفته است. ولی هنوز هم سرانه مطالعه کم است و باید به تلاش بیشتر از قبل ادامه داد و نکته این است که چه کارهایی برای اثر بیشتر شکل گرفته؟ چه تلاشهایی شکل گرفته و چه فعالیتی لازم است تا تاثیر بیشتر داشته باشد؟ امروزه که افراد در فضای مجازی فعالاند چه کاری میتوان کرد که جذابیت کتاب و مطالعه را نشان داد؟
در زمینهی ساخت فیلم و مستندهایی که روایتگر زمان جنگ و مقاومتها وپیروزیهای رزمندگان اسلام هستند نیز موفق بودهایم. در زمینهی هنر و تئاتر بسیار کارهای زیبایی نظیر نمایشهای خیابانی و تعزیهها و تئاترهای مذهبی و انقلابی موفقیت کسب کردهایم. جشنواره فیلم فجر و جشنوارههای فرهنگی، آموزشی و مسابقات بین المللی قرآن و کتابخوانی و مقاله نویسی و ... از دیگر دستاوردها بودهاند. ولی آنچه از تمامی شواهد صدا و سیما و تئاتر برمیآید نشان از وضع عالی ندارد. وضع صداو سیما و سینما و تئاتر که تاثیرگذارترین ابزار رسانهایاند امروزه مناسب نیست و با فیلمهایی که دور از شان انسانیت است و فقط هدفش فروش و کسب در آمد و برگرفته از ایدههای غربی است. تبرج و ترویج فرهنگ دیگر کشورها با فیلمها و سریالهایی که امروزه در حال اکراناند آمیخته شده. هرجا فرهنگ ما تقلیدی از غرب بوده، هرجا بدون بررسی و شناخت تقلید کورکورانه دنبال رو غرب شده ایم با شکست مواجه شده ایم. روح اسلامی و ایرانی ملت ایران نمیپذیرد که فرهنگ اسلامی آن با فرهنگ کثیف و مبتذل غرب آمیخته شود.
مساجد بعد از انقلاب جایگاه خود را پیدا کردند. در خارج از مرزهای کشور انقلاب اسلامی ایران ارزشهایی را نظیر فرهنگ جهاد مطرح کرد؛ شعار مردم کشمیر، فلسطین و مصر نمونههایی از این قبیل است. مساجد از یک تاریخی به بعد جایگاه خود را یافت، ولی هنوز جای کار هست؛ مساجد باید محل برگزاری کلاسهای فرهنگی باشد و صفوف نماز جماعت باید پر باشند از جوانان نه فقط سالمندان! باید جذابیتهایی ایجاد کرد باید نحوه برخوردها با جوانان در مساجد عوض شود. جوانان باید به مساجد رونق دهند مسجد خانهی خداست پس باید بهترین کارها در آن انجام شود. بهترین کارها را فقط در نماز و دعا خلاصه نکنیم. قبلترها پیش نمازهای مساجد و روحانیون با مدارس ارتباط میگرفتند و بچهها را در مسجد جمع میکردند علاوه بر کتب آموزشی در مدارس دروس اخلاق و دین و خداشناسی میگفتند. لازم است روحانیون وارد کار شوند تبلیغ اسلام در مساجد به بهترین شکل و جذاب برای بچه ها، زیرا آنها آینده سازان این مرز و بوم اند. امروزه ایران در شرایطی قرار دارد که باید در گام دوم با تلاش دوبرابر به موفقیتهای بیشتری برسیم.