معاون بینالملل دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: براساس تفاهم نامهای، اعضای هیئت علمی دانشگاههای افغانستان در کارگاههای آموزشی دانشگاه امیرکبیر شرکت میکنند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از دانشگاه صنعتی امیر کبیر، هیئت عالی رتبه کشور افغانستان از دانشگاه صنعتی امیرکبیر بازدید کردند. در این بازدید بر توسعه همکاریهای علمی و آموزشی میان دانشگاههای این کشور و دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید شد.
ابوالقاسم مسگر پور طوسی، معاون بین الملل دانشگاه صنعتی امیرکبیر در این بازدید گفت: انتقال تجربیات در همکاریهای مشترک صورت میگیرد. دلیل اینکه دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بسیاری از دانشگاههای اروپایی همکاری مشترک دارد نیز همین است. این دانشگاه درحال حاضر با دانشگاههای اروپایی همکاریهای مشترکی در قالب دروههای مشترک، ارائه مدرک مشترک و استاد راهنما مشترک دارد.
معاون بینالملل دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد: اکنون یک نگاه خوب ومثبت در این دانشگاه نسبت به دانشجویان افغانستانی وجود دارد به طوری که دانشجویان این کشور به عنوان افرادی باهوش و با اخلاق شناخته شده اند. البته زبان مشترک دانشجویان افغانستانی نیز کمک زیادی به پیشرفت آنها در حین تحصیل میکند.
طوسی تصریح کرد: لازم است آغاز فعالیتها با انعقاد یک تفاهم نامه آغاز شود که براساس این تفاهم نامه اعضای هیئت علمی دانشگاههای افغانستان در قالب تیمهایی در کارگاههای آموزشی در حوزههای مختلف شرکت کنند.
معاون بین الملل دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به برگزاری مدارس تابستانی و زمستانی در این دانشگاه بیان کرد: درحال حاضر ۵۰ دانشجوی سوری و عراقی برای بازدید و شرکت در کارگاههای آموزشی در این دانشگاه حضور دارند.
سید فرهاد شهید زاده، رئیس عمومی انسجام امور آکادمیک وزارت تحصیلات عالی افغانستان نیز در این دیدار با بیان اینکه یکی از نیازهای دانشگاههای کشور افغانستان ایجاد ژورنالهای بین المللی است؛ اظهار کرد: از دانشگاه صنعتی امیرکبیر درخواست داریم تا دورههای آموزشی برای ایجاد ژورنالهای بین المللی برای دانشگاههای افغانستان تدوین کند.
وی ادامه داد: ارتباط دانشگاه با جامعه نیز مورد توجه ما است و علاقهمند هستیم برنامهها و زیرساختهای دانشگاه صنعتی امیرکبیر در این زمینه به دانشگاههای افغانستان ارائه شود.
رئیس عمومی انسجام امور آکادمیک وزارت تحصیلات عالی افغانستان عنوان کرد: کارآفرینی نیز موضوع دیگری است که مورد توجه ما است در حال حاضر آمادگی داریم از تجربیات دانشگاه صنعتی امیرکبیر در این زمینه استفاده کنیم تا بتوانیم زیرساختهای فیزیکی و علمی مورد نیاز در این حوزه را شناسایی و اجرایی کنیم.
شهید زاده با بیان اینکه تحصیلات عالی افغانستان علاقهمند است، ارتباط خود را با دانشگاههای ایران توسعه دهد؛ تصریح کرد: از طریق مسیر دانش میتوان بستر توسعه کشور افغانستان را ایجاد کرد. دانشگاههای این کشور با بیش از ۶۰ کشور دنیا روابط آکادمیک برقرار کردهاند.
رئیس عمومی انسجام امور آکادمیک وزارت تحصیلات عالی افغانستان افزود: بازنگری دروس دانشگاهی افغانستان آغاز شده که هدف از اجرای این برنامه تامین نیازهای صنعت و جامعه است که در این راستا نیاز داریم از تجربیات دانشگاههای کشور ایران به خصوص دانشگاه صنعتی امیرکبیر استفاده کنیم.
شهید زاده در پایان خاطر نشان کرد: برنامه داریم برای آموزش عالی افغانستان مدل آموزشی متناسب با نیازهای کشور تدوین کنیم تا بتوانیم از دانشگاههای آموزش محور به دانشگاههای پژوهش محور حرکت کنیم.