به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ هشتمین نشست خبری غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضائیه با حضور خبرنگاران و اصحاب رسانه،پیش از ظهر امروز در ساختمان دادگستری کل استان تهران آغاز شد.
اسماعيلي در ابتدای این نشست، ضمن تبریک فرارسیدن دهه امامت و ولایت و عید غدیر خم و همچنین روز خبرنگار، گفت: انقلاب ما، انقلابی کاملا فرهنگی است و در حوزه فرهنگ، اصحاب فرهنگ و اصحاب رسانه در آگاهی بخشی به شهروندان عزیز، نقش مهم و موثری را ایفا میکنند.
اسماعیلی ادامه داد: ریاست قوه قضاییه در نشست خود با مجموعه حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه نیز روز خبرنگار را تبریک گفتند.
وی افزود: ما امروز شاهد این موضوع هستیم که بر اثر اطلاع رسانی دقیق و درست توسط رسانهها و خبرگزاریها، حس مسئولیت در مدیران کشور بیشتر شده است.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: نقد منصفانه را با دل و جان می پذیریم و با نقد صحیح اشکالات را میتوانیم برطرف کنیم.
اسماعیلی ادامه داد: ریاست قوه هم اعلام کردند که هیچ شکایتی ندارند و از همان ابتدا شکایت شخصی را نداشته و ندارند و همچنین دستور دادند شکایاتی که از جامعه در عرصه خبری انجام شده مختومه شود.
اسماعیلی در خصوص فعالیتهای قاطعانه دستگاه قضا در برخورد با مفاسد اقتصادی، اظهار کرد: مجتمع ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی در دادگستری تهران راه اندازی شد و هفته گذشته دستورالعمل آن به تصویب ریاست قوه رسید و برای اجرا به دادگستری استان تهران ابلاغ شد.
وی افزود: در خود این مجتمع تمهیدات لازم برای دریافت گزارشهای مردمی و سازمانهای مردم نهاد و تشویق کسانی که اطلاعات مفاسد اقتصادی را اعلام میکنند ایجاد شد و حمایت گزارشگران مفاسد در این مجتمع پیش بینی شد و سامانه مجتمع نیز فعال شد که یکایک آرای صادره از این شعب در سامانه، در اختیار افکار عمومی قرار میگیرد تا بتوانند با مراجعه به سامانه آخرین اقدامات دادگستری استان تهران را مطلع شوند.
اسماعیلی همچنین در خصوص رعایت عفاف و حجاب در جامعه گفت: تمام اهتماممان بر ارتقای وضعیت عفاف و حجاب در جامعه است هم از لحاظ شرعی و هم از لحاظ تکلیف قانونی که داریم.
وی افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی در سنوات مختلف در حوزه عفاف و حجاب مصوباتی را داشته و برای بخشهای مختلف حاکمیتی وظایفی را تصویب کرده که لازم الاجراست اما ارزیابی اولیه حکایت از آن دارد که اغلب دستگاههای ٢۶گانه ماموریتهای خود را به خوبی انجام ندادند که اگر وظایف خود را به خوبی انجام میدادند امروز متدینین و خانواده معظم شهدا، این همه گلایه از وضع عفاف و حجاب نداشتند.
اسماعیلی ادامه داد: همه دستگاههای مخاطب مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی باید بار دیگر تکالیف خود را بازخوانی کنند؛ شاید مدیران جدید آمدهاند و از این وظایف خبر ندارند. تاکید داریم این وظایف را بازخوانی و ماموریتهای محوله را اجرایی و عملیاتی کنند.
وی افزود: تاکید بعدی این است که گزارش عملکرد خود در حوزه عفاف و حجاب را بر اساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی به دبیرخانه این شورا ارسال کنند و از دبیرخانه نیز تقاضا داریم از دستگاههای مخاطب، مطالبهگری کنند و معتقدیم اگر مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی عملیاتی شود، یک تحول بسیار مثبت در وضعیت عفاف و جامعه رخ میدهد.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: علاوه بر تاکید بر انجام این ماموریت، به سازمان بازرسی کل کشور نیز از ناحیه رییس قوهقضائیه ماموریت داده شده تا عملکرد دستگاههای مخاطب را بررسی کنند و ببینند انها نسبت به تکالیف خود چه کردهاند.
وی در خصوص احکام صادر در خصوص پروندههای فساد اقتصادی گفت: پرونده کیمیا خودرو که در دادگاه ویژه مفاسد اقتصادی رسیدگی شد و در این پرونده آقای مهدی فتاحینیا فرزند عثمان به ٢۵سال حبس، مرتضی فتاحی نیا به ١۵سال حبس، عبدالنبی حسین پور به ١٠ سال حبس، نسرین اللهیاری به ١٠ سال حبس، سمیه عفتدوست به ١٠ سال حبس، غلامرضا عبادی ١٠سال حبس، محمدرضا کشاورز ١٠سال حبس و صادق صمدی نیز به ١٠ سال حبس محکوم شدند.
اسماعیلی در خصوص احکام صادره برای پرونده های ارزی نیز اطلاع داد: آقای حمیدرضا رنودی به ٢۵سال حبس، علی وزیری به ٢٠ سال حبس، شهرام فرجی ١٧ سال حبس، علیرضا بهرامیان به ١٠ سال حبس، مسعود نوری ٢٠سال حبس، محمد قدسی به ١٠ سالو داوود توسلی به ١٠سال حبس محکوم شدند.
سخنگوی قوه قضائیه به قرائت دیگر احکام پرداخت و گفت: در پرونده اخلال در توزیع بازار گوشت، متهمین پرونده ۱۱۴ هزار کیلو گوشت خارج از چرخه توزیع به نرخ آزاد به فروش رسانده بودند که بر این اساس حمیدرضا خلیلی فرزند محمد به اتهام مشارکت در اخلال در نظام توزیع مایحتاج عمومی از طریق تخصیص سهمیه برخلاف مقررات با حواله صوری به منظور فروش گوشت با نرخ دولتی در بازار آزاد و متعاقبا فروش در بازار آزاد که متاسفانه ایشان جانشین رئیس سازمان جهادکشاورزی و متولی توزیع گوشت وارداتی نیز بود، محکوم به ١٢ سال حبس، جزای مالی و ضبط همه اموالی که از طریق خلاف قانون به دست آمده و تحمل ٥٠ ضربه شلاق در انظار عمومی و انفصال از خدمات دولتی و عمومی محکوم شد.
علیرضا جهیزی، به اتهام مشارکت در اخلال در نظام توزیع مایحتاج عمومی به ١٠ سال حبس، مرتضی عسگری فرزند قنبرعلی، به اتهام مشارکت در اخلال در نظام توزیع مایحتاج عمومی به تحمل هفت سال حبس، حسین خلیلی فرزند محمد به اتهام مشارکت در اخلال در نظام توزیع مایحتاج عمومی به تحمل پنج سال حبس، علی رنجبر کرمانی فرزند محمود به اتهام معاونت در اخلال در نظام توزیع مایحتاج عمومی به تحمل دو سال حبس محکوم شدند.
اسماعیلی در خصوص پرونده علیرضا زیبا حالت منفرد گفت: محاکمات علیرضا زیبا حالت منفرد و تحقیقات لازم و جامعی دراین پرونده انجام شده است و دادگاه رسیدگی را به اتمام رسانده اما برای تصمیم نهایی و خاتمه دادن به پرونده، نیازمند استعلام از وزات نفت هستیم که به محض دریافت استعلام، دادگاه به صدور حکم اقدام میکند.