قاضی مسعودیمقام خطاب به متهم جهانبانی گفت: شما به فرزندان مسئولان وجوه غیرقانونی میدادید و آنها را به شرکتهای خود میبردید تا در آینده از آنها سوءاستفاده کنید؛ این چه نوع وارداتی است؟
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، قاضی مسعودیمقام در دومین جلسه رسیدگی به اتهامات گروه جهانبانی در پرونده مرتبط با فساد در بانک سرمایه گفت: بانک مرکزی در تاریخ ۹۸/۶/۳ پاسخ استعلامی را در رابطه با پرونده داده و اعلام کرده که از سال ۹۲ تا ۹۴ متهم جهانبانی ۴۸۹ فقره برای ۶ شرکت دریافت کرده است که ۱۱۹ فقره آن معلق است و مابقی از شرکتها جابه جا میشده است.
وی خطاب به متهم جهانبانی گفت: این به این معناست که اموال شما در بین شرکتهایتان جابهجا میشده است و رقم ناچیزی از تسهیلات، صرف تولید شده است. اینکه شما مدعی واردات هستید، قابل تأمل است و باید نسبت به بازه زمانی مربوط به بانک سرمایه و نه قبل از آن را توضیح دهید.
قاضی رسیدگیکننده به پرونده اظهار داشت: پاسخ بانک مرکزی نشان میدهد که آن چیزی که شما گرفتهاید، صرف واردات نشده است. شما که انقدر واردات داشتید، باید تسویه هم میکردید. سؤال اینجاست که پول واردات گوشتها چه شد؟
متهم جهانبانی خطاب به قاضی پرونده گفت: کارشناسی که در پرونده اظهارنظر کرده، ۱۳۹۰ میلیارد تومان واردات را مطرح کرده است. تقاضا دارم کارشناسی دقیق انجام شود.
قاضی مسعودی مقام خطاب به متهم تصریح کرد: برای همین بوده که با یک لشکر به بانک سرمایه میرفتید و ۵ نفری سعی میکردید آقای بخشایش (مدیرعامل اسبق بانک سرمایه) را مجاب کنید. شما اگر واردکننده بودید، باید مسیر قانونی را طی میکردید نه اینکه ساختمان بخرید و پروژه بردارید. مگر شما ساختمانساز هستید؟
وی ادامه داد: شما به فرزندان مسئولان وجوه غیرقانونی میدادید. فرزندان مسئولان را به شرکتهای خود میبردید تا بعداً از آنها سوءاستفاده کنید. این چه نوع وارداتی است؟ شما ۴۸۹ فقره فقط در دو سال آن هم مرتبط با یک بانک داشتید؛ در این رابطه ۶۰۱ میلیارد تومان هم تسهیلات گرفتید. این چه نوع وارداتی است؟
قاضی مسعودیمقام به دیگر فعالیتهای متهم اشاره کرد و گفت: شما ظرف پنج دقیقه برای متهمان وثیقه جور میکردید و از اول دفاعیات خود، آیه و حدیث میخوانید! همسر شما ظرف کمتر از ۱۰ دقیقه برای همه متهمان وثیقه آورد. اینها را چطور تفسیر میکنید؟
متهم جهانبانی خطاب به قاضی گفت: ۳۲ ماه است که مرا در زندان کردید.
قاضی در واکنش به این سخن متهم اظهار داشت: چرا در زندان هستید؟ وثیقه بیاورید؛ اموالتان را به نام دیگران میزنید و بعد آن را قایم میکنید!
متهم در واکنش به این سخنان قاضی گفت: هر چه به نام من و وابستگان من است را وکالت میدهم. من حتی مهریه همسرم را در گروی بانک گذاشتم.
قاضی خطاب به متهم اظهار داشت: تمام این مسائل ردیابی میشود.
در ادامه متهم جهانبانی به بیان ادامه دفاعیات خود پرداخت و گفت: در رابطه با بانک مرکزی هیچ اعمال نفوذی نداشتیم، در کیفرخواست مطالبی گفته شد که در رابطه با آنها باید بگویم بخشی از آن مربوط به شرایط آن دوره و تحریمها بود. قاضی مسعودی مقام در واکنش به این سخنان متهم گفت: هی میگویید تحریمها و اخذ تسهیلات، اینها تکراری است همه میگویند تحریم را دور میزنند، ولی در نهایت ملت را دور میزنند مطالبی که میگویید تاثیری برای دادگاه ندارد چرا که تکراری است جایی که به ضررتان است میگویید بعدا توضیح میدهید توضیحات تان تاثیری در وضعیت تان نمیکند. نمیخواهیم شما کالای اساسی وارد کنید. مردم چه کسی را باید ببینند تا شما این کار را نکنید.
قاضی مسعودی مقام ادامه داد: یک فردی هنرپیشه است گوشت وارد میکند شمایید گوشت وارد میکنید معلوم نیست شماها چه کاره اید فیلم میسازید گوشت وارد میکنید یک کدام تان هم تولیدکننده نیستید، همش هم میگویید واردات، واردات، واردات.
متهم در واکنش به سخنان قاضی گفت: بنای ورود ما به بانک سرمایه از اردیبهشت ۹۱ بود.
قاضی در واکنش به این سخنان متهم گفت: ما میدانیم شما با چه کسانی جلسه داشتید.
وی با بیان اینکه دفاعیات متهم تکراری است خطاب به وی گفت: شما پرونده را کامل نخواندید.
در ادامه متهم توضیح داد: یکی از شرکتهای مطرح شده در پرونده شرکت ابرار است که کار واردات را انجام میداد.
قهرمانی نماینده دادستان در واکنش به این سخن متهم گفت: این چه شرکتی است که صوری بوده و برخی روستاییان مدیران عامل آن هستند.
متهم جهانبانی به دفاع از خود پرداخت و گفت: اگر ارز از کشور خارج میکردیم، اگر ارز گرفته و کالا وارد نمیکردیم آن موقع باید محاکمه میشدیم من هیچ تخلفی نکردم و در چارچوب قانون عمل کردم.
بانک مرکزی حد اعتباری را تعیین میکندو این یعنی هر شرکتی در هر لحظه میتواند اصل و سود را پرداخت کرده و تسهیلات بگیرد. من ۱۵ سال حسابرس بانک بودم. چه تخلفی کردم.
در ادامه علی محمدی نماینده کمیته وصول مطالبات بانک سرمایه به سخنان متهم واکنش نشان داد و گفت: بانک مرکزی در خصوص ذینفع واحد بخشنامه صادر کرده است. در حالی که کل سرمایه بانک در یک برهه ۴۰۰ میلیارد تومان بوده چطور آقای جهانبانی ۶۰۰ میلیارد وام میگیرد.
جهانبانی در ادامه خطاب به دادگاه گفت: مدیر بانک تخلف کرده است من تخلف نکرده ام که قاضی به این سخن متهم واکنش نشان داد و گفت: آنها محاکمه شدند.
وی خطاب به متهم گفت: دفاعیات شما تماما تکراری است در لایحه دفاعیات خود را حقوقی مطرح کرده و به دادگاه بدهید. برخی متهمان فکر میکنند ما متوجه نمیشویم ۱۰ بار از روی یک صفحه قرائت میکنند ما متوجه تمامی این مطالب هستیم.
مسعودی مقام افزود: شما میخواهید گوشت وارد کنید چطور شرکت هایتان به نام تان فاکتور میدهد که متهم پاسخ داد: شرکت اصلی ابرار بود که فاکتور ارائه میداد.
مسعودی مقام در واکنش به این سخنان متهم گفت: مطالبی که میگویید محکمه پسند نیست با فاکتورهای صوری بین خودتان معامله میکنید و به بانک ارائه میدهید این که نشد مدرک.
در ادامه نماینده دادستان با حضور در جایگاه در واکنش به دفاعیات متهم گفت: حد اعتبارات متهم جهانبانی ۲۹ میلیارد تومان بوده، اما تسویه اش به این شکل بوده که تمدید میکرده و اصل را میداده است.
وی خطاب به متهم گفت: آقای جهانبانی این را بدانید که بنابر گزارشهای اعتباری که از سوی بانکها مطرح شده بود بانک ۲۰ میلیارد تومان وام هم نمیداد چطور با وجود گزارشهای منفی شما تسهیلات را گرفتید این سوالی بود که به آن پاسخ ندادید.
وی افزود: آقایان برخی سفتهها امضا میکردندو تغییر مدیریت میدادند و سفته مدیران قبلی را بیرون میکشیدند شما میگویید مدیر تخلف کرده پس چرا این مدیر برای یک معلم این کار را نکرده است توضیح شما کاملا نادرست است چه هلدینگی است که شرکت هایش در یک اتاق هستند؟ کالاهایی که به ارزش ۳۲ میلیارد تومان وارد شده بود به طور واقعی در ید شرکتی به نام کوثر درخشان پویا بوده است.