رئیس سازمان نقشه برداری کشور گفت: در جهت توسعه کسب و کارهای دانش بنیان به ویژه توسعه فعالیتهای مکان محور فعالیتهای مشترکی را با معاونت علمی و فناوری انجام خواهیم داد.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، تفاهم نامهای در راستای گسترش کسب و کارهای دانشبنیان در زمینه اطلاعات مکانی و مهندسی نقشه برداری توسط مسعود شفیعی، معاون برنامه بودجه کشور و رئیس سازمان نقشه برداری و منوچهر منطقی، رئیس ستاد توسعه حمل و نقل پیشرفته فضایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری منعقد شد.
رییس سازمان نقشهبرداری در نشست این تفاهم نامه گفت: امضای این تفاهمنامه شروعی برای فعالیتهای مشترک جهت توسعه کسب و کارهای دانش بنیان به ویژه در حوزه توسعه فعالیتهای مکان محور است، درحقیقت با توجه به تحریمهای ظالمانه و تشدید آنها توجه ما به استفاده از ظرفیت و دانش بومی افزایش پیدا کرد. قبل از انعقاد این تفاهم نامه نیز همکاریهایی با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری داشته ایم.
شفیعی ادامه داد: انعقاد این تفاهم نامه پیامی را به تمام فعالین کسب و کارها خواهد داد. این سازمان به عنوان سازمان مرجع در اطلاعات مکانی از تمام ظرفیت آنها استفاده میکند. با امضای این تفاهم نامه قصد داریم عزم راسخ خود را برای این فعالیت نشان دهیم. با ایجاد درگاهی در زمینه شناسایی و احراز صلاحیت شرکتهای دانش بنیان در بخش دولتی و غیردولتی در حوزه کسب و کار با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فعالیتهایی را انجام میدهیم و گام به گام با حمایت آنها به اهداف خود نزدیکتر میشویم.
وی با بیان اینکه صنعت اطلاعات کشور میتواند حوزههای سیاسی کشور را نیز در برگیرد، اظهار کرد: با انجام فعالیتهای مشترک میتوانیم باعث اشتغال و رفع نیازهای جامعه شویم به طوری که در جهت پیشرفت حوزههای کسب و کار گامهای بلندی برداریم.
شفیعی افزود: از بانک اطلاعاتی موجود برای شناسایی استارتاپها و حمایتهای مختلفی که معاونت ریاست جمهوری میتواند از شرکتها داشته باشد استفاده خواهیم کرد. سازمان نقشه برداری با اولویت بندی به رفع نیازها میپردازد متاسفانه در این زمینه محدودیتهای نانوشتهای وجود دارد و برخی از سازمانها با خرید تجهیزات از خارجیها نیاز خود را رفع میکنند بدون اینکه از دانش بومی استفاده کنند. ما نمیتوانیم در همه زمینهها فعالیت داشته باشیم، لازم است در برخی از زمینهها انتقال تکنولوژی رخ دهد شاید در برخی موارد از صفر آغاز کردن کار درستی نباشد و بتوان از طریق انتقال تکنولوژی گامی در جهت پیشرفت برداشت.
وی با بیان اینکه بخش زیادی از اقتصاد کشور مبتنی بر اطلاعات مکانی است، تصریح کرد: اگر بتوانیم این بخش را تقویت کنیم توسعه کسب و کارهای نوپا نه تنها در بخش تجهیزات بلکه در بخش تغییر داده به دانش را هم خواهیم داشت. این اطلاعات را برای مصارف مختلفی میتوانیم عرضه کنیم بنابراین هر چه در این زمینه فعالیت بیشتری داشته باشیم میتوانیم نیازهای جامعه را به نحو مطلوب رفع کنیم جدا از تولید و تامین داده میتوانیم در بخش اطلاعات مکانی نیز فعالیتهای مفیدی داشته باشیم.