کد خبر:۷۸۹۷۲۸
حلی‌ساز در نشست خبری؛

همکاری مناسب سعودی‌ها در حج / ۱۰ درصد از دارو‌های ارسالی به کشور بازگردانده شد

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر گفت: امسال ما با کشور مهمان هیچ برخوردی نداشتیم و بیمارستان‌های سعودی برای خدمت به کشور ما نیز آماده خدمت بودند و سیاست ما نیز این است که از امکانات موجود در کشور میزبان استفاده کنیم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ نشست خبری گزارش خدمات و برنامه‌های جمعیت هلال احمر در حج و اربعین حسینی پیش از ظهر امروز در ساختمان صلح با حضور دکتر محمد تقی حلی‌ساز رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر برگزار شد.

 حلی‌ساز در این نشست گفت: عملیات حج امسال تقریبا به اتمام رسیده است و با وجود اینکه هنوز آخرین پرواز‌ها از مدینه انجام نشده، اما بیش از ٩۵ درصد زائران بازگشته‌اند، البته نیرو‌های لازم که باید تا آخرین لحظه خدمات را ارائه کنند، همچنان در محل آماده خدمت هستند.

وی افزود: حج امسال نسبت به سال‌های گذشته، تفاوت داشت؛ اول آنکه امسال زائران زمان بیشتری را در حج بودند و فرصت بیشتری برای زائران ایجاد شد تا از فضای حج و فضایلی که در آن جا وجود دار بهره مند شوند. دومین تفاوت هم در ترکیب سنی زائران بود و ۴٠ درصد زائران بالای ۶٠ سال بودند. افراد بالای ٧٠ و ٨٠ سال بسیاری نیز در حج حضور داشتند و حدود ۱۱ هزار و ۵۰۰ از زائران ما مستعد بیماری‌ها بودند، اما در مجموع حج آرامی را داشتیم.

حلی‌ساز ادامه داد: آسیب‌هایی را که سال‌های قبل داشتیم، رفع کردیم و هماهنگی‌های بسیار خوبی انجام شد. همچنین باران هم بارید و اصلا مورد جدی گرمازدگی نداشتیم.

رییس مرکز پزشکی حج و زیارت با اشاره به آمار فوتی در حج امسال گفت: حج ۹۸ جزو معدود سال‌هایی بود که در ایام «تشریق» که بسیار روزهای سختی است، زائر ایرانی فوتی نداشتیم. امسال به جز یک مورد که در عصر روز عرفات اتفاق افتاد، موردی فوتی نداشتیم. در واقع آمارهای ما بر اساس نرم جمعیتی بسیار قابل قبول بود و همه برنامه‌ریزی‌هایی که پیش از سفر تا کنون داشته‌ایم، اتفاق افتاد و درمانگاه‌های مستقر در مکه، عرفه، مدینه و منا بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده عمل کردند و شاید نتیجه آن نیز رضایتمندی نسبت به هلال احمر است.

حلی‌ساز افزود: تمامی برنامه ریزی‌های که پیش از سفر برای ارائه خدمات بهتر و شایسته به زائران ایرانی سرزمین وحی داشتیم محقق شد و این خدمات به بهترین شکل ممکن در درمانگاه‌های مستقر در مکه، عرفه، مدینه و منا ارائه شد همچنین ما در ارائه خدماتی که به صورت مشترک با بیمارستان‌های سعودی ارائه می‌شد با کشور میزبان به مشکلی برنخوردیم و به ۶۶۰ هزار زائر ایرانی در حج امسال خدمات درمانی ارائه دادیم.

وی با بیان همکاری‌های مناسب کشور میزبان با زائران ایرانی و مرکز پزشکی حج و زیارت گفت: امسال ما با کشور مهمان هیچ برخوردی نداشتیم و بیمارستان‌های سعودی برای خدمت به کشور ما نیز آماده خدمت بودند و سیاست ما نیز این است که از امکانات موجود در کشور میزبان استفاده کنیم و با همکاری خوب آنان ما در طول حج حتی عمل جراحی قلب داشتیم و شاهد همکاری‌های بسیار مناسبی بودیم.
 
وی افزود: به هرحال این طبیعی است که هر کشور مهمان دستورالعمل و اساسنامه مخصوص به خود را دارد و ما در این خصو هیچ مشکلی با کشور سعودی نداشتیم.

حلی‌ساز با اشاره به طرح دیده بانی هلال که امسال به صورت پایلوت اجرا شد، گفت: یکی از مزیت‌های استفاده از این سامانه این بود که همه پزشکان و آمبولانس‌ها وابسته به مرکز پزشکی حج و زیارت را در شهر‌های مدینه و مکه را رویت می‌کردیم و در صورت نیاز به آن‌ها با یک جانمایی و فراخوان آن‌ها را به سمت ماموریت‌های محوله هدایت می‌کردیم و نقاط ضعف و قوت آن نیز شناسایی شد و ۴ مورد از زائران با استفاده از این سامانه نجات پیدا کردند.
 
محمد تقی حلی ساز افزود: مقرر شده تا یک تیم درمانی ۲ هزار نفره نیروی درمانی متخصص اعم از داخلی، قلب و عروق، مغز و اعصاب، ارتوپدی، زنان و جراحی برای خدمت‌رسانی به زائران اربعین حسینی؛ از هشتم صفر به عراق اعزام و خدمات رسانی آن‌ها به زائران عتبات عالیات تا پایان روز اربعین ادامه دارد.

وی ادامه داد: امسال هلال احمر خدمات درمانی خود به زائران را در قالب پایگاه‌های امدادی بین‌راهی و درمانگاه‌ها ارائه می‌کند که این مراکز امدادی با یک شبکه منسجم ارتباطی به یکدیگر متصل بوده و همانند یک مرکز درمانی جامع به زائران خدمات می‌دهند.

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال‌احمر افزود: پایگاه‌های درمانی هلال‌احمر شامل ۴ ساختمان در نجف اشرف، ۶ پایگاه و پست در بین راه نجف به کربلا، ۷ پایگاه و پست در کربلای معلی، یک پست در سامرا، ۳ پست در کاظمین در خدمت زائران خواهد بود و یک پست در امامزاده سید محمد و یک پایگاه امدادی در حله آماده ارائه خدمات درمانی است.

حلی ساز گفت: در هر پست و پایگاه یادشده، پزشکان، پرستاران، تکنسین‌های اورژانس و امدادگران به صورت شبانه‌روزی در خدمت‌رسانی آماده‌اند که در این راستا حدود ۱۶۰ تن انواع دارو و تجهیزات پزشکی، همراه ۸ دستگاه اتوبوس آمبولانس و ۴۰ دستگاه آمبولانس به کشور عراق اعزام خواهند شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار