رئیس پژوهشکده فناوریهای نوین پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: نقشه برداری از مغز جنبه درمانی ندارد و یک تکنولوژی برای شناخت بیماریها است، اما برخی از پزشکان از این تکنولوژی با نسخه نویسی از بیماران سوء استفاده مالی میکنند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، رئیس پژوهشکده فناوریهای نوین پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: نقشه برداری از مغز جنبه درمانی ندارد و یک تکنولوژی برای شناخت بیماریها است، اما برخی از پزشکان از این تکنولوژی با نسخه نویسی از بیماران سوء استفاده مالی میکنند.
مجتبی زارعی در آستانه برگزاری ششمین همایش بین المللی نقشه برداری مغز ایران افزود: نقشه برداری از مغز مجموعهای از تکنولوژیهای جدید است که کمک میکند مسائل مغز را برای شناخت بیماریهایی مانند افسردگی، اسکیزوفرنی، پارکینسون و صرع بهتر درک کنیم که در آینده در درمان بیماریها موثر است.
وی گفت: نقشه برداری از مغز در هیچ جای دنیا جنبه درمانی ندارد، این علم رادیولوژی نیست و نباید با ام آریای و ... اشتباه شود، مشاهده میشود که برخی پزشکان با ادعاهای عجیب و بدون آگاهی کافی، برای انجام نقشه برداری مغز از بیماران هزینه میگیرند که درست نیست.
رئیس ششمین همایش بین المللی نقشه برداری مغز ایران ادامه داد: در حال حاضر تمام خدمات پزشکی برعهده دانشگاههای علوم پزشکی است در حالی که باید دانشگاهها به آموزش و پژوهش بپردازند.
زارعی تصریح کرد: بیماران بیش از حد ام. آر.ای و اسکن میشوند و این موضوع به سیستم بیمارگونه بهداشت و درمان کشور ربط دارد و باید مشکل آن را در آموزش، اداره بیمارستان و نظام سلامت جستجو کرد.
ششمین همایش بین المللی نقشه برداری مغز ۱۷ تا ۱۹ مهرماه در دانشگاه شهید بهشتی برگزار میشود و اساتید برجستهای از کشورهای آمریکا، آلمان، دانمارک، انگلیس و سوئیس در این همایش حضور دارند.
به گفته زارعی، این همایش بر انجام تحقیقات مشترک با کشورهای مختلف در حوزه نقشه برداری مغز و اختصاص بودجه برای انجام این تحقیقات بسیار کمک میکند و در حاشیه همایش کارگاههای تخصی نیز برپا است.
وی تصریح کرد: این همایش دارای ۳۵ سخنرانی و ۳۵ پوستر بوده و ارتباطات جدید بین المللی را هموارتر میکند.