کد خبر:۷۶۴۹۶۹
حلی‌ساز:

۹۵ درصد زائران از لحاظ سلامت جسمانی معاینه پزشکی شده‌اند / ۸۵ درصد دارو‌های لازم آماده ارسال هستند

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت گفت: ۹۵ درصد زائران، از لحاظ سلامت جسمانی معاینه پزشکی شده‌اند و ۸۵ درصد دارو‌های لازم به ارسال پیش از عید خریداری و اکنون آماده ارسال هستند.
 
۹۵ درصد زائران، از لحاظ سلامت جسمانی معاینه پزشکی شده‌اند/۸۵ درصد دارو‌های لازم آماده ارسال هستندبه گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمد تقی حلی ساز در این نشست خبری با اعلام اینکه امسال ۸۶ هزار و ۵۰۰ نفر زائر به حج تمتع ۹۸ اعزام خواهند شد، گفت: طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی و بر اساس اصول هلال احمر، ارائه خدمات درمانی حج، عملی انسان دوستانه محسوب شده و سلامت زائران  بر عهده مرکز پزشکی حج و زیارت  هلال احمر خواهد بود.


وی افزود: ما اقدامات لازم را برای برگزاری سفری موفق، پیش از عید آغاز کردیم و پزشکانی با تجربه را انتخاب کردیم که از میان این افراد ۷۰ درصد آنان پیش‌تر اعمال حج خود را انجام داده اند و ۳۰ درصد نیز پزشکانی هستند که برای نوسازی این بدنه برای اولین بار است که به این سفر می‌روند.


حلی‌ساز بیان کرد: ۹۵ درصد زائران، از لحاظ سلامت جسمانی معاینه پزشکی شده‌اند که در این میان حدود ۲۲ درصد از زائران مبتلا به فشار خون، ۱۴ درصد مبتلا به دیابت و ۵ درصد نیز مبتلا به بیماری‌های قلبی هستند. درخصوص بیماران خاصی، چون بیماری‌های دیالیزی با هماهنگی عربستان سعودی امکان درمان دیالیزی همراه زیارت آنان انجام می‌شود. البته در خصوص اینکه آیا زائران مبتلا به بیماری‌های خاص، امکان تشرف دارند یا خیر؟ بررسی‌هایی در معاینه پزشکی حجاج صورت می‌گیرد که ممکن است فرد منع تشرف به حج شود.

وی ادامه داد: با توجه به آنکه مسئولیت سلامتی زائران بر عهده هلال احمر است، به ازای ۳۰۰ زائر، یک پزشک  انتخاب شده است و ۸۵ درصد دارو‌های لازم به ارسال، بر اساس تجربیات سال‌های قبل، پیش از عید خریداری و اکنون آماده ارسال به عربستان هستند.

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت سازمان هلال احمر افزود: با توجه به گرم بودن هوا، ما تمهیدات لازم را تهیه کرده و تلاش خواهیم کرد تا با بهره گیری از امکانات و تجهیزات عربستان سعودی و پزشکان مسلط به زبان عربی برای استفاده از بیمارستان‌های سعودی، سلامت حجاج را تأمین کنیم.
 
وی درخصوص مراکز درمانی در زمان برگزاری حج توضیح داد: در شهرهای مکه و مدینه هرکدام یک مرکز درمانی وجود دارد همچنین در شهر مدینه ۳ و در شهر مکه ۴ پلی کلینیک و ۸۷ مجموعه درمانی مرتبط با هتل‌ها و ۳۱ مطب نیز برای درمان زائران ایرانی برپا خواهد شد.
 
حلی ساز ادامه داد: با توجه به شأن کشورمان و زائران انتقال مواد مخدر به عربستان وجود ندارد و از زائران تقاضا می‌شود هشدارهای لازم در این زمینه را جدی بگیرند چراکه کشور عربستان قوانین بسیار سخت تری از کشور خودمان خواهد داشت.
 

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت بیان کرد: امسال نیز همچون گذشته به منظور پیشگیری از گرما زدگی زائران تونل‌های سرما به پا خواهند شد و خدمات ما تنها برای زائران ایرانی است حتی داروهای انتقالی به عربستان نیز در صورت مازاد بودن به کشور بازگردانده می‌ شوند. استاندارد خدمات پزشکی ارائه شده در مراسم حج از سوی ایران در مقایسه با دیگر کشورها یکی از بهترین خدمات است و بسیاری از کشورها از ما مشاوره پزشکی نیز می‌گیرند.

 

وی بیان کرد: در پرونده‌های الکترونیک نیز پس از معاینه زائر اطلاعات وی ثبت می‌شود و این اطلاعات به عربستان فرستاده می‌شود.

وی افزود: دستبندهای الکترونیک امسال در دستور کار سازمان نیست. درباره واکسن مننژیت نیز زائران باید قبل از اعزام به این سفر واکسن را تزریق کنند و این افراد می‌توانند با مراجعه به مراکز هلال احمر در سطح کشور آن را با مبلغ ۶۰ هزار تومان تزریق کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار