به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، منابع رسانهای در عراق از اختلافات سید عمار الحکیم رئیس سابق مجلس اعلای اسلامی عراق و حیدر العبادی نخستوزیر سابق این کشور خبر دادند.
به گزارش وبگاه خبری «المعلومه» به نقل از روزنامه العربی الجدید، اختلافات الحکیم (رئیس جریان حکمت) و العبادی (رئیس ائتلاف سیاسی النصر) درباره مدیریت جبهه معارض یا اپوزیسیون که الحکیم وعده تشکیلش را به دولت داده بود، مانع شکلگیری این جبهه تاکنون شده است.
آنطور که این روزنامه نزدیک به قطر گزارش کرده، منابع سیاسی نزدیک به مذاکرات (تشکیل جبهه)، گفتهاند که گفتگوها میان حکمت و النصر، پیش رفته، اما تنها اختلاف موجود، مرتبط با مسائل سادهای در خصوص تشکیل و مدیریت جبهه معارض است».
به گفته این منابع، تماسهای فشردهای با جریانهای عربی سنی که در دولت عادل عبدالمهدی حضور ندارند گرفته شده و اشارههای مثبتی نیز دریافت کردهاند.
عمار الحکیم و حیدر العبادی که در خصوص مسائل متعددی با دولت عبدالمهدی دچار اختلاف هستند، از مدتی پیش وعده تشکیل جبهه اپوزیسیون دادهاند. الحکیم پیشتر و در خطبههای نماز عید قربان در بغداد اعلام کرد که حزب او، «مسیر اپوزیسیون سیاسی قانونمدارِ ملی سازنده» را در پیش گرفته و از آن بازنمیگردد.
الحکیم ماه پیش، با بیان اینکه «به تلاشها برای تشکیل جبهه اپوزیسیون با همکاری نیروهای سیاسی و مردمی که با ما در مخالفت با دولت همنظرند ادامه میدهیم و وقتی این تلاشها به نهایت رسید تشکیل این جبهه را اعلام خواهیم کرد»، گفته بود که «چنین جبههای میتواند دولت در سایه را تشکیل دهد که از ابزارهای مهم نظارتی اپوزیسیون و زیر نظر گرفتن عملکرد دولت به روشهای حرفهای است».
در پی اختلافات برخی سیاسیون عراقی مثل عمار الحکیم و حیدر العبادی، در ماه اخیر فشارها بر دولت افزایش یافته و حتی برخی منابع زمزمههایی سر دادهاند که نمایندگانی در پارلمان عراق قصد استیضاح نخستوزیر و پنج وزیر او را دارند.
منابع نزدیک به دولت نیز گفتهاند، هر چند برخی جریانهای سیاسی در عراق در تلاش هستند تا با بهانههای مختلف و در پوشش تلاش برای اصلاح امور، گزینه خود را وارد دولت کنند، اما عادل عبدالمهدی با تن ندادن به این فشارها هر گونه قصد خود برای تغییر کابینه (تحت فشارهای سیاسی) را رد کرده و در جریان دیداری با خبرنگاران گفته، «دولت بخش بزرگی از برنامه حکومتی را طی شش ماه نخست فعالیت خود، اجرا کرده است».