اعضای شورای اسلامی شهر تهران، شهرداری تهران را به ساماندهی صنایع آلاینده دیزل در محیطهای کارگاهی و عمرانی شهر تهران ملزم کردند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، لایحه ساماندهی صنایع آلاینده دیزل در محیطهای کارگاهی و عمرانی شهر تهران در جلسه علنی امروز شورای شهر تهران مورد بررسی قرار گرفت که در نتیجه پس از ارائه گزارش توسط زهرا صدراعظم نوری رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری با ۱۹ رأی موافق و ۱ رأی مخالف به تصویب رسید.
زهرا صدر اعظم نوری درباره ضرورت پرداختن به این لایحه گفت: منابع آلاینده شهر تهران منابع متحرک و ثابت هستند که سهم این آلاینده ها، آلایندههای متحرک ۸۰ تا ۸۵ درصد و آلایندههای ثابت ۱۵ تا ۲۰ درصد است. البته در بحث آلودگی، آلودگیهای هوا، خاک، صوت و نور نیز داریم.
وی با اشاره به قانونهای پاک، افزود: در مواد ۲-۶-۱۷-۲۹ قانون هوای پاک، تکالیفی مشخصی برای دستگاهها در قالب الزاماتی تهیه شده است که این دستگاهها در جهت کنترل و کاهش الودگیها اقدام کنند. برای مثال در ماده ۶ به موضوع عملکرد خودروها در زمینه فنی – ایمنی و کنترل آلاینده ها، هوا و صدا بحث شده است یا در ماده ۱۸ درباره آلایندگی هوا و میزان این آلایندگی و تدابیر مربوط به آن، مواردی بیان شده است.
این عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه شهرداری تهران نیز از قانون هوای پاک تمکین میکند، اعلام کرد: در دو سال گذشته در راستای کاهش آلودگی هوا، مدیریت شهری نیز به اندازه سهم خود برنامههایی برای کاهش آلودگی هوا داشته است. همچنین در قالب برنامه ۵ ساله سوم نیز اقداماتی تعریف شده است. این اقدامات در راستای کاهش آلایندگی هاست.
صدراعظم نوری با بیان اینکه در اسفند ماه سال ۹۵، شهرداری تهران به ساماندهی موتورهای دیزل با کاربرد زمینی، ماشین آلات عمرانی و ناوگان حمل و نقل عمومی و شهری را مصوب کرد، تصریح کرد: پیرو این مصوبه لایحه مذکور (ساماندهی صنایع آلاینده دیزل در محیطهای کارگاهی عمرانی شهر تهران) تهیه و به شورای شهر ارسال شد. هدف از این لایحه نیز کنترل آلودگیهای ناشی از موتورهای دیزل و ماشین آلات شهری است.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری با قرائت ماده واحده این لایحه و زیر مادههای آن به دستورالعمل کنترل و کاهش آلودگی ماشین آلات و موتورهای دیزلی در پروژههای عمرانی و شهری ابراز امیدواری کرد تا منابع متحرک که بیشترین آلایندگی را در شهر تهران دارند، کنترل شوند.
وی یادآور شد: در کنار کنترل منابع متحرک باید به موارد دیگر یعنی آلایندههای مربوط به ژنراتورهایی که برای ساخت و ساز مورد استفاده قرار میگیرد که علاوه بر آلودگی هوا، آلودگی صوتی ایجاد میکند نیز چارهای اندیشیده شود.