معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد با تاکید بر اینکه نباید دیواری بین مسئول و دانشجو در دانشگاه آزاد وجود داشته باشد، گفت: یکی از مهمترین کارهای فرهنگی این دانشگاه، توجه همهجانبه به حقوق قانونی دانشجویان است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو حجتالاسلام ابراهیم کلانتری، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در دومین روز از سومین نشست سراسری معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاه، با اشاره به روایتی از نبی اکرم (ص) گفت: حضرت محمد (ص) میفرماید «مَنْ أَصْبَحَ مِنْ أُمَّتِی وَ هِمَّتُهُ غَیرُ اللَّهِ فَلَیسَ مِنَ اللَّهِ وَ مَنْ لَمْ یهْتَمَّ بِأُمُورِ الْمُؤْمِنِینَ فَلَیسَ مِنْهُمْ وَ مَنْ أَقَرَّ بِالذُّلِّ طَائِعاً فَلَیسَ مِنَّا أَهْلَ الْبَیت» (هرکس از امت من صبح کند در حالی که همت او جز خدا باشد، از خدا نیست؛ و هرکس به کارهای مؤمنان اهتمام نورزد از مؤمنان نباشد؛ و هرکس با میل و اراده زیر بار ذلت برود از ما اهل بیت به شمار نمیآید.) نکات مطرحشده در این روایت بسیار حائز اهمیت بوده و محورهای این نشست را نیز شامل میشود.
وی ادامه داد: درواقع در امور فرهنگی باید همت، الهی بوده و اهتمام کامل به امور مسلمین صورت گیرد و با ذلت و خواری نیز مقابله شود. در تفکر اسلامی، این سه مسئله ارکان اصلی هر حکمتی را تشکیل میدهد.
حجتالاسلام والمسلمین کلانتری با بیان اینکه نمای کلی و فضای حرکت پیامبران الهی از بدو تا انتها براساس همین سه محور بوده، اظهار داشت: امام خمینی (ره) نمونه بارز حرکت براساس سه محور همت الهی، اهتمام به امور مسلمانان و مقابله با ذلت است. وقتی زندگی امام (ره) را مطالعه میکنیم، متوجه میشویم که ایشان غیرخدا را نمیدیدند و جز به امر مسلمین، به امر دیگری توجه نداشتند و هرگز تن به ذلت ندادند. همین مسئله باعث شد که بزرگترین انقلاب مردمی جهان در عصر جدید شکل گیرد.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: این خط مشی و جهت الهی باعث شده که امروز بزرگترین قدرتهای جهان نیز در مقابل انقلاب اسلامی ایران دچار بنبست فکری و انفعال جدی شوند.
وی با اشاره به یکی از فرمایشات مقام معظم رهبری در عرصه فرهنگ، گفت: ایشان میفرمایند «در عرصه فرهنگ، بنده به معنای واقعی کلمه، احساس نگرانی میکنم و حقیقتاً دغدغه دارم. این دغدغه، از آن دغدغههایی است که آدمی به خاطر آن، گاهی ممکن است نصفشب هم از خواب بیدار شود و به درگاه پروردگار تضرع کند.» همین مسئله نشان از اهمیت بالای توجه به امور فرهنگی در دانشگاهها دارد.
دکتر کلانتری در ادامه خطاب به معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، تأکید کرد: یکی از مهمترین کارهای فرهنگی، توجه همهجانبه به حقوق قانونی دانشجویان است. باید به خوابگاههای دانشجویی، سلفسرویسها، سرویسهای ایاب و ذهاب، مراکز مشاوره دانشگاه، مساجد و نمازخانهها، کمیتههای انضباطی، جشنهای فارغالتحصیلی، آیین ورودی دانشجویان و... توجه جدی شده و برنامهریزی مدون برای ارائه خدمات مطلوب به دانشجویان صورت گیرد.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر توجه به امور دانشجویان جدیدالورود در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی، تصریح کرد: مقرر شده در مهرماه سال جاری جلسات توجیهی برای دانشجویان و خانوادههای آنان برگزار و اطلاعات تکمیلی در حوزههای مختلف دانشجویی به آنها ارائه شود. در این جلسات یک مشاور امین حضور پیدا کرده و ضمن طرح مسائل مختلف، راهحلهای لازم را ارائه خواهد داد.
وی با تأکید بر لزوم اجرای دستورالعمل آراستگی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: این دستورالعمل به طور جدی باید در واحدها عملیاتی شود. گام اول اجرای این دستورالعمل، مباحث معرفتی است و باید در حوزه عفاف و حجاب، کارگاههای آموزشی برای تبیین این مسئله برگزار شود. واحدهای دانشگاهی باید در بحث عفاف و حجاب، برنامههای متنوع از جمله میزگرد، کرسیهای آزاداندیشی و مسابقات مختلف برگزار کرده و با یک برنامهریزی دقیق و همهجانبه، این دستورالعمل را پیگیری کنند.
حجتالاسلام والمسلمین کلانتری در ادامه با بیان اینکه مسئولان فرهنگی واحدهای دانشگاهی باید در دسترس دانشجویان باشند، خاطرنشان کرد: در دانشگاه آزاد اسلامی نباید دیواری بین مسئول و دانشجو وجود داشته باشد، بلکه مسئولان فرهنگی واحدها باید بدون واسطه با دانشجویان در ارتباط بوده و در رفع مسائل و مشکلات آنها بکوشند.
دکتر کلانتری در پایان با تأکید بر لزوم فضاسازی صحیح و جذاب و حاوی پیامهای مفید و مؤثر در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی، خطاب به معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: با جدیت در مسائل فرهنگی واحدها تمرکز کرده و ضمن در دسترس بودن برای دانشجویان، فعالیتهای مربوطه را با سرعت عمل انجام دهید.
در پایان، مسئولان فرهنگی واحدهای دانشگاهی به ارائه نظرات، پیشنهادات و مطالبات خود در این حوزه پرداختند.