هدفمند كردن يارانه ها باعث افزايش اشتغال جوانان مي شود
به گزارش خبرنگار «شبكه خبر دانشجو» از قم، حجتالاسلام ميرتاجالديني شب گذشته در سلسله نشست هاي بصيرت كه در مسجد اهلبيت (ع) قم برگزار شد، با اشاره به اهميت هدفمند كردن يارانه ها در اقتصاد كشور گفت: اگر بتوانيم با استفاده از فناوريهاي نوين و فرهنگسازي در جامعه، مصرف را در عرصه هاي مختلف به خوبي مديريت كنيم، بودجههاي عمراني و تسهيلات براي رفاه حال مردم و ايجاد اشتغال براي جوانان افزايش پيدا ميكند.
وي با اشاره به اينكه طرح هدفمندي يارانه ها فرصتي مناسب براي تحول در اقتصاد كشور است، تصريح كرد: دولت نهم براي اجراي طرح هدفمندكردن يارانهها در سال آخر تصدي امور اجرايي كشور عزم جدي داشت، اما متأسفانه برخي افراد در كميسيونهاي مختلف مسكوت ماندن اين طرح را پيشنهاد دادند و بحث و تبادل نظر در رابطه با آن را به بعد از انتخابات موكول كردند.
معاون سياسي رئيس جمهور با تاكيد بر اينكه برخي در مجلس شوراي اسلامي به دليل نا آشنايي با ابعاد مختلفاين طرح درست برخورد نكرده و نظرات غير كارشناسانه ارائه دادند، گفت: هدف دولت نهم از پيشنهاد و پيگيري اين طرح، گسترش عدالت و از ميان بردن رانتها و زمينه هاي فساد اقتصادي است.
ميرتاجالديني افزود: ما در ايران انرژي را ارزان به دست ميآوريم و به جاي اينكه در جهت رشد صنعت و اقتصاد كشور به كار ببريم، متأسفانه با مصرف بيرويه آن را هدر مي دهيم.
وي با اشاره به اينكه فرهنگ مصرف درست و بهينه بايد در جامعه نهادينه شود، گفت: با نگاهي به آمارهاي جهاني مي بينيم كه ميزان توليد ناخالص داخلي كشور در برابر هزينههاي حاملهاي انرژي بسيار پايينتر از كشورهاي پيشرفته دنيا بوده و با وجود جمعيت كمتر، مصرف گاز در ايران با همه كشورهاي اروپايي برابري ميكند.
معاون سياسي رئيس جمهور تصريح كرد: سهم مصرف انرژي در دهك هاي بالاي جامعه چند برابر دهك هاي پايين است كه اين خود منشا بيعدالتيها و شكاف طبقاتي است.
ميرتاجالديني افزود: حدود 30 درصد از درآمدهاي حاصل از هدفمندسازي يارانهها به بخش صنعت و كشاورزي اختصاص يافته تا با اصلاح ساختارها و ارتقاي فناوريها، هزينه هاي توليد كاهش يابد.
وي نظارت دولت در همه بخشها، از مرحله توليد تا مرحله مصرف را ضروري دانست و اظهار داشت: نگرانيهايي در خصوص افزايش بيرويه قيمتها با اجراي قانون هدفمندسازي يارانهها وجود دارد كه براي رفع اين نگراني ها اقلام اساسي و مورد نياز مردم به اندازه كافي ذخيره سازي شده و در صورت رشد ناگهاني قيمتها، وارد بازار ميشود.
معاون سياسي رئيسجمهور اذعان داشت: افزايش قيمتها در اقلام مورد نياز بويژه در كالاهاي جانشين بصورت متناسب با يكديگر است تا تعادل در قيمتها و ميزان مصرف يك نوع كالا حفظ شود.
ميرتاجالديني با اشاره به اينكه در طرح هدفمندي با افزايش مصرف آب، برق و گاز، هزينه هاي آنها نيز به صورت تصاعدي افزايش پيدا كرده و بيشتر ميشود، گفت: براي مصرف آب، برق و گاز يك الگوي مصرف در نظر گرفته شده است كه اگر خانواده ها بر اساس همين الگوي مصرف از آب، برق و گاز استفاده كنند، هزينههاي كمي را متحمل ميشوند.
وي افزايش قيمت آرد را در افزايش كيفيت نان موثر دانست و گفت: قيمت آرد حدود هفت درصد قيمت نان است و افزايش قيمت آرد از 40 تومان به 400تومان تاثير بسزايي در قيمت نان ندارد اماباعث مي شود كه نانوايان، نان با كيفيت به مردم تحويل داده و اين خود درصد ضايعات را كاهش مي دهد.
معاون سياسي رئيسجمهور تصريح كرد: تا به امروز هفت دهك پايين جامعه 30 درصد و سه دهك بالاي جامعه 70 درصد يارانهها را استفاده ميكردند و ما در گام نخست به دنبال افزايش سهم هفت دهك پايين جامعه به حداقل 50 درصد هستيم.
ميرتاجالديني با اشاره به اينكه با اجراي اين طرح بيترديد حداقل 20 درصد صرفه جويي در بخشهاي مختلف به وقوع ميپيوندد، خاطرنشان كرد: در اين طرح در حقيقت دولت به مردم اعتماد كرده و مديريت در مصرف يارانهها را به خود آنها واگذار كرده است تا بر اساس شرايط و مقتضيات زندگي خود از اين يارانه بطور مستقيم استفاده كنند.
وي يادآور شد: اگر ماشين هدفمندي يارانه هاي به راه بيافتد دولت هاي بعدي نيز مجبور به اجراي صحيح آن هستند و ما شاهد رشد و تحول چشمگير اقتصاد كشور در عرصه هاي مختلف هستيم./انتهاي پيام/