مدیر کل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: در ۲۲ مرکز گیلان مشکل دفن زباله به صورت غیر اصولی داریم که سوء مدیریت کاملا احساس میشود.
قربانعلی محمدپور، مدیر کل حفاظت محیط زیست گیلان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به دفن زباله در سراوان گفت: منطقه سراوان از دهه ۶۰ تاکنون به عنوان محل دفن زباله چند شهر اقماری در نظر گرفته شده است.
محمدپور مطرح کرد: اصل قضیه در آن است که مشکل دفن زباله در این منطقه وجود دارد و قابل انگار نیست. زباله در حال پوشاندن استان گیلان است و بحث سوء مدیریت زباله در این استان به معضل اجتماعی و امنیتی تبدیل میشود.
مدیر کل حفاظت محیط زیست گیلان تصریح کرد: اگر برای این معضل برنامه و راه کاری نداشته باشیم در آینده نه چندان دور ساکنین گیلان باید این استان را ترک کنند و به منطقه دیگر مهاجرت کنند.
وی میافزاید: در ۲۲ مرکز گیلان مشکل دفن زباله به صورت غیر اصولی داریم که سوء مدیریت کاملا احساس میشود.
محمد پور بیان کرد: برای مدیریت زباله استان گیلان تا به امروز تکنولوژی نداریم و راهی جز سوزاندن زباله نداشته ایم؛ البته بعضی از دانشگاهیان معتقد هستند که باید «زباله تبدیل به برق شود»؛ اما در کشوری که انرژی ارزان است این چند معادله اقتصادی هم خوانی ندارد که از زباله برق تولید شود.
مدیر کل حفاظت محیط زیست گیلان اظهار کرد: برای حل دفن زبالههای در گیلان از طریق مجلس باید اعتباری برای بحث به کارگیری تکنولوژی زباله سوزی در گیلان اختصاص داده شود.
وی گفت: حدود ۲ سال گذشته اعلام کردیم برای از بین بردن کامل زبالهها در گیلان حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان بودجه احتیاج داریم؛ اما امروز اعلام میکنم برای از بین بردن زباله در این استان ۵۰۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم تا کل استان گیلان از معضل زباله نجات دهیم.
محمدپور خاطرنشان کرد: معضل زباله در گیلان کاملا جدی است، ولی متاسفانه، چون تکنولوژی نداریم برای حل مشکل اگر اقدامی انجام میشود موقت است، برای شیرابههای زبالههای سراوان تصویه خانهای در حال احداث است اقدامات اولیه صورت گرفته است، اما این فقط برای تولید ۳ الی ۴ لیتر شیرابه در ثانیه در هوای عادی است و در پاییز و زمستان تولید این شیرابهها ۱۵ تا ۱۸ لیتر در ثانیه میرسد که به مشکل برخواهیم خورد و این نشان میهد در سراوان خیلی مشکل داریم. برای رفع معضل دفن زباله به بودجه احتیاج داریم.
مدیر کل حفاظت محیط زیست گیلان در ادامه با اشاره به انتقال پسماندههای پتروشیمی خوزستان به گیلان میگوید: پسماندهای پتروشیمی داری ارزش افزوده است و قرار نیست این پسماند در استان دفن شود؛ عمل بازیافت برروی این پسماند انجام میشود.
محمد پور تاکید کرد: عمل بازیافت پسماندهای پتروشیمی کمکی به محیط زیست است، از محصولات بازیافتی پتروشیمی جنوب کشور میتواند برای ادامه کار و اقتصادی شدن این سازمان استفاده کرد و همچنین تعدادی از کارخانههای مانند فولاد و ... که در این حوزه مشکل دارند این واحد میتواند آنها را به استاندار برساند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست گیلان بیان کرد: این فعالیت اقتصادی در چارچوب سیاستهای سازمان محیط زیست است با بحث پسماندهای خانگی شهری باید تفکیک و ممیزی قائل شویم.