مسئول روابط عمومی سامانه عمران اجتماعی در خصوص جزئیات فعالیت این سامانه توضیحاتی ارائه کرد.
زارع کار، مدیر روابط عمومی سامانه عمران اجتماعی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص فعالیت این سامانه گفت: سامانه موسسه مسکن و عمران اجتماعی بسیج بعد از حادثه زلزله در کرمانشاه ایجاد شد. پس از این حادثه بازسازیهایی توسط بسیج انجام گرفت در حین انجام این فعالیت ها نیاز به این سامانه احساس شد، یعنی سامانه هماهنگی برای این قضیه نیاز بود که حادثه سیل لرستان و گلستان اتفاق افتاد که با این حوادث بعد از تعطیلات فروردین زیرساختهای ایجاد این سامانه آغاز شد.
وی افزود: سامانه عمران اجتماعی، لینکی بین کمکهای مردمی و گروههای جهادی است که در مناطق فعالیت میکنند، چند مزیت این سامانه برای کمک رسانی مردمی دارد؛ اول اینکه گروههای جهادی هدفمندی در کار داشته باشند و زمانی که بحرانی در کشور ایجاد میشود ممکن است بیش از هزار نیرو در یک بخش جمع شود و بخش دیگر که نیاز به امدادرسانی دارد نیرویی نباشد، در واقع این سامانه هماهنگی بسیج شوندگی در مواقع بحران را اجرا میکند. به خصوص در میان گروههای جهادی که میتواند هم برای گروههای جهاد مثمرثمر باشد و هم اینکه گزارشهای پیشرفت در دسترس خواهد بود، مصداق این مزیت این است که یک گروه جهادی در یک منطقه مشغول به فعالیت است و پیشرفت کار آنها را نشان میدهد و میتواند گزارش کامل و جامعی به مردم بدهد.
وی اظهار داشت: یک مسئلهای بسیارحائز اهمیت شفافیت مالی کمکهای مردمی به مناطق حادثه دیده برای مردم را داشته باشیم. در برهه سیل های اخیر کمکهای مردمی زیادی انجام شد و این ابهام و سوالات پیش آمد که این کمکها صرف چه کارهایی میشوند،حاشیههای زیادی به وجود آمد به خصوص برای سازمانهای دولتی به همین دلیل کلیت شفاف سازی مالی را جزء مواردی قرار دادیم که از اهمیت بیشتری نسبت به سایر فعالیتها برخوردار است.
زارع کاراضافه کرد:امتیاز دیگری که این سامانه دارد، اینکه اگر کسی وارد سامانه شود و درباره مسائل حقیقی یا حقوقی صحبت کند میتواند مشخص باشد که هر متقاضی به کدام بخش کمک میکند و حتی به صورت میدانی در این سامانه قابل مشاهده است، در این سامانه پیشرفتهای فیزیکی هم با مستندات در دسترس است. این امتیاز هم شفافیت مالی ایجاد میکند و هم پیشرفت کار را به افراد خیر و به خصوص به مردم نشان میدهد.
مدیر روابط عمومی سامانه عمران اجتماعی یادآور شد: محوریت سامانه در حال حاضر آسیبهای ناشی از سیل است که ۷۰ هزار واحد مسکونی آسیب دیدند و بازسازی این واحدهای مسکونی در اولویت قرار گرفته است، اما محوریت سامانه فقط حادثهای مثل سیل نیست بلکه سایر حوادث را نیز پوشش میدهد و مقولهای است برای عمران اجتماعی در سطح کشور و محورهایی که قرار است فعالیت کند محرومیت زدایی، طرح کرامت و بازسازی بافتهای فرسوده و بهسازی حاشیههای شهر خواهد بود، این ۴ مورد محورهای سامانه است، اما اولویت اصلی به دلیل نزدیک شدن به فصل سرما بازسازی مناطق سیل زده است.
وی اظهار داشت: پویش «خشت آخر» نیزدر همین راستا راه اندازی شده است، محوریت این پویش نادیده گرفتن فعالیت هایی نیست که بسیج سازندگی، سپاه، ارتش، بنیاد مسکن و کمکهای مردمی انجام شده، بلکه به پایان رساندن این فعالیت ها است. درست است که فعالیتی انجام شده، اما آسیب ۷۰ هزار واحد مسکونی که صددرصد تخریب شده و نیاز به بهسازی و بازسازی دارد باید انجام شود. پراکندگی این منازل مسکونی در کشور و گستردگی آن از لحاظ منطقه جغرافیایی و آسیبهایی که دیده شده زیاد است. علاوه بر اینکه اختصاص مالی زیادی برای بازسازی این منازل انجام شده، اما در ماههای اخیر هنوز پیشرفت کاری نداشته و همکاری نیروهای جهادی و کمکهای مردمی برای پیشرفت این کار را میطلبد. برای همین «خشت آخر» نامگذاری شده است که بتوانیم کار را به اتمام برسانیم تا به فصل سرما نرسد.
وی ادامه داد: سامانه عمران اجتماعی در مرحله پایلوت ابتدایی است و در ادامه فعالیت این سامانه شفافیت مالی کاملا قابل مشاهده است.
زارع کار در خصوص فعالیت این سامانه در چندماه اخیر گفت: بازسازی حدود ۷ هزار خانه درسامانه ثبت شدهکه هم گروههای جهادی به آنها معرفی شده و کمکهای مالی در حال انجام است،حدود هزار گروه جهادی هویت آنها در سامانه درج شده که این گروههای جهادی به ۷ هزار واحدی که تاکنون ثبت شده لینک میشوند و محوریت ما مثلا در ماه رمضان بازسازی مساجد است که حدود ۳ هزار مسجد نیز تاکنون به ثبت رسیده و کمکهای حقیقی و مردمی نیز به مساجد انجام شده است.
مدیر روابط عمومی سامانه عمران اجتماعی یادآور شد: تفاهم نامهای هم با اصناف در این سامانه داریم که بتوانیم تامین کالا نیز داشته باشیم. این تفاهم نامه یا رایزنیها با تمام اصناف خواهد بود چه در ساخت مسکن چه در کالای منزل و سایر موارد.
وی ادامه داد: در منطقه گلستان فعالیت آغاز شده و یک کارگاه عمرانی مستقر خواهد شد.
زارع کار تاکید کرد: همزمان با ثبت کمکهای مردمی بر روی سامانه فعالیت اجرایی در مناطق در حال انجام است وهمه واحدهایی که تاکنون ثبت شده اقدامات اجراییش آغاز شده است.