آخرین اخبار:
کد خبر:۷۹۷۴۲۷
گزارش |

روایتی از سه روز تلاش دانشجویان برای حل مشکلات نیشکر هفت تپه / رییسی که «رئیسی» انتخاب کند

حدود ۲۰ روز است که اعتراضات کارگری کارخانه نیشکر هفت تپه از سر گرفته شده و این‌بار دانشجویان دانشگاه‌های اهواز و تهران به منظور حمایت از آنان، در جمع کارگران معترض حضور پیدا کردند.

//

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هانا چراغی؛* مدت‌هاست صدای اعتراض  کارگران نیشکر هفت تپه، گوش فلک را کر کرده، اعتراضاتی که گا‌ها با بی اعتنایی مسئولان مواجه می‌شود و کسی چاره‌ای اساسی برای حل آن نمی‌اندیشد.

سال ٩٧ این اعتراضات به حدی بالا گرفت که کارگران به خیابان‌ها آمدند و یاری خواستند. برخی به‌خاطر حقوق‌های معوق طولانی مدتشان حتی نمی‌توانستند حداقل مایحتاج زندگیشان را تامین کنند؛ تا آنجا که بر سر در برخی مغازه ها، تابلویی با مضمون «به کارگران هفت تپه نسیه نمی‌دهیم» نصب شده بود!

 آنچه مسلم است، منشأ این اعتراضات خصوصی سازی بوده و هست. در سال گذشته با ورود برخی ارگان‌ها، اعتراضات کارگری هفت تپه خاتمه یافت و کارگران به کارشان برگشتند و معوقات به مرور پرداخت شد. هرچند که برخی از کارگران معترض به جرم اعتراض دستگیر شدند و هنوز در بازداشت به سر می‌برند، اما هر چه بود قضیه فیصله پیدا کرد و فضای هفت تپه آرام گرفت؛ تا اینکه شهریور امسال، بار دیگر صدای اعتراض هفت تپه بلند شد و این‌بار به خاطر اخراج تعدادی از کارگران به بهانه پایان قرارداد کاری، کارگران در راستای حمایت از همکاران اخراجی خود و نگرانی از بابت وضعیت قراردادی خود، شروع به اعتراض کردند.
 
//

با اوج گیری اعتراضات کارگری هفت تپه، تشکل‌های دانشجویی استان خوزستان (بسیج دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز و دانشگاه علوم پزشکی اهواز) به منظور حمایت از این کارگران مظلوم که تنها مطالبه‌شان، گرفتن حق و حقوق خود بوده، به جمع معترضان آمدند و پای درد دل‌های کارگران نشستند.
 
در دیدار دانشجویان با کارگران معترض هفت تپه، مصطفی حیدری، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز می‌گوید: هدف ما از آمدن به هفت تپه، شنیدن صدای کارگران است و پیگیر مطالبات به حق شما خواهیم بود. صدای کارگران معترض را به گوش رئیسی خواهیم رساند و در کنارتان می‌ایستیم. اگر لازم باشد، ۱۰ بار دیگر در جمعتان حاضر می‌شویم تا به نتیجه برسیم. صدای کارگران را به گوش مسئولان خواهیم رساند و پیگیر حل این جریان خواهیم بود.
 
کد ویدیو
 
اعتراضات مسالمت آمیز کارگران هفت تپه ادامه پیدا کرد تا آنجا که منجر به بازداشت کارگران کارخانه به دلیل مسائل امنیتی شد! به نحوی که حدود ۱۱ کارگر این کارخانه هفته گذشته در مسیر تهران-شوش که برای حضور در جلسه‌ای که با نمایندگان کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی  عازم تهران بودند، در عوارضی خرم آباد دستگیر شدند.
 
با دستگیری این کارگران و بعد از دیدار دانشجویان و طلاب بسیجی دانشگاه‌های اهواز با کارگران هفت تپه، نوبت به دانشجویان انقلابی دانشگاه‌های تهران، شهید بهشتی و شریف رسید و این دانشجویان مطالبه‌گر با همراهی دانشجویان بسیجی دانشگاه‌های خوزستان اعلام کردند که به مدت سه روز در اهواز و منطقه هفت تپه حضور پیدا می‌کنند و با امام جمعه اهواز و سایر مسئولان استانی برای حل مشکلات کارگران دیدار می‌کنند. همچنین در جمع کارگران معترض هفت تپه حاضر می‌شوند و صدای آنها را می شنوند.
 
//
 
در همین راستا، دانشجویان و طلاب بسیجی اهواز به همراه جمعی از دانشجویان فعال بسیج دانشجویی دانشگاه‌های تهران، ۱۸ مهرماه با حجت‌الاسلام موسوی‌فرد، امام جمعه اهواز دیدار کردند و به بررسی مشکلات کارخانه نیشکر هفت تپه و کارگران آن پرداختند.
 
بیشتر بخوانید:
 
همچنین به هفت تپه رفتند و در جمع کارگران معترض حاضر شدند و پای صحبت‌هایشان نشستند. 
 
کد ویدیو
 
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی در جمع این کارگران می‌گوید: تا حد توانمان در کنار شما خواهیم ماند و مطالباتتان را پیگیری می‌کنیم تا روند قانونی آن طی شود. مسئله اصلی عدم اهلیت مالک کارخانه است و پیگیر این قضیه خواهیم بود. به هر ترتیبی که شده این کارخانه باید اداره منسجم داشته باشد. مشکل فقط پرداخت معوقات و حقوق‌های کارگران نیست و مسئله اصلی، اداره این شرکت است. مسئولان استانی و کشوری باید در جمع کارگران هفت تپه حاضر شوند و مستقیما حرف آنان را بشنوند.
 
کد ویدیو
 
معاون سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران نیز در این دیدار اظهار می‌کند: روال خصوصی سازی کارخانجات باید متوقف شود و روند واگذاری این شرکت‌ها باید به طور دقیق، بررسی و حسابرسی شود. پیگیر حضور رئیس قوه قضائیه در هفت تپه خواهیم بود و امیدواریم این مسئله در اولویت فعالیت‌های او قرار گیرد.
 
کد ویدیو

در کنار این دیدارها، دانشجویان دانشگاه‌های تهران، شهید بهشتی و شریف نیز در نامه‌ای خطاب به حجت الاسلام رئیسی، رئیس قوه قضائیه خواستار حضور وی در هفت تپه شده و اعلام کردند که رسیدگی به مسئله هفت تپه باید در اولویت فعالیت‌های دستگاه قضا قرار گیرد.

بیشتر بخوانید:


همچنین این دانشجویان در نامه‌ دیگری خطاب به علی عسگری، رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی، خواستار پوشش صریح و بی پرده اتفاقات و مطالبات هفت تپه در صدا و سیما شدند.
 
بیشتر بخوانید:

موج مطالبه‌گری دانشجویان انقلابی قطعا تا زمان حل مشکل کارگران کارخانه نیشکر هفت تپه و ورود رئیس قوه قضائیه به هفت تپه ادامه خواهد داشت.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار