کد خبر:۷۹۸۲۲۷
نیلی احمدآبادی در نشست خبری:

گزارش اولیه سیلاب‌های اخیر به رئیس‌جمهور ارائه شد / پرداخت تنها ۲ میلیارد تومان از اعتبار اختصاص یافته برای تهیه گزارش سیلاب

رییس هیات ویژه گزارش ملی سیلاب‌ها از ارائه گزارش اولیه سیلاب‌های اخیر به رئیس‌جمهوری خبر داد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمود نیلی احمدآبادی رییس دانشگاه تهران و هیئت ویژه گزارش ملی سیلاب‌ها در نشست خبری که امروز به منظور ارائه گزارش در خصوص سیلاب‌های اخیر در ساختمان مرکزی تهران برگزار شد، با تاکید بر این که گزارش اولیه این سیلاب‌ها امروز ۲۳ مهر ماه جاری به رئیس‌جمهور ارائه شد، اظهار کرد: بر اساس حکم رئیس‌جمهور باید ۶ ماه بعد از حکمی که ایشان به من به عنوان رئیس هیئت ویژه بررسی سیلاب‌ها دادند، گزارش نهایی را به رئیس‌جمهور ارائه می‌کردیم؛ در واقع ۲۷ مهر این گزارش باید نهایی می‌شد؛ اما ما امروز گزارش اولیه را به دفتر رئیس‌جمهوری ارسال کردیم.

رییس دانشگاه تهران در ادامه تصریح کرد: گزارش نهایی سیلاب‌های اخیر تا دو ماه آینده آماده و منتشر می‌شود و امروز طی نامه‌ای از رئیس جمهور درخواست کردم حدود دو ماه برای ارائه گزارش دقیق‌تر در خصوص سیلاب‌ها فرصت بدهند و این گزارش حدود دو ماه دیگر منتشر می‌شود.

رییس هیئت ویژه گزارش ملی سیلاب‌ها تاکید کرد: بعد از دستور رئیس جمهور به منظور بررسی دلایل این سیلاب‌ها ما بر حسب وظیفه به منظور پاسخ به ۱۱۰ سوال رئیس جمهور باید ابتدا روایتی را از سیل، ثبت و در مرحله دوم آسیب‌ها را شناسایی می‌کردیم و در نهایت رهنمود‌ها و راهکار‌های خود در حوزه سیلاب‌ها را ارائه می‌دادیم، به همین منظور هیئتی برای ارائه گزارش در این سه مرحله تشکیل شد.

نیلی خاطر نشان کرد: هیئت بررسی سیلاب‌های اخیر متشکل از ۲۵۰ نفر از متخصصین کشور از دانشگاه‌های مختلف و پژوهشگران بودند که این افراد مسئولیت تهیه گزارش را در قالب ۱۶ کارگروه عهده‌دار شدند. در واقع ۲۵۰ نفر دیگر نیز به شکل‌های مختلف با کارگروه‌های این موضوع همکاری کردند.

رئیس دانشگاه تهران همچنین خاطر نشان کرد: در حال حاضر تقریبا کارگروه‌ها گزارش‌های نهایی خود را به کمیته تطبیق ارائه کردند و همان طور که عنوان شد ما تا ۲۷ مهرماه فرصت داشتیم گزارش نهایی را به رئیس جمهور ارائه دهیم. اما محتوای گزارش را تهیه کردیم و علت تاخیر در ارسال گزارش این بود که بتوانیم گزارش تهیه شده را یک بار دیگر به دستگاه‌های اجرایی و متخصصان مربوطه به منظور کسب اطمینان بیشتر ارسال کنیم.

به گفته نیلی پیش‌نویس نگارش اولیه به تمامی دستگاه‌های اجرایی و متخصصین به منظور بررسی مجدد ارسال شد و این دستگاه‌ها ۱۰ روز فرصت داشتند نظرات خود را به هیئت ارائه بدهند که البته این مدت ۱۰ روز به ۲۰ روز طول کشید. به همین جهت ما با کمی تغییر گزارش اولیه را تهیه کردیم. البته با اطمینان می‌گوییم این گزارش گزارشی بسیار دقیق، مطمئن و علمی است، چرا که موضوعات از جنبه‌های مختلف مورد بررسی قرار گرفته‌اند.

رییس هیئت ویژه گزارش ملی سیلاب‌ها با تاکید بر این که محتوای مراحل دوم و سوم گزارش که به حوزه آسیب شناسی و همچنین ارائه رهنمود‌ها و راهبرد‌ها مربوط می‌شود، در حال حاضر آماده است، خاطر نشان کرد: علت این که این گزارش را نیز با تاخیر ارائه می‌کنیم، این است که بتوانیم مسیری که در ارائه گزارش اولیه طی شد را نیز در این مورد پیاده‌سازی کنیم؛ در واقع اطلاعات این گزارش نیز به همه دستگاه‌های اجرایی، متخصصین و کارشناسان به منظور بررسی نقطه نظرات و دیدگاه‌ها و همچنین اطمینان‌بخشی از دقت آن ارسال می‌شود تا گزارش نهایی را به رئیس جمهور ارائه کنیم و به نظر می‌رسد این گزارش نهایی تا حدود دو ماه آینده کامل شود.

رئیس دانشگاه تهران با بیان این‌که همکاری متخصصین و صاحبنظران و دستگاه‌های اجرایی در تهیه گزارش سیلاب‌های اخیر بی‌نظیر بود، گفت: خوشبختانه بسیاری از دستگاه‌ها به سوالات ارسالی هیئت در حوزه سیلاب پاسخ داده و همکاری لازم را انجام دادند. در واقع ما در سطح ملی از همه ظرفیت‌های کشور در تهیه گزارش استفاده کردیم. اگر چه ظرفیت‌های زیادی وجود دارد، ولی هیئت در حد توان خود از اکثریت قریب به اتفاق ظرفیت‌ها استفاده کرد، ضمن این که توانستیم تجارب جهانی را در این موضوع به کار بگیریم.

نیلی خاطرنشان کرد: در حوزه استفاده از تجارب جهانی در موضوع سیلاب‌ها ما دو برنامه را به کار گرفتیم، به گونه‌ای که کارگاه امداد و نجات با کمک سازمان جهانی بهداشت و کشور‌های دیگر و همچنین کارگاه اسکاپ با کمک سازمان برنامه و بودجه کشور در دانشگاه تهران برگزار شد و در کارگاه اسکاپ قرار شد یافته‌های کشور‌های اقیانوسیه و آسیا در اختیار هیئت قرار بگیرد.

رییس دانشگاه تهران بیان کرد: یکی دیگر از موضوعاتی که هیئت ویژه بررسی سیلاب‌های اخیر در برنامه‌های خود به عنوان دغدغه دنبال می‌کند، این است که بعد از ارائه گزارش نهایی هیئت چگونه بتواند یافته‌های خود را پیگیری و ارزیابی کند که البته این موضوع در جلسات آتی هیئت بررسی و تعیین تکلیف خواهد شد.

رییس هیئت ویژه گزارش ملی سیلاب‌ها از اختصاص ۵ میلیارد تومان اعتبار برای تهیه گزارش این سیلاب‌ها خبر داد و گفت: تاکنون حدود دو میلیارد تومان از این اعتبار پرداخت شده است و امیدوار هستیم مابقی نیز به‌زودی در اختیار هیئت قرار بگیرد. اگرچه اعضای هیئت وجه ویژه‌ای را در این زمینه دریافت نکردند و بیشتر این هزینه‌ها صرف ماموریت‌ها شده و همچنین وجوهی نیز به دانشجویان و کارشناسانی که همکاری داشتند، پرداخت شده است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار