یک شرکت دانش بنیان ایرانی برای نخستین بار دستگاهی ساخته است که فشار تفاضلی بین داخل و خارج اتاق در بیمارستانها را اندازه گیری میکند.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شرکتهای دانش بنیان حوزه سلامت سهم به سزایی در اعتلا و خودکفایی سیستم درمانی کشور ایفا میکنند. اتاقهای تمیز مستقر در شرکتهای دارویی، بخشی از این زنجیره طولانی تولید و درمان و بهداشت هستند. اتاق تمیز یا همان کلین روم، همان طور که از اسم آن مشخص است یک فضای محافظت شده برای جلوگیری از ورود آلودگیها است و در صنایع حساسی مانند داروسازی و پزشکی مورد استفاده قرار میگیرد.
اتاق تمیز برای اولین بار در بیمارستانها مورد استفاده قرار گرفت. کلین روم در محیط زیست، صنایع میکروالکترونیک، فناوری اطلاعات و صنعت هستهای نیز کاربرد دارد. اتاق تمیز با توجه به نوع و کاربرد آن انواع مختلفی دارد و استانداردهای متفاوتی نیز برای سنجش میزان آلودگی در این کلین رومها استفاده میشود. به عنوان مثال ISO ۱۴۶۴۴ یکی از این استانداردهاست. در این استاندارد میزان آلودگیها براساس تعداد ذرات کمتر از نیم میکرون در یک فوت مکعب اندازه گیری و تعیین میشود. علاوه بر استفاده از این استاندارد ها، اتاق تمیز دارای جنس خاصی از دیوارها و ساختمان است.
مجتبی ایزدی مدیر عامل شرکت دانش بنیان مهندسی درخشان ایساتیس میگوید: مانیتورینگ و پایش شرایط محیطی در صنایع داروسازی از اهمیت بسیار بالای برخوردار است. به همین خاطر کلین رومها بخش مهمی از این صنایع محسوب میشوند. شرکت ما برای موفق شد نخستین دستگاه فشار تفاضلی در کشور را تولید کند که در این اتاقهای تمیز کاربرد دارد.
وی گفت: این دستگاه فشار تفاضلی بین داخل و خارج اتاق را اندازه گیری میکند. قیمت خارجی آن ۹ میلیون تا ۱۴ میلیون تومان است و محصولی که ما تولید کرده ایم تنها ۳ میلیون تومان قیمت دارد. محصول ایرانی تولید شده از ویژگیهای مانند ذخیره اطلاعات و باتری پشتیبان برخوردار است. در اصل قیمت تنها ویژگی برجسته محصول ما نیست و از لحاظ کیفیت نیز مدعی هستیم.