ستاد اقتصاد دیجیتال معاونت علمی، قصد دارد با حمایت از ۳ پروژه پرچم دار حوزه اینترنت اشیا، شرکتهای دانشبنیان را ترغیب و تشویق کند که توجه بیشتری به این حوزه نشان دهند.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این پروژهها میتواند موجب ایجاد تحرک بیشتری در این حوزه شود. اینترنت اشیا از جمله فناوریهای است که به شکل سریعی در حال رشد است و کاربردهای متنوع آن مزایای قابل توجهی در پی دارد.
از جمله کاربردهای قابل توجه حوزه اینترنت اشیاء ارتباط اینترنت اشیاء با هوش مصنوعی، بالا رفتن کارایی و کیفیت بهتر در ارتباطات و ارائه خدمات، افزایش سودآوری در کسب و کار و صرفه جویی در زمان و هزینه و انرژی اشاره کرد.
بر این اساس ستاد توسعه فناوریهای اقتصاد دیجیتال و هوشمند سازی معاونت علمی و فناوری تلاش دارد تا با برگزاری رخدادهای مختلف شرکتهای دانش بنیان، جوانان خلاق و مبتکرین را تشویق کند تا این عرصه را به عنوان یک فناوری راهبردی مورد توجه قرار دهند. در این راستا این ستاد با توجه به برنامههای کلان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قصد اجرای سه پروژه پرچم دار در حوزه اینترنت اشیا را دارد.
به این جهت برای اعتلای بیشتر فناوریهای راهبردی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، فراخوان مذکور برای دریافت اطلاعات و پیشنهادات شرکتهای علاقهمند به همکاری در پروژههایی شاخص و تقاضا محور انتشار یافته است.
این پروژههای شاخص و پرچمدار توسط کارگروههای متشکل از فعالان علمی و صنعتی، برنامه ریزی و هدایت میشود. لازم به ذکر است حمایتهای پیش بینی شده به صورت تسهیلات و وام بلاعوض خواهد بود که منطبق با ریلگذاریهای انجام گرفته، به پروژههای پرچمدار تعلق خواهد گرفت.
اینترنت اشیا نیاز به شبکههای اختصاصی برای گسترش دارد. در سالهای اخیر گسترش این شبکهها با مشکلاتی اعم از برخی ناهمواریها در واردات تکنولوژی و عدم شکل گیری مدل کسب و کار پایدار رو به رو بوده است.
ستاد توسعه فناوریهای اقتصاد دیجیتال و هوشمند سازی معاونت علمی و فناوری با انتخاب این حوزه به عنوان یک پروژه پرچم دار به دنبال تسهیل شکل گیری کسب و کار در این بخش از فناوری است. شرکتهای علاقهمند میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر و جزییات شرکت در فراخوان به وب سایت ستاد اقتصاد دیجیتال به آدرس ictc.ist.ir مراجعه کنند.