آخرین اخبار:
کد خبر:۸۰۰۷۷۱
به نقل از دو مقام آمریکایی نوشت؛

عملیات شکار ابوبکر البغدادی به روایت «نیویورک تایمز»

روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی به تشریح جزئیات عملیات ادعایی کماندوهای آمریکایی برای کشتن سرکرده داعش در شمال غرب سوریه پرداخت.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو،نیویورک تایمز در این گزارش به نقل از دو مقام آمریکایی نوشت: «اطلاعات درباره مکان کلی ابوبکر البغدادی در روستایی در عمق بخش شمال غربی سوریه که توسط گروه‌های القاعده که رقیب داعش به شمار می‌آید کنترل می‌شد پس از دستگیری و بازجویی از یکی از همسران البغدادی و همچنین یکی از پیام‌رسانان وی در تابستان گذشته حاصل شد.»

با توجه با این اطلاعات، اعضای سازمان سیا با همکاری تنگاتنگ با مقامات اطلاعاتی عراقی و کُردی در عراق و سوریه در تلاش بودند تا مکان دقیق‌تر البغدادی را شناسایی کرده و جاسوسانی را در این مکان قرار داده تا تحرکات وی را تحت نظر داشته باشند و پس از آن، این امکان برای کماندو‌های آمریکایی فراهم شد تا شنبه به محل اختفای وی حمله کرده و البغدادی را از بین ببرند.

بر اساس گفته مقامات اطلاعاتی، نظامی و مبارزه با تروریسم، تصمیم ناگهانی ترامپ برای خروج نیرو‌های آمریکایی از شمال سوریه برنامه‌ریزی دقیق آن‌ها را به‌هم ریخت و مقامات پنتاگون را مجبور کرد که حمله شبانه و پرخطری را پیش از آنکه توانایی آن‌ها برای کنترل نیرو‌ها و جاسوسان و هواپیما‌های شناسایی از بین برود، به پیش ببرند.

با توجه به گفته این مقامات، مرگ البغدادی به طور گسترده‌ای علی‌رغم اقدامات ترامپ صورت گرفت.

این مقامات آمریکایی، کُرد‌ها را که حتی پس از تصمیم ترامپ برای خروج نیرو‌های آمریکایی از شمال سوریه و تنها گذاشتن آن‌ها در برابر حملات ترکیه همچنان به ارائه اطلاعات به سیا می‌پرداختند تحسین کردند.

یکی از مقامات گفت که کُرد‌های عراق و سوریه بیش از هر کشور دیگری به ارائه اطلاعات به آمریکایی‌ها پرداختند.

طرح اولیه برای حمله، تابستانی که گذشت آغاز شد. واحد کماندو‌های برجسته «نیرو‌های دلتا» به طراحی و تمرین طرح‌ها برای انجام عملیات محرمانه برای کشتن یا دستگیری سرکرده داعش پرداختند که در این بین با موانع زیادی مواجه شدند. موقعیتی که البغدادی در آن مستقر بود در عمق مناطق تحت کنترل القاعده بود. آسمان این بخش نیز توسط روسیه و سوریه کنترل می‌شود. ارتش دست کم برای دو بار در دقیقه آخر این عملیات را لغو کرده بود.

«مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا روز یکشنبه در مصاحبه با «ای‌بی‌سی» گفت که رئیس جمهور آمریکا روز شنبه چراغ سبز این عملیات را داد و این در حالی بود که روز‌های پنجشنبه و جمعه این اجازه داده نشده بود.

اسپر گفت که وی نمی‌داند که درصورت خروج کامل نیرو‌های آمریکایی از سوریه، آیا بالگرد‌های آمریکایی قادر بودند که این عملیات را علیه البغدادی انجام دهند یا خیر.

علاوه بر ترامپ، چندین مقام نظامی، اطلاعاتی و مبارزه با تروریسم آمریکایی به تشریح مراحل حمله به محل اختفای البغدادی پرداخته‌اند.

بر این اساس، بامداد یکشنبه- ساعت ۵ عصر به وقت واشنگتن- ۸ بالگرد آمریکایی از نوع چینوک CH-۴۷ از یک پایگاه آمریکایی در شهر اربیل عراق به هوا برخواستند.


این بالگرد‌ها در تمامی مدت با سرعت زیاد و در ارتفاع پایین پرواز می‌کردند تا از ردیابی و شناسایی در امان باشند. بالگرد‌ها به سرعت از مرز سوریه عبور کرده و حدود ۷۰ دقیقه در مناطق سوریه پرواز کردند تا به منطقه «باریشا» در شمال شهر ادلب در غرب سوریه رسیدند.

پیش از فرود آمدن، بالگردها، دیگر جنگنده‌ها اقدام به شلیک به سوی مجموعه ساختمان‌ها کرده تا برای کماندو‌های نیروی دلتا و سگ‌های نظامی برای نزدیک شدن به محل فرود پوشش فراهم آورند.

در کنفرانس خبری که ترامپ در کاخ سفید روز یکشنبه برگزار کرد، بسیار مشتاق بود تا جزئیات این عملیات را ارائه دهد.

رئیس جمهور آمریکا گفت: در حالی که بالگرد‌ها از بالا اقدام به شلیک می‌کردند کماندو‌ها از درب جلو گذشتند و پیش از تخریب دیوار‌های محل اقامت نگران وجود تله در آنجا بودند. این تخریب به آن‌ها اجازه حمله به جلو و مقابله با گروهی از نیرو‌های داعش را داد.

رئیس جمهور به همراه مارک اسپر و «مایک پنس» معاون رئیس جمهور و ژنرال «مارک میلی» رئیس ستاد مشترک ارتش فیلم کامل این حمله را که به صورت زنده در اتاقی در کاخ سفید به‌واسطه هواپیمای شناسایی که در فراز محل نبرد در پرواز بود می‌دیدند.

ترامپ گفت که کماندو‌های نیروی دلتا که زیر آتش بودند توانستند تعدادی از افراد داعش را از بین ببرند و در این مسیر نیز ۱۱ کودک را که در خطر بودند از محل دور کردند.

رئیس جمهور آمریکا اضافه کرد که البغدادی در حالی که کماندو‌های آمریکایی در تعقیب وی بودند به سوی تونل زیرزمینی دوید و سه کودک را نیز با خود بود تا به صورت پیش فرض از آن‌ها به عنوان سپر انسانی در برابر آتش نیرو‌های آمریکایی استفاده کند. به دلیل نگرانی از این موضوع که البغدادی جلیقه انفجاری به تن داشت کماندو‌ها سگ‌های نظامی را به سوی البغدادی فرستادند تا وی را مجبور به تسلیم کنند.

ترامپ افزود: «پس از آن بود که سرکرده داعش خود را منفجر کرد و موجب مصدوم شدن سگ و کشته شدن سه کودک شد.»


اسپر نیز در مصاحبه روز یکشنبه به تشریح عملیات دوساعته علیه سرکرده داعش پرداخت.

وی گفت: البغدادی داخل ساختمان بود که همراه وی تعدادی مرد و زن و تعداد زیادی کودک بودند. نیرو‌های ویژه ما تاکتیک‌ها و تکنیک‌ها و مراحلی را که داخل شده و این کودکان را به بیرون هدایت کنند می‌دانند. اما البغدادی در پایان تصمیم گرفت که خود را بکشد و تعدادی کودک کوچک را نیز با خود ببرد.

ترامپ لحظه دستگیری البغدادی را به صورت کاملتری شرح داده است. وی گفت که البغدادی پس از فرار به داخل تونل بن بست، به فریاد زدن و گریه کردن می‌پرداخته و سه کودک کوچک خود را نیز با خود به داخل برده است و زمانی که دکمه انفجار را زد خود و سه کودک کوچک را از بین برد.

البته اسپر در تشریح مرگ البغدادی به تکرار سخنان ترامپ درباره فریاد زدن و گریه کردن البغدادی نپرداخته و گفت که وی چنین جزئیاتی را در اختیار ندارد.

وزیر دفاع آمریکا گفت که احتمالا رئیس جمهور این فرصت را داشته تا با کماندو‌هایی که در عملیات بودند گفتگو کند.

علاوه بر آن، ترامپ گفته که نیرو‌های آمریکایی که برای دو ساعت در محل اقامت البغدادی بودند به پاکسازی ساختمان از نیرو‌های داعش اقدام کرده و به جمع آوری اطلاعاتی پرداختند که بر اساس گفته ترامپ جزئیات مهمی را از عملیات داعش نشان می‌دهد.

همچنین ترامپ گفت که کماندو‌ها نمونه دی‌ان‌ای البغدادی را گرفتند تا ارزیابی سریعی از منطبق بودن هویت فرد کشته شده با البغدادی بدست بیاورند.

رئیس جمهور آمریکا اضافه کرد که تمامی نیرو‌های آمریکایی به بالگرد‌ها بازگشته و از همان مسیری که به محل عملیات آمده بودند بازگشته و در پایگاه آمریکا در اربیل فرود آمدند.

اسپر گفت که پس از عملیات جنگنده‌های آمریکایی اقدام به بمباران محل اقامت بغدادی کردند تا اطمینان حاصل شود همه چیز به صورت فیزیکی از بین رفته است.

ساعت ۹ شب شنبه به وقت واشنگتن و چهار ساعت پس از آنکه بالگرد‌ها به پرواز درآمدند ترامپ در پیام توئیتری نوشت: «چیز بسیار بزرگی اتفاق افتاده است.»
منبع: فارس
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار