دبیر انجمن جراحان ارتوپدی ایران با اشاره به اینکه میانگین سنی جمعیت ایران رو به سالمندی است، گفت: با توجه به این مشکل احتمالا در سالهای آینده سالانه بیش از ۱۰۰ هزار مورد تعویض مفصل زانو در کشور انجام میگیرد که استفاده از راهنماهای بالینی در ارائه خدمات بهتر و موفقتر در بیماران بسیار حائز اهمیت است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دبیرخانه انجمن جراحان ارتوپدی ایران محمد جواد مرتضوی، دبیر انجمن جراحان ارتوپدی ایران در حاشیه برگزاری بیست و هفتمین کنگره بین المللی ارتوپدی ایران اظهار داشت: در این کنگره طی پنج شنبه هفته جاری همزمان با گردهمایی بزرگ ارتوپیستهای کشور قسمت دوم راهنمایی بالینی تعویض مفصل به تصویب میرسد و این مسئله سبب خواهد شد که همه پزشکان ارتوپد با استفاده از این گایدلاین بتوانند به روزترین خدمات را ارائه داده و صرفهجویی اقتصادی نیز انجام گیرد.
وی بیان داشت: سالانه حدود ۵۰ هزار مورد تعویض مفصل در کشور انجام میگیرد و با توجه به اینکه جمعیت ایران رو به سالمندی است پیشبینی میشود این رقم به سالانه ۱۰۰ هزار مورد هم برسد و در کشور آلمان که جمعیت مشابهی ایران دارد آمار تعویض مفصل زانو به حدود ۱۰۰ هزار مورد رسیده است.
دبیر انجمن جراحان ارتوپدی ایران تاکید کرد: در صورتی که عمل نخست تعویض مفصل به نحو احسن و به خوبی انجام گیرد در ۹۰ درصد افراد عمر پروتز و کیفیت آن ۱۰ تا ۲۰ سال خواهد بود.
مرتضوی گفت: در صورتی که جراحی نخست به درستی انجام نگیرد این مسئله میتواند عوارض جبران ناپذیر برای بیمار و افزایش بار اقتصادی را در این حوزه به همراه داشته باشد.
وی افزود: در صورتی که عمل نخست تعویض مفصل به خوبی انجام نگیرد هزینه عمل جراحی مجدد ۴ برابر هزینه عمل نخست بوده و در صورتی که مفصل مصنوعی نیز دچار عفونت شود جراحی مجدد هزینهای حدود ۱۰ تا ۱۵ برابر بار نخست میشود بنابراین استفاده از راهنمای بالینی در کمک به پزشکان جهت انجام بهتر این عمل جراحی بسیار حائز اهمیت است.
گفتنی است؛ بیست و هفتمین کنگره بینالمللی ارتوپدی ایران از امروز آغاز شده و تا ۱۷ آبان با حضور اساتید و صاحبنظران برجسته به صورت بین المللی در هتل المپیک تهران برگزار میشود.