به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسن عباسی، رییس اندیشکده یقین، ظهر امروز در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد واحد تهران شمال و در جمع دانشجویان این دانشگاه اظهار کرد: زندگی دانشجویی همین چند سالی که در دانشگاه هستیم، نیست. از کودکی و گهواره تا هنگام مرگ باید دانشجو باشیم.
عباسی به وقایع ۱۶ آذر سال ۱۳۳۲ اشاره کرد و افزود: کمتر از چهار ماه قبل از آن کودتای ۲۸ مرداد رخ داده بود در حالی که مصدق، نخست وزیر وقت ایران تصور میکرد میتواند با آمریکا ببندد و نفت ایران را از انگلیس جدا کند.
رئیس اندیشکده یقین ادامه داد: مصدق متوجه نبود که ۵ کشور آنگلوساکسون اختلافات بنیادین با یکدیگر نداشته و روابط یکسانی دارند.
وی افزود: مصدق تصور می کرد اگر با آمریکا وارد ارتباط شود، می تواند از انگلیس جدا شود. مرحوم مصدق مثل مسئولان امروز که تصور میکنند میتوانند با اروپا ارتباط خوبی بگیرند تا آمریکا را به زانو درآورند، در حالی که مصدق نمیدانست اختلافی بین انلگیس و آمریکا نیست، اینها تمدن غرب هستند و نمی آیند به خاطر مسائل تمدن دیگری، با یکدیگر درگیر شوند.
عباسی با بیان اینکه اختلافات بین آمریکا و اروپا تاکتیکی است و نه استراتژیکی افزود: دانشجویان در آن زمان فهمیده بودند که آمریکا قابل اعتماد نیست، اما جبهه ملی آن زمان که حزب متبوع مصدق بود، نتوانست این شرایط را تشخیص دهد.
وی به روند مذاکرات ایران با آمریکا بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: کسی که چند سال پیش می گفت ما روی سرمان عمامه است و سرمان کلاه نمیرود، حالا میگوید دیگر کلاه سرمان نمیرود، یعنی قبلاً سرش کلاه رفته است.
رئیس اندیشکده یقین ادامه داد: ۶۶ سال پیش دانشجویان از محمد مصدق شرایط کشور را بهتر درک میکردند و اکنون هم جوانان نشان داده اند از بسیاری از مسئولان درک بهتری از شرایط دارند. این یک درس است و رهبر انقلاب بارها این موضوع را مطرح کردهاند.
وی با اشاره به اینکه کارهای اجرایی باید دست جوانان باشد، افزود: پیرترها بروند سراغ قانون گذاری و مشاوره دادن به مدیران، اما مسئولیت های اجرایی را به دانشجویان بسپارند چون جوانان شفافتر می تواند مسائل را ببیند و حل کند.
عباسی با اشاره به اینکه غرب که امروز ثروت و تمدن را در اختیار گرفته، دستش در جیب دیگر ملت ها بوده است، گفت: این روند هنوز هم ادامه دارد. ترامپ به کشورهای مختلفی مانند ژاپن، آلمان، عربستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس رفته و از همه آنها پول میگیرد تا امنیتشان را تامین کند.
وی ادامه داد: اکنون کشورهایی مانند ژاپن و آلمان از حدود ۴۴ میلیارد دلار بودجه نظامی خود ۹۰ درصد به آمریکا میدهند تا امنیتشان را تامین کند.
رئیس اندیشکده یقین گفت: امروز هم بین نگاه جوانان و مسئولی که معتقد است با مذاکره و برقراری ارتباط مشکلات ما حل میشود، تفاوت دارد.
وی با اشاره به اینکه اروپا قصد دارد درصورت ادامه حرکت ایران در مسیر فعال کردن تجهیزات هسته ای کشورمان، مکانیزم ماشه را فعال کند، گفت: در این صورت اروپا قصد دارد پرونده هستهای ایران را به صورت اتوماتیک وار وارد پروسه ای می کند که ایران در سازمان ملل به عنوان نیرویی علیه امنیت بین المللی تلقی می شود و در همین شرایط می بینم که عراقچی معاون وزیر امورخارجه همچنان معتقد است که طرف ایرانی و اروپایی بر پایبندی به برجام تاکید دارند!
رئیس اندیشکده یقین در ادامه سخنان خود به تبیین دوگانه راست و چپ در ایران از نگاه تاریخی پرداخت و گفت: این موضوع دوگانه ای است که در حدود ۱۷۰ سال قبل در آمریکا شکل گرفت. در نظام سیاسی آمریکا دوگانه جمهوری خواه و دموکرات را ایجاد کردند و این دوگانه را در فرهنگ و اقتصاد و کف جامعه توسعه دادند.
وی رنگ آبی و قرمز را نماد این دوگانه سیاسی آمریکایی دانست و افزود: آمریکایی ها این دوگانه را در کشورهای دیگر نیز اشاعه دادند و در ایران در دوره پهلوی دو حزب، دو تیم فوتبال، دو روزنامه، دو نشریه و دو نوع فرهنگ را ایجاد کردند.
عباسی با اشاره به اینکه پس از پیروزی انقلاب این دوگانه تا حدودی از بین رفت، افزود: وقتی امام خمینی(ره) نماد ولایت فقیه شد، چپ ها از نظام جدا شدند و پس از سال ۶۰ و فرار بنی صدر هم راست ها از نظام خود را جدا کردند و نظام سیاسی کشور تقریبا یکپارچه شد.
وی ادامه داد: در سال های آخر جنگ گروهی از روحانیون حوزه علمیه قم از جامعه روحانیت مبارز جدا شدند و مجمع روحانیون مبارز را تشکیل دادند و گروه های سیاسی مختلف خود را ذیل این دو نهاد سیاسی تعریف کردند.
رییس اندیشکده یقین با اشاره به اینکه حزب کارگزاران سازندگی از دل جناح راست گرای سیاسی ایران در سال های آخر دهه ۶۰ بیرون آمد، افزود: در سالهای فعالیت این گروه سیاسی در دوره ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی سیاست های اقتصادی صندوق بینالمللی را در کشور پیاده کردند که منجر به اختلاف طبقاتی گسترده ای شد.
وی ادامه داد: نتیجه این سیاست ها این بود که در سال های ۷۲ و ۷۳ گروه های زیادی از مردم که زیر چرخ توسعه اقتصادی له شده بودند، در شهرهای مشهد، شیراز، تهران و ... اعتراضات گستردهای را راه انداختند و هزینه های زیادی بر کشور تحمیل شد.
عباسی ادامه داد: نتیجه سیاست های اقتصادی کارگزاران توسعه حاشیه نشینی در شهرهای بزرگ شد. در دوره کرباسچی در شهرداری تهران سیاست این بود که به قدری زندگی در تهران گران شود که مردم از این شهر مهاجرت کنند و نتیجه این شد که مردم به حاشیه شهرها کوچ کردند.
وی با بیان اینکه در اساسنامه کارگزاران مطرح شده که لیبرال دموکرات مسلمان هستند، گفت: پس از پایان دوره ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی، کارگزاران با رئیس دولت اصلاحات بده بستان کردند که مدیران اقتصادی دوره هاشمی کار خود را ادامه دهند و سیاست و فرهنگ را دولت ششم مدیریت کند. در نتیجه زنگنه هشت سال دیگر وزیر نفت ایران باقی ماند.
رئیس اندیشکده یقین بیان کرد: خاتمی می خواست در دوره ریاست جمهوری خود مانند گورباچف که نظام کمونیستی روسیه را در غرب استحاله کرد، نظام ایران را در تمدن غرب استحاله کند که در این زمان رهبر انقلاب سخنرانی کردند و گفتند که ایران مانند روسیه نخواهد شد.
وی ادامه داد: پس از آن تیم هاشمی رفسنجانی و خاتمی به این نتیجه رسیدند که مدل روسیه جوابگوی اصلاحات مدنظر آنان نیست، بنابراین سراغ نظام اصلاحاتی چین رفتند و در این باره کتاب نوشتند و خواستند مدل اقتصاد چین را در ایران پیاده کنند.
عباسی با بیان اینکه براساس مدل اقتصادی چین، تنها پوسته ای از کمونیسم در این کشور باقیماند و اقتصاد به بازار جهانی پیوسته است، افزود: این افراد در ایران هم میخواهند تنها پوسته ای از نظام اسلامی در کشور باقی بماند و عمق نظام به سرمایه داری جهانی پیوندند.
وی با بیان اینکه تدوین پروژه اقتصادی چین در ایران در سال ۸۳ به پایان رسید، گفت: تصمیم بر این بود که هاشمی رفسنجانی به ریاست جمهوری برسد و این سیاست اقتصادی جدید را ادامه دهد که نام احمدی نژاد از صندوق بیرون آمد. در سال ۸۸ هم خواستند شانس خود را دوباره امتحان کنند که باز هم شکست خوردند و این بار کشور را به آشوب کشیدند.
رئیس اندیشکده یقین ادامه داد: روحانی در سال ۸۴ سخنرانی میکند و در آن میگوید که ما باید تصمیم بگیریم که انقلاب اسلامی میخواهیم یاجمهوری اسلامی.
وی ادامه میدهد: براساس این سخنان ما دیگر رهبرانقلاب نمیخواهیم، رئیس جمهور کفایت میکند، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی باید منحل شود و ارتش جمهوری اسلامی کافی است و بر همین اساس همه نهادهای انقلابی از بین میرود.
عباسی گفت: شرایط سیاسی کشور اکنون در حال گسست است؛ چون گروه های سیاسی که از سال ۶۷ در کشور ایجاد شده بود، از بین رفته و شکل ناموزونی به خود گرفته است.
وی سیاست های دولتی در تولید یا عدم تولید کالای استراتژیکی مانند بنزین را به عنوان نمونه ای از سیاست های اقتصادی دولت ها دانست و گفت: در دوران زنگنه در وزارت نفت تصمیم بر آن شد که بنزین وارد کنیم؛ چرا که احداث پالایشگاه گران است، اما به لحاظ امنیت ملی یک نظام نباید خود را در موقعیت ضعف قرار دهد و خود را وابسته بنزین خارجی کند.
عباسی توضیح داد: براساس سیاست های امنیت ملی، هزینه کردن برای پالایشگاه بهتر است از اینکه کشور را در موقعیت ضعف قرار دهند و پس از آن مجبور شوند برای حفظ امنیت کشور بودجه نظامی را افزایش دهند.
وی به تهدید ایران به جنگ در نیمه دهه هشتاد اشاره کرد و گفت: زنگنه اجازه احداث پالایشگاه نمیداد، در این شرایط آمریکا تصمیم گرفت سه ماه به ما بنزین ندهند، تا کشور دچار مشکل شود که در این مرحله سپاه وارد کار شد و به اقدامات مهمی برای احداث پالایشگاه صورت داد.
عباسی گفت: زنگنه در بحث سهمیه بندی بنزین باید محاکمه شود، چراکه با سیاست های غلط خود باعث بروز مشکلات برای کشور شود، عدهای کشته شوند، خانوادههایی بی سرپرست شدند و به دشمن امید داد.