کد خبر:۸۱۴۴۴۱
در صحن علنی مجلس؛

اقرار وزیر علوم درباره نسپردن مسئولیت‌های معاونتی به بانوان / حضور تمام وقت زنان در پست‌های مدیریتی آسیب‌زاست

وزیر علوم گفت: در بخش معاونت‌های وزارت علوم اقرار می‌کنم که مسئولیت‌های چندانی به بانوان سپرده نشده است، شاید حضور تمام وقت زنان در پست‌های مدیریتی آسیب‌زا باشد.

اقرار وزیر علوم درباره نسپردن مسئولیت‌های معاونتی به بانوان / حضور تمام وقت زنان در پست‌های مدیریتی آسیب‌زا است

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در جلسه علنی امروز ۲ دی ماه ۹۸ مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال پروانه سلحشوری مبنی بر علت تبعیض در جذب فارغ التحصیلان زن به عنوان هیئت علمی، گفت: قطعا همواره تلاش ما این بوده از خانم‌ها در آموزش عالی کشور استفاده شود.

وی بیان کرد: در حال حاضر جمعیت دانشجویی کشور حدود ۳.۵ میلیون نفر است که ۵۲ درصد آن‌ها را دانشجویان خانم تشکیل می‌دهند که این امر نشان می‌دهد در موضوع تحصیلات عالیه، خانم‌ها موقعیت بسیار خوبی دارند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: ۴۶ درصد دانشجویان کارشناسی ارشد، خانم‌ها و ۴۴ درصد دانشجویان دکتری، خانم‌ها هستند بنابراین فضای تحصیلات عالیه برای خانم‌ها در کشورمان به خوبی فراهم است. افزایش جمعیت دانشجویی خانم‌ها پس از انقلاب اسلامی یک روند و جریان تدریجی را طی کرده و روز به روز افزایش داشته است.

غلامی با بیان اینکه تعداد اعضای هیئت علمی خانم در سال ۸۸، ۲۲۰۰ نفر بوداست؛ تصریح کرد: این آمار در سال ۹۲ به ۵۷۰۰ نفر و در بهمن ۹۷ به ۱۲ هزار نفر رسیده است. و این مسئله نشان دهنده آن است که همه ساله جذب اعضای هیئت علمی زن افزایش یافته است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه ما هیچ‌گونه تبعیضی در جذب زنان به عنوان اعضای هیئت علمی قائل نشده‌ایم؛ افزود: اگر کسی موردی در این زمینه دارد، به ما ارائه دهد تا به آن رسیدگی کنیم. زنان 21 درصد از جمعیت اعضای هیئت علمی کشور را تشکیل داده‌اند و وزارت علوم دخالت مستقیمی در جذب هیئت علمی دانشگاه‌ها ندارد اما همواره تأکید دارد که باید از ظرفیت زنان در بخش‌های مختلف آموزشی و دانشگاهی کشور، استفاده شود. وزارت علوم هیچ گونه مانعی برای حضور زنان در اداره امور دانشگاه‌ها نمی‌بیند.

وی با بیان اینکه در حوزه زنان ۱۴ دانشگاه دولتی تک‌جنسیتی داریم؛ بیان کرد: نماینده از ما سوال می‌کند که چرا ما در این دانشگاه‌ها بعضاً از نیروهای مَرد استفاده می کنیم؛ این مسئله به دلیل وجود برخی مسائل است که از جمله آن‌ها می توانیم به عدم حضور تمام‌وقت زنان در بخش‌های مختلف اشاره کنیم. به طوری که برخی زنان خودشان از پذیرفتن این مسئولیت‌ها استقبال نمی‌کنند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار کرد: تمام تلاش خود را بر این موضوع گذاشته‌ایم تا ظرفیت حضور زنان در دانشگاه‌ها و بخش‌های علمی کشور افزایش یابد. از ۲۲۰ پست ستادی در وزارت علوم، ۱۱۶ پست را زنان اداره می‌کنند. این مسئله حاکی از آن است که بیش از ۵۰ درصد این مسئولیت‌ها به زنان داده شده است اما در بخش معاونت‌های وزارت علوم اقرار می‌کنم که وضعیت این‌گونه نیست.

وی با بیان اینکه شاید علت نپذیرفتن مسئولیت‌ها توسط زنان این است که آن‌ها مسئولیت مدیریت منزل را هم به عهده دارند؛ اظهار کرد: شاید حضور تمام‌ وقت زنان در پست‌های مدیریتی آسیب‌زا باشد اما با همه این مشکلات ما به دنبال آن هستیم که ظرفیت حضور زنان در بخش‌های دانشگاهی کشور را تقویت کنیم.

ادامه دارد....
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار