مسئول واحد زنبورداری دانشگاه ارومیه گفت: در کنار کارهای علمی که در ارتباط با زنبورعسل صورت می گیرد، از ناحیه تولیدات زنبور و فروش آن زنبورداری و فعالیتهای علمی- پژوهشی آن را اداره میکنیم.
مختار غفاری، مسئول واحد زنبورداری دانشگاه ارومیه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، با اشاره به افزایش تعداد کندوهای زنبور عسل این دانشگاه گفت: با توجه به نیاز به تعداد بیشتر کندوی زنبور عسل برای کارهای اصلاح نژادی و کارهای پژوهشی دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد، طبق قراردادی که با دانشگاه صورت گرفت اقدام به خرید و افزایش کندوهای زنبورعسل کردیم؛ بنابراین در کنار کارهای علمی که در ارتباط با زنبورعسل صورت می گیرد از ناحیه تولیدات زنبور و فروش آن زنبورداری و فعالیتهای علمی- پژوهشی آن را اداره میکنیم.
غفاری تصریح کرد: در دانشگاه همیشه تعدادی کندو وجود دارد، ولی اغلب کندوها در فصل تولید شهد در طبیعت در حال کوچ هستند و در فصل شهد دهی گیاهان عمدتا از مناطق ییلاقی استان آذربایجان غربی، شامل مرگور و مارمیشو برای تولید عسل طبیعی بهره می بریم در این راستا از سال آینده در نظر داریم برای تولید عسلهای خاص گیاهان مثل عسل کٌنار که در منطقه آذربایجان وجود ندارد، به آن مناطق هم کوچ داشته باشیم.
مسئول واحد زنبورداری دانشگاه ارومیه با اشاره به تنوع تولیدات زنبورهای عسل تاکید کرد: معمولا عموم مردم از محصولات زنبور عسل فقط عسل را میشناسند و از آن استفاده می کنند؛ در حالی که عسل فقط یک نوع از تولیدات زنبورعسل است و علاوه بر آن در دنیا به شکل تجاری محصولاتی مانند ژله شاهانه، گرده گل، بره موم و زهر زنبورعسل هم تولید و به بازار مصرف عرضه میشود؛ که هر کدام از نظر تغذیهای برای انسان دارای اهمیت بهسزایی هست و در درمان انواع بیماریها از تولیدات زنبورعسل نیز استفاده میشود؛ و هم اکنون ما به تولید تمامی این موارد میپردازیم.
وی با اشاره به انواع عسل که شامل عسلهای تقلبی، عسل تغذیهای و عسل طبیعی است، خاطرنشان کرد: در ارتباط با عسل درست است که از واژه رس کردن بجای شکرک زدن استفاده میکنیم. اگر عسلطبیعی گرما ندیده باشد در صورتی که در دمای کمتر از ۱۵ درجه قرار گیرد به ارامی شروع به رس کردن خواهد کرد که کاملا طبیعی است و حالت رس کرده عسل طبیعی از نظر ظاهری شبیه روغن حیوانی خواهد بود. ولی مربا و یا عسلهای تقلبی شکرک می زنند که با رس کردن کاملا متفاوت و قابل تشخیص است. اگر عسل طبیعی رس بزند، در صورتی که مجددا به آن گرما داده شود به حالت اول برمی گردد.