تولید عسل و رفع مشکلات زنبورداری، نوعی فعالیت پژوهشی است که در دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه خلیج فارس بوشهر به آن پرداخته میشود.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، چهار سالی میشود که در دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه خلیج فارس بوشهر، زنبورداری رونق پیدا کرده و فعالیتهای علمی و پژوهشی این دانشکده در راستای پرورش عسل و رفع مشکلات زنبورداری انجام میگیرد.
مرضی، مسئول بخش زنبورداری دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه خلیج فارس بوشهر در این باره میگوید: در این دانشکده هم بحث علمی و هم بحث تولیدی عسل مطرح است. یکی از تولیداتی که در این زمینه انجام دادیم و در حال حاضر وارد بازار شده مربوط به تولید کُنار ارگانیک کاملا خالص است که به صورت تزریقی و دارویی مورد استفاده قرار میگیرد.
برای شروع زنبورداری در مقیاس کوچک ۲ میلیون تومان هزینه شده و پس از خریداری زنبور اولیه میتوان زنبورهای عسل را پرورش داد و تکثیر کرد.
اقلیم خاص و شرایط ویژه استان بوشهر سبب شده کار زنبورداری در این منطقه به خوبی صورت گیرد.
مرضی میافزاید: بوشهر، استانی است که از جنبههای مختلف برای زنبورداران قابل توجه است. از یک طرف تولید عسل کُنار که از مهر تا آبان ماه مراحل تولید عسل کُنار انجام میب شود و بعد مرحله نگهداری زنبورهاست؛ با توجه به اینکه این زنبورها باید در مناطق سردسیر نباشند، میتوانیم در زمینه تکثیر و پرورش زنبور عسل در بوشهر فعالیتهای ویژهای داشته باشیم و به تعداد زنبورها، کلونی عسل فراهم و به بازار عرضه کنیم.
وی ادامه میدهد: همچنین این امکان وجود دارد که زنبورداران بتوانند عسل اکالیپتوس و عسل کهور و عسل گلهای بهاره تولید کنند.
در دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه خلیج فارس بوشهر، عسل کُنار تولید میشود که محصولی هاص و ارگانیک است و به فروش میرسد.
مرضی ابراز میکند: در حال حاضر در دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه خلیج فارس بوشهر روی عسل کُنار تمرکز کرده ایم و تولید زنبورعسل را طوری مدیریت میکنیم که حداکثر تولید کُنار در سال را که یکی از عسلهای خاص کشور و گران قیمت جهان است، داشته باشیم.
از آنجایی که جداسازی زهر و گرفتن ژل رویال از زنبورهای عسل دارای ارزشهای اقتصادی بالایی است، تحقیقات و پژوهشهایی در این راستا در دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه خلیج فارس بوشهر انجام میشود.