مافیای کنکور از استرس و اضطراب بچهها در سال کنکور استفاده میکنند
اگر در موقعیتی به تعداد فراوان قرار بگیرید، کمکم با موقعیت سازگار میشوید. اساساً یکی از دلایل استرس در موقعیتها نداشتن تجربه آن موقعیت است. کنکور یک بار در سال، در چهار ساعت و آزمونِ هفت یا هشتدرس باهم است. قاعدتاً این حالت برگزاری استرسزاست. برگزاری همه درسها در یک آزمون است. ذهنت یکلحظه دین و زندگی است، چند دقیقه بعد زبان و شیمی و... مدیریت آن سخت و فرصت جبرانش هم محدود است. میرود تا سال بعد و همان بحث پشت کنکوریها. درمورد پسرها که وضع کمی بدتر است چرا که بعد دو سال باید بروند خدمت.
استرس کنکور و فشار برای قبول شدن در رشتهها و دانشگاههای خوب، داوطلبان کنکور را از چاله به چاه میکشاند
من از دوستان کارشناسی ارشد روانشناسی خواستم که در پایاننامههای خود روی این موضوع بهعنوان یک معضل اجتماعی تحقیق کنند. دانشآموز پشت کنکوری در اکثر موارد تمام وقت و آزاد در منزل است و اگر پدر و مادر شاغل باشند تا عصر بدون نظارت اولیاء رهاست و این موضوع به همراه اثرات سوء فضای مجازی و روابط آزاد در جامعه امروز منشاء بسیاری از مشکلات اخلاقی میشود. اکثر پشت کنکوریها درسخوان نیستند. فشار مدرسه و معلم و مشاور هم که در سال دوم کنکور از روی آنها برداشته شود کمتر هم درس میخوانند. در جایی خواندهام که ۸۰ درصد پشت کنکوریها در کنکور سال دوم افت میکنند. مگر آنکه مجدداً هزینه کلاس و... کنند که در بسیاری از موارد هم باز افت آموزشی پدید میآید. کلاسهای پراکنده و بعضاً مختلط و با نظارت ضعیف برای این رده سنی حواشی بسیاری ایجاد میکند.
در متن اصلی طرحم عدد دقیق اتلاف نیروی کار بهعلت یک سال پشت کنکور ماندنِ۲۰ درصد از داوطلبین را حساب کردم، ۴۰۰ میلیون نفر ساعت کار بود. به تأخیر افتادن ورود نیروی انسانی موردنیاز به چرخه تولید و خدمات هم یک آسیبِ ماندن پشتکنکور است. کشور ما بر اساس مدرک استخدام میکند. کسی که یک سال دیر مدرک بگیرد، یک سال دیر وارد بازار کار میشود. حساب کنید اینها چند نفر هستند. جدا از آسیبهای نسل پشت کنکوریها، بعد از خود کنکور نیز آسیب فراوان است. یکی از آسیبهای جدی بعد کنکور سرخوردگی از عدم کسب نتیجه دلخواه است که علیرغم وعدههای مؤسسات مختلف و به تبع آن بالا رفتن توقع اولیاء، حاصل نشده است. یکی دیگر از این آسیبها عدم رغبت برای درسخواندن در دانشگاه به خاطر فشار ناشی از کنکور است.