دومین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری صبح امروز در مرکز همایشهای برج میلاد برگزار شد.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در مراسم دومین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران که امروز در مرکز همایشهای برج میلاد برگزار شد، سخنان خود را با تسلیت رویدادهای اخیر آغاز کرد و گفت: مواجه با این اتفاقات سخت است. اما زندگی یک مبارزه است که با وجود تمام اتفاقات آن باید روی پای خود بایستیم و اتفاقاتی خوب را برای پیشرفت جامعه رقم بزنیم.
ستاری در ادامه با اشاره به اینکه دو تعریف از کارخانه و صنعت وجود دارد که از لحاظ زیرساختهای فکری با یکدیگر متفاوت هستند، گفت: کارخانه مکانی است که خط تولید آن را از خارج به کشور میآوریم و به وسیله آن محصول تولید میشود، اما این محصول احتیاج به دانشگاه و دانشجو ندارد. بلکه در اینجا تنها به تربیت تکنسین نیاز داریم. اگر بخواهیم رابطه بین صنعت و دانشگاه داشته باشیم باید این تفکر را فراموش کنیم. زیرا صنعت مکانی است که به دانشگاه نیاز دارد و در آن طراحی و ماشین سازی انجام میشود.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری همچنین بیان کرد: از سویی برخی انتظارات از دانشگاهها پایه و اساسی ندارد. زیرا محصول حاصل سرمایه گذاری بخش خصوصی روی پژوهش است. دولت تنها باید زیرساختهای پژوهش را اصلاح کند. پس تحقیقات دانشگاهی نیز با پول دولت به محصول نمیرسد. این شرکتها هستند که باعث تولید محصول میشوند.
رونق زیستبوم نوآوری رییس ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان بستر توسعه شرکتهای دانش بنیان را دانشگاهها دانست و افزود: دانشگاهها تامین کننده نیروی انسانی و محیطی برای رونق نوآوری و توسعه فعالیت استارتاپها هستند و از طریق فروش محصولات شرکتهای خود باید درآمدزایی کنند. این موضوعی است که دانشگاهها به آن رسیده اند. سقف آرزوهای دانشگاهها با پول دولت محدود است. دانشگاهی که بلند پروازی و نوآوری داشته باشد از طریق فروش فناوری و قراردادهای خود درآمدزایی میکند.
ستاری در بخش بعدی سخنان خود به فرهنگ نفتی اشاره کرد و گفت: ۱۱۰ سال فروش نفت فرهنگ کارآفرینی را نابود کرد. با پول فروش نفت نمیتوان دانش و فناوری را خرید و صاحب صنعت شد. زیرا فناوری یادگرفتنی است.
عزم جدی برای ماندگار کردن اقتصاد دانشبنیان معاون علمی و فناوری رییس جمهوری همچنین گفت: فرهنگ نفتی که در کشور شکل گرفته است باید با همراهی همه تغییر کند. البته تغییر این فرهنگ عمومی در جامعه کاری سخت، اما شدنی است. همه در کنار یکدیگر و در یک جبهه باید برای این تغییر مبارزه کنیم.
ستاری با بیان اینکه ظرفیتهای بسیاری در کشور وجود دارد افزود: با وجود این تعداد محقق، دانشگاهها و شرکتهای دانشگاهها تحریم ایران توسط یک کشور دیگر اتفاقی نامناسب است و نشان میدهد که در صنعت ضعفهایی داشتیم. اگر چه در این سالها پیشرفتهای بسیاری نیز داشته ایم.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با بیان اینکه صنعت فولاد در مسیر تغییر فرهنگ خود قرار گرفته است و فرهنگ جدیدی در این صنعت در حال شکل گیری است گفت: سال گذشته ایران در حوزه کاتالیست تحریم شد و این فرصتی برای تولید آن در داخل شد و امروز نیاز به واردات این محصول وجود ندارد. این فرهنگ باعث شده در حوزه قطعه سازی و طراحی و داخلی سازی آن شاهد اتفاقات خوبی باشیم.
در ادامه این مراسم تفاهم نامههای همکاری میان نهادهای مختلف با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری امضا شد.
این جشنواره و نمایشگاه بزرگترین گردهمایی تولیدکنندگان، تامین کنندگان، بازرگانان و متخصصان زنجیره آهن و فولاد ایران است که با حمایتهای نهادهایی مانند معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار میشود.
این رویداد با رویکرد بومی سازی و توسعه فناوری از ۲۳ تا ۲۶ دی ماه سال جاری در برج میلاد تهران برگزار میشود.