امروزه با توسعه علم در جهان، درمان بسیاری از بیماریهای صعب العلاج و ژنتیکی با استفاده از سلولهای بنیادی محقق شده است.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، به طور قطع طی چند سال گذشته واژه سلولهای بنیادی را بسیار شنیدهاید. استفاده از سلولهای بنیادی، در واقع علمی است که کمک میکند تا با بازسازی سلولهای به جا مانده از بندناف یا دندانهای شیری حفظ شده بیماریهای صعب العلاج و حتی برخی بیماریهای ژنتیکی درمان شود.
با توجه به اینکه ابتلا به بیماریهای سخت و صعب العلاج و افزایش سن در جهان یک روند صعودی دارد در نتیجه بسیاری از کشورها سالهاست با سرمایهگذاریهای کلان و بالا رفتن ارزش بازار محصولات پزشکی، تلاش میکنند تا در حوزه سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی دستاورهایی داشته باشند.
کشور ما ایران نیز نشان داده که در تولید علم توانمند است، با همین رویکرد هم زیست بوم این حوزه به خوبی در حال شکل گیری است و با فعالیت شرکتهای دانشبنیان شاهد اتفاقات خوبی هستیم.
با حمایت ستاد توسعه فناوریهای سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری تا کنون ۶ مرکز جامع سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی در استانهای مختلف مانند شیراز، تهران و کرمان راه اندازی شده است تا سرعت فعالیت محققان در این حوزه شتاب گیرد. ستاد حمایتهای دیگری نیز از این زیست بوم داشته است که در داده نمای زیر به بخشی از آنها اشاره شده است.
در حال حاضر ۳ بانک خون بند ناف در کشور ایجاد و همچنین ۳ پژوهش سرای دانش آموزی با هدف ترویجی راهاندازی شده است؛ با توجه به اینکه ۱۰۰ شرکت دانش بنیان در حوزه سلولهای بنیادی برای نزدیک به ۱۰۰۰ نفر اشتغالزایی شده و بیش از ۵ میلیارد درآمد داشته است.