آخرین اخبار:
کد خبر:۸۲۲۰۴۲
در جمع زوج‌های دانشجو مطرح شد

اخلاق مداری در آرامش و پایداری زندگی مشترک از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است

کارشناس مسائل خانواده گفت: انتخاب درست، رعایت اصول ارتباطی و اخلاق مداری دومین گام برای تشکیل خانواده موفق و پایدار است.

ارتباط اصولی و اخلاق مداری در آرامش و پایداری زندگی مشترک از اهمیت ویژه‌ای برخودار است

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از ستاد ازدواج دانشجویی، ویژه برنامه «فرصت عاشقی» با حضور هشتمین کاروان زوج‌های شرکت کننده در بیست وسومین مراسم ازدواج دانشجویی در حرم مطهر رضوی برگزار شد.

در این مراسم، حجت الاسلام وحیدی، استاد حوزه و دانشگاه به ویژگی‌های یک خانواده موفق و بالنده اشاره کرد و گفت: خانواده‌ای که تمام دوران زندگیِ افراد در آن با آرامش، شادی و نشاط طی می‌شود، نسل‌های متولد شده، سالم و صالح هستند و بزرگتر‌ها نیز در آن مورد تکریم و احترام قرار می‌گیرند در واقع یک خانواده موفق به شمار می‌رود.

وی افزود: اما اینکه هر خانواده چگونه می‌تواند به موفقبت و بالندگی برسد به دو شاخص «انتخاب صحیح» در هنگام ازدواج و «شناخت اصول ارتباطی » در دوران پس از ازدواج بر می‌گردد که با توجه به فضای این مراسم و گذر دانشجویان از مرحله انتخاب، شاخص دوم یعنی« شناخت اصول ارتباطی» مورد بحث قرار می‌گیرد.

این کارشناس مسائل خانواده، اولین اصل ارتباطی بین زوجین را معرفت و شناخت آنان از یکدیگر عنوان و خاطرنشان کرد: زن و مرد به لحاظ جسمی و روانی دو موجود متفاوت و در عین حال مکمل یکدیگر هستند که می‌توانند با بودن در کنار هم به رشد و تکامل یکدیگر کمک کنند، اما نکته مهم، ضرورت شناخت ویژگی‌ها و نیاز‌های متقابل آنهاست؛ ویژگی‌ها و نیاز‌هایی که هم بصورت عمومی مطرح است و هم اختصاصی.

وی اهمیت احترام متقابل را به عنوان دومین اصل ارتباطی بین همسران، یادآوری و تاکید کرد: احترام، مصادیق متعددی دارد که می‌تواند در رفتار و گفتار افراد تبلور یابد؛ مثل صدا کردن همسر با الفاظ و القاب پسندیده، توجه و گوش دادن کامل به سخنان او، خوش قول بودن و وفای به عهد، مشورت کردن، عدم انتقاد از همسر در حضور دیگران و... همه‌ی این موارد می‌تواند به منزله احترام و تکریم همسر تلقی شود.

حجت الاسلام وحیدی، توجه به نکات مثبت و نقاط قوت متقابل در بین همسران را سومین اصل ارتباطی برشمرد و با اشاره به سخنی از امیرمومنان علی (ع) گفت: در این حدیث امام (ع) به افراد توصیه می‌کنند همانند زنبور عسل باشند؛ زنبور عسل همواره به دنبال شهد گل هاست و، چون درون خود را از این ماده معطر پر می‌کند، خروجی آن نیز عسلی است گوارا و مورد علاقه همگان؛ بنابراین اگر همسران نیز بدنبال یک زندگی زیبا و توام با آرامش هستند باید نکات مثبت یکدیگر را مورد توجه قرار دهند و در تقویت نقاط قوت یکدیگر بکوشند.

وی پرهیز از مقایسه و داشتن اعتماد متقابل را از دیگر اصول ارتباطی همسران معرفی و تصریح کرد: اینکه زن یا مرد همسرش را با دیگران مقایسه کند و به این مهم توجه نداشته باشد که هر شخص خصوصیات منحصر به فرد خود را دارد، به مرور زمینه‌های بدبینی و دلسردی را در او ایجاد خواهدکرد، همچنین رفتار‌هایی ممکن است از زن یا مرد سر بزند که اعتماد آنان نسبت به یکدیگر را خدشه دار سازد؛ از جمله ارتباط گیری‌های نزدیک و گرم با افراد نامحرم و تعریف و تمجید از آنان که اغلب حس حسادت را در همسران بر می‌انگیزد.

خطر کاهش ارتباطات کلامی در خانواده
این کارشناس خانواده، ایجاد فضای گفتگو در خانواده را از دیگر اصول مهم ارتباطی در بین همسران برشمرد و با انتقاد از شرایط فعلی حاکم بر فضای خانواده‌ها گفت: فضای خانواده‌ها در حال حاضر شبیه به خوابگاه شده و افراد در ارتباطات کلامی سالم ضعیف هستند یعنی اگر مکالمه‌ای هم بین آنان وجود دارد چندان کمکی به افزایش حس شادی و آرامش در خانواده نمی‌کند.

حجت الاسلام وحیدی، اصل اخلاق مداری در خانواده را نیز مهم و قابل توجه دانست و با اشاره به نقش ۸۰ درصدی آن در ثبات و آرامش فضای خانواده یادآورشد: برخی همسران در مدتی کوتاه و تنها به خاطر عدم سازگاری اخلاقی از یکدیگر جدا می‌شوند که این اشتباه بزرگی است.

امام علی (ع) هم در رابطه با اهمیت این اصل می‌فرمایند: «اگر اخلاق خوب داشته باشید دشمنان هم به سمت شما جذب می‌شوند و چنانچه بد اخلاق باشید نزدیکان تان هم از شما دوری خواهند کرد.»

گفتنی است، بیست وسومین دوره مراسم ازدواج دانشجویی (طرح ملی همسفرتابهشت) از دی تا اسفندماه جاری در مشهد مقدس برگزار می‌شود. زوج‌های دانشجوی واجد شرایط می‌توانند تا ۱۵ بهمن ماه از طریق سایت اینترنتی ezdevaj.nahad.ir یا مراجعه حضوری به نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها یا امور فرهنگی دانشگاه‌ها برای شرکت در این مراسم ثبت نام کنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار