حافظ منافع سابق ایران در قاهره گفت: اگر تصمیمی هم در این نشست گرفته شود به علت عضویت کشورهایی مانند عربستان و امارات در این سازمان در واقعیت چیزی به نفع فلسطینیان تغییر پیدا نخواهد کرد.
مجتبی امانی حافظ منافع سابق ایران در قاهره در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص برگزاری نشست اضطراری سازمان همکاریهای اسلامی با محوریت موضوع "معامله قرن" در روز دوشنبه پیش رو گفت: مدت هاست که برخی حکومتهای کشورهای اسلامی و عربی به علت رسوخ سیاستهای آمریکایی و تبعیت آنها از طرحهای آمریکایی نفوذ این کشورها در تصمیمات استراتژیک منطقه کاهش یافته است.
وی ادامه داد: براین اساس و به طور موازی همزمان با این اتفاق کشورهای محور مقاومت در سالهای اخیر نفوذ گستردهای در منطقه یافته اند، اما به علت اینکه در نظام تصمیم گیری سازمان همکاریهای اسلامی یا اتحادیه عرب براساس نظام تصمیم جمعی است متاسفانه این تصمیمات جمعی تابعی از سیاست برخی کشورها شده که در همکاری با جریان آمریکایی صهیونیستی از هیچ مساعدت و همکاری کوتاهی نکرده اند.
امانی افزود: لذا براساس این رویه نمیتوان چندان امیدی به تصمیمات قاطع و مثمرثمری در نشست سازمان همکاریهای اسلامی در مورد معامله قرن داشت.
حافظ منافع سابق ایران در قاهره ادامه داد: اگر تصمیمی هم در این نشست گرفته شود به علت عضویت کشورهایی مانند عربستان و امارات در این سازمان در واقعیت چیزی به نفع فلسطینیان تغییر پیدا نخواهد کرد.
وی با اشاره به امتیازات طرح معامله قرن برای رژیم صهیونیستی یادآور شد: امتیازاتی که در این طرح برای صهیونیستها در نظر گرفته شده شاید به ظاهر به نفع آنها باشد، اما قطعا جناح سازشکاری که در کشورهای عربی و اسلامی وجود دارد را منفعل خواهد کرد.
امانی با اشاره به حضور نمایندگانی از کشورهای امارات، بحرین و عمان در زمان اعلام معامله قرن توسط ترامپ گفت: این اقدام انتقادات زیادی را متوجه نقش این کشورها در منطقه کرد.
حافظ منافع سابق ایران در قاهره با اشاره به نفوذ مالی عربستان سعودی در سازمان همکاریهای اسلامی خاطر نشان کرد: واضح است که سعودی به عنوان کشوری که در سازمان همکاریهای اسلامی از طریق نفوذ مالی نقش مهمی دارد قدمی علیه معامله قرن برنخواهد داشت و در این چارچوب خیلی نباید انتظار تصمیم گیری مهم و سرنوشت سازی در داخل کشورهای عربی و اسلامی در قبال معامله قرن داشت.