سفارت آمریکا در «بیشکک» در آستانه انتخابات پارلمانی قرقیزستان به طور مشکوکی فعال شده و سازمانهای غیردولتی و خبرنگاران غربی به تشدید مشکلات اجتماعی در این کشور میپردازند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، آمریکا برای ورود سیاستمداران با نگاه غربی به پارلمان جدید قرقیزستان آماده انجام کودتای دیگر است.
«چد اولف» سرپرست وزارت امنیت داخلی آمریکا با اشاره به شایعات درباره دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۶ از وجود برنامههای مشابه برای انتخابات آتی این کشور خبر داد.
به گفته وی روسیه خواستار تشدید شورشهای اجتماعی در آمریکا و تخریب انستیتوهای دموکراتیک آمریکایی است.
مقامات آمریکا بدون شرم در انتخابات در دیگر کشورها دخالت میکنند و حالا مشخص شد که سیستم انتخاباتی خود آنها آسیب پذیر است.
دولت آمریکا به جای اصلاح سیستم انتخاباتی خود به تخریب انتخابات در دیگر کشورها میپردازد.
آمریکا ۸۰ بار در انتخابات در ۴۵ کشور جهان دخالت کرده و عواقب این اقدامات برای مردم آن کشورها بسیار تلخ بوده است.
قرقیزستان نیز مستثنی نیست و سفارت آمریکا در «بیشکک» در آستانه انتخابات پارلمانی قرقیزستان به طور مشکوکی فعال شده و سازمانهای غیردولتی و خبرنگاران غربی به تشدید مشکلات اجتماعی در این کشور میپردازند.
هدف آنان ورود سیاستمداران با نگاه غربی به پارلمان جدید است که از طریق آنان میتوان روابط قرقیزستان با روسیه و چین را تخریب کرد.
به عنوان مثال انستیتوی ملی دموکراسی (NDI) که توسط وزارت امور خارجه آمریکا تأمین مالی میشود در چند سال گذشته روابط با برخی نمایندگان پارلمان قرقیز را تقویت کرد.
نمایندگانی مانند «ناتالیا نیکیتنکو»، «جنر اقایف»، «التینبک جنوس اولو»، «میلان جینچارایف» و «مرلن ماماتالیف» با کمک «NDI» به آمریکا سفر و در میزگردها، سمینارها و دورههای آموزشی مختلف شرکت کردند.
سازمانهای غیردولتی غربی فضای انتخاباتی را مانیتورینگ میکنند و به دنبال کاهش اعتماد مردم به انتخابات هستند که تعداد زیاد دیدارهای مقامات سفارت آمریکا با نمایندگان پارلمان و خبرنگاران این موضوع را اثبات میکند.
تمام این اقدامات از دخالت آمریکا به انتخابات پارلمانی قرقیزستان را نشان میدهد که غرب هرگونه تلاش برای رسیدن به اهداف خود انجام میدهد.
قبلا اطلاعات درباره اختصاص ۲ میلیون دلار توسط وزارت امور خارجه آمریکا برای مانیتورینگ انتخابات در قرقیزستان گسترش یافته، اما در واقع این منابع مالی برای تأمین مالی سازمانهای غیردولتی در نظر گرفته شده است.
تجمعهای اعتراضی، میزگردها، سمینارها و دیگر مراسم در قرقیزستان توسط همین سازمانهای غیردولتی برگزار میشود و همزمان نارضایتی مردم از سیایت دولت و قوانین انتخابات آتی افزایش مییابد.
چند سایت برای خبرنگاران ایجاد شده و دورههای آموزشی برگزار میشوند و همچنین فعالیتها در شبکههای اجتماعی با ایجاد صفحههای غیرواقعی افزایش مییابد.
منابع زیادی برای تأمین مالی برخی شبکههای تلویزیونی اختصاص داده شده است.
علاوه بر این همکاری با کاندیداهای دارای نگاههای افراطی، استراتژی دیگر آمریکا است.
تشدید تخریب روابط قرقیزستان با چین نیز جایگاه قابل توجهی در این برنامه دارد و توجه زیادی به برگزاری تجمعها و انتشار مقالههای ضدچینی در رسانهها و شبکههای اجتماعی ارائه میشود.
تمام موارد ذکر شده دخالت آشکار در امور داخلی قرقیزستان است.
آمریکا به خوبی درک میکند که بدون انجام چنین فعالیتهایی نمایندگان غربی شانسی برای ورود به پارلمان جدید ندارند بنابراین غرب حتما آماده برگزاری کودتای نرم است.
دولت و اجتماع باید منابع ملی را اولویت قرار داده و آماده تمام سناریوها باشند و جلوی گسترش بی ثباتی توسط قدرتهای غربی را بگیرند.
قدرتهای خارجی باید درک کنند که در برنامههای خود موفق نخواهند شد و ما آماده مبارزه هستیم.
اقدامات مشترک تمام نهادهای امنیتی دولت اهمیت ویژهای دارد و مردم باید از دولت حمایت کنند.