به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، الیاس نادران، نماینده سابق مردم تهران در مجلس نهم در نشست انتخاباتی رودرو با نامزدها که به با دعوت تشکلهای دانشجویی دانشگاههای تهران در حسینیه هنر برگزار شد، با بیان اینکه اتفاق مبارکی که در این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی افتاده این است که این دوره به دوره مطالبه شفافیت تبدیل شده، افزود: یکی از دلایل رد صلاحیت بخشی از نمایندگان مجلس این بوده که واقعیتهایی را که باید در سامانه ثبت اموال و دارایی مقامات، مسؤولان و کارگزاران کشور ثبت کنند اعلام نکرده اند. به هر حال بنده با اعلام لیست اموال موافق هستم.
نادران با بیان اینکه مجلس سنجیده و نفهمیده با دولت همراهی میکند و اگر مخالفتی هم میکند این مخالفت کارشناسی نیست، افزود: مثلا اگر سران یک تصمیمی درست یا غلط در مورد بنزین گرفته اند کمک این نیست که مجلس طرح سه فوریتی بدهد تا طرح متوقف کند. عاقلانه نیست که مجلس هم پیاز را بخورد هم چوب را بخورد و هم پول را بدهد.
نماینده سابق مردم تهران در مجلس نهم تصریح کرد: باید دولت را مدیریت کرد تا منابع حاصل از طرح مدیریت مصرف سوخت را در مسیر افزایش رفاه عمومی و نه برای جبران کسری بودجه و جیب خودش هزینه کند.
وی با بیان اینکه دولت چه زمانی باور کرده که دشمن جنگ اقتصادی همه جانبه را بر ما تحمیل کرده، گفت: همواره دعوای ما با دولت بر سر این بوده که بودجه را با توجه به شرایط جنگی ببندد و الان نیز باید دولت را وارد این چارچوب کرد، چون شرایط جنگی است.
نادران با اشاره به اینکه دولت تحریمهای بیرون را بهانه میکند و ناکارآمدیهای داخلی خود را نادیده میگیرد، افزود: آثار رفاهی اجرای طرح مدیریت مصرف سوخت باید مشخص شود و خسارتی هم که به مردم وارد شده باید جبران شود و اگر امکان تعدیل قیمت بنزین سه هزار تومانی وجود داشته باشد حتما باید تعدیل صورت بگیرد، چون با هیچ منطقی سازگاری ندارد.
نماینده سابق مردم تهران در مجلس نهم با بیان اینکه هر واحد درصدی از تورم که در اقتصاد ایجاد میشود دو درصد به طبقه پایین و نیم درصد به طبقات بالا فشار اقتصادی وارد میکند، افزود: باید هزینههای عمرانی لایحه بودجه سال ۹۹ واقعی شود، چون در حال حاضر بیش از ۵۰۰ هزار میلیارد تومان انباشت مطالبات مربوط به طرحهای در کشور وجود دارد با این وجود اگر از امروز هیچ طرح عمرانی را در کشور مصوب نکنیم با بودجه فعلی پروژههای در دست اجرا را تا ۲۰ سال دیگر نیز توانیم به پایان برسانیم.
وی با تاکید بر اینکه در شرایط جنگی کشور حتما باید بودجه جاری دولت که ناظر به حقوق و مزایا است مورد ملاحظه قرار بگیرد، گفت: دولت باید از محل منابع ارزی اعتباری را اختصاص دهد تا تعلق کشور به صادرات خام و خام فروشی را برای همیشه از بین ببرد.
نماینده سابق مردم تهران در مجلس نهم افزود: مطابق قانون اساسی مجلس حاکم بر دولت است یعنی مجلس باید برای دولت تعیین مسیر کند و اگر از مسیر منحرف شود با آن برخورد کند، ولی کسی از مجلس فعلی این انتظار را ندارد.
وی با بیان اینکه دولت و سران قوا در رابطه با بنزین تصمیم بدی گرفتند و من از این تصمیم دفاع نمیکنم، ولی بیش از آنکه دولت و مجلس در گرفتن این تصمیم مقصر باشند مجلس مقصر است، افزود: مجلس شهامت گرفتن یک تصمیم درست در رابطه با بنزین را نداشت، البته این مسیر قابل اصلاح است و این اصلاح هم نیازمند تدوین یک برنامه جامع است.
نادران اظهارکرد: تدبیر رهبر معظم انقلاب برای ارجاع خیلی از امور به شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا متاثر از این بود که مجلس کارکرد درست خود را نداشت و رهبری از مجلس از این جهت که بتواند کمک حال دولت در بحران ها، مواجه با تحریم و تصمیمات نا امید شده بودند و در قصه بنزین هم همین اتفاق افتاد.
نماینده سابق مردم تهران در مجلس نهم با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب برای اینکه امورات کشور بگذرد اختیاراتی را به شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا داد افزود: مجلس یازدهم باید این قابلیت را از خود نشان دهد تا رهبری اختیارات سران قوا را به مجلس برگرداند و هر نهادی در قالب چارچوب کارکردی خود کار کند، چون اصلا دلیلی ندارد که به این راحتی اختیارات مجلس را به سران قوا بدهند و از مجلس هم صدایی درنیاید و بگویند چرا ما باید به این راحتی تمکین کنیم تا اختیارات مجلس برود.
وی با بیان اینکه اگر مجلس در جایگاه درست خود قرار بگیرد خیلی میتواند به حاکمیت و رهبر معظم انقلاب در تدبیر بهتر امور کمک کند، گفت: تدوین بودجه، تنظیم برنامه ها، استنطاق از دولت، ریل گذاری گذاری برای جریان امور و مدیریت دولت مسائل مهمی هستند که بر دوش مجلس قرار گرفته اند.
نادران با اشاره به اینکه مجلس آسیبهای مختلفی دارد از جمله اینکه فرآیند انتخابات مجلس دچار آسیبهای جدی است؛ پس باید این آسیب را اصلاح کنیم، افزود: با توجه به اینکه در ۱۸۳ حوزه انتخابیه انتخابات فردی است یکی از پیشنهادهای ما برای رفع آسیبهای انتخابات، استانی کردن آن بود تا از فردی کردن انتخابات جلوگیری کنیم.
نماینده سابق مردم تهران در مجلس نهم با بیان اینکه بنده در هیچ دورهای تعهد و میثاق نامه انتخاباتی امضاء نکرده ام، افزود: اگر اسم من در لیست ۳۰ نفرهای قرار بگیرد که سرلیست و دیگر نفرات آن مطابق با ذائقه ام نباشد در آن لیست نمیمانم.
وی افزود: بنده اعتقادی به انتخابات فردی ندارم و معتقدم انتخابات باید لیستی باشد تا هم مردم بتوانند تفکیک کنند و هم حزب پیروز مسئولیت اتفاقات را تا آخر دوره مجلس بپذیرد؛ البته مسئلهای که وجوددارد این است که کسی در ایران مسئولیت لیستها را نمیپذیرد به همین دلیل ممکن است کسی مثل بنده در چند لیست قرار بگیرد.
نه اینکه حذب شما خیلی مسئولیت پذیره، همین نماینده های این دورتون که رد صلاحیت شدن بیان اعلام کنن دلیل رد شدنشون چیه