یک کارشناس مسائل بین الملل گفت: انتشار اخبار قطره چکانی درخصوص حمله با هواپیمای نظامی آمریکا به سیاستهای پنتاگون برمیگردد که ترجیح میدهد اخبار را کاملا مدیریت شده و با دروازهبانی دقیق انجام دهد.
مراد عنادی کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو در خصوص اعلام اطلاعات قطره چکانی آمریکا پیرامون حمله به هواپیمای نظامی آمریکا توسط طالبان در استان غزنی افغانستان گفت: اساسا یک دروازه بانی رسانه ای که در رسانه های ایالات متحده وجود دارد که سطح آن را پنتاگون و CIA تعیین می کند.
وی ادامه داد: در خصوص پوشش برخی رخدادهایی که امنیتی به حساب می آیند به رسانه های این کشور اعلام می شود که چگونه به مخابره اطلاعات بپردازند و اطلاعات را کاملا قطره چکانی و دروازه بانی شده در اختیار آنها قرار می دهند.
عنادی افزود: نمونه های این اتفاق را چند وقت پیش در حمله ایران به پایگاه نظامی عین الاسد شاهد بودیم که بعد از حمله موشکی ایران ترامپ در یک کنفرانس خبری اعلام کرد آمریکا هیچ تلفات انسانی نداشته است اما بعد از ده روز اولین آمار آسیب دیدگان مبنی بر ضربه مغزی ده نفر منتشر شد و چند روز بعد این آمار به 24 نفر رسید و بعد از آن آمار 64 نفری را نیز برای آسیب دیدگان سربازان آمریکایی در عین الاسد اعلام کردند.
این کارشناس مسائل بین الملل تصریح کرد: در مورد هواپیمای جاسوسی آمریکا در افغانستان هم آمریکا هیچ اطلاعاتی را بروز نداد و بیشتر اخبار در حد گمانه زنی ها باقی ماند این در حالی است که طالبان اعلام کرد این هواپیما یک هواپیمای پیشرفته آمریکایی بوده و سرنشینان آن افسران عالی رتبه CIA محسوب می شوند اما آمریکا در این خصوص فقط نام دو خلبان این پرواز را ذکر کرد.
وی با تاکید براینکه این روند بیانگر یک سیاست تدوین شده در خصوص پوشش رخدادهای امنیتی در ایالات متحده است یادآور شد: پس از این اتفاق حتی خبر اسقاط دو هلی کوپتر آمریکایی در افغانستان نیز آمد، اما در این مورد نیز هیچ اطلاعاتی از رسانههای آمریکایی منتشر نشد.
عنادی ادامه داد: در خصوص این اتفاق هم اگر خبری مخابره می شود بیشتر در حد گمانه زنی است و این به سیاست های پنتاگون برمی گردد که ترجیح می دهد اخبار را کاملا مدیریت شده و با دروازه بانی دقیق انجام دهد که این هم به نوعی به عملیات روانی آنها برمی گردد.
این کارشناس مسائل بین الملل در خصوص اینکه ساز و کار مخابره اخبار در شرایط حیاتی و مهم به عهده چه نهاد و ارگانی در کشورهاست گفت: اساسا رسانه ها براساس حرفه ای گری خود در هر کشور در پوشش رویدادهای مربوط به امنیت ملی سعی می کنند ملاحظاتی را رعایت کنند و یک سری نکات هم از سوی نهادهای ذیربط در اختیار آنها قرار می گیرد.
عنادی در پایان خاطر نشان کرد: براین اساس و در همین چارچوب در تمام دنیا دروازه بانی اخبار مرسوم است اما نکته ای که در مورد آمریکا که مدعی مهد آزادی رسانه ها بودن است به نظر می رسد این است که در این گونه موارد اخبار به شدت رصد می شود و کاملا در چارچوب هدفگذاری و سیاست گذاری تدوین شده و ابلاغ شده به رسانه ها منتشر می شود.