اعضای هیات مدیره انجمن اورولوژی ایران، در نشست خبری که روز یکشنبه به مناسبت هفته سلامت مردان ایرانی برگزار شد، به ارائه گزارشی از وضعیت بیماریهای اورولوژی در مردان پرداختند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اعضای هیات مدیره انجمن اورولوژی ایران، در نشست خبری که روز یکشنبه به مناسبت هفته سلامت مردان ایرانی برگزار شد، به ارائه گزارشی از وضعیت بیماریهای اورولوژی در مردان پرداختند.
در ابتدای این نشست، سید فرزاد علامه مسئول برگزاری روز ملی سلامت مردان، با اشاره به سابقه ۱۵ ساله برگزاری روز سلامت مردان در ایران، گفت: در چند سال اول، انجمن اورولوژی ایران متولی برگزاری این روز بود که در ادامه با همکاری وزارت بهداشت، این روز به هفته ملی سلامت مردان تبدیل شد.
وی افزود: با توجه به اینکه هفته سلامت مردان را داریم، اما روز ملی سلامت مردان همچنان در اولین پنج شنبه اسفند برگزار میشود.
علامه، هدف از برگزاری هفته سلامت مردان را، ارتقا آگاهی سلامت مردان عنوان کرد و گفت: در اولین پنچ شنبه اسفند، اورولوژیستهای کشور نسبت به مشاوره و ویزیت رایگان مردان در نقاط مختلف کشور اقدام میکنند که در تهران، این برنامه با همکاری شهرداری در خانههای سلامت برگزار میشود.
وی، بر اهمیت مردان نسبت به اطلاع از سلامتی خودشان تاکید کرد و افزود: هر سال یک شعار برای هفته سلامت مردان اعلام میشود که برای امسال، شعار «بیماریهای پروستات، چالش جوانی، میانسالی و سالمندی»، نامگذاری شده است.
علامه از برنامه مشترک انجمن اورولوژی ایران و مرکز تحقیقات سلامت مردان در برگزاری کنگره سلامت مردان خبر داد و گفت: برای ویزیت رایگان مردان در تهران، هفت مرکز مشخص شده که اولویت با مناطق جنوب شهر است.
وی همچنین از استقرار اتوبوس سلامت در پارک پیروزی و به دنبال آن در یکی از کارخانههای شهرک صنعتی خاوران خبر داد و افزود: یکی از اولویتهای ما در برنامه ویزیت رایگان، کارگران خدمات شهری و صنعتی است.
علامه به اجرای این برنامه در شهرستانهایی که اورولوژیستها مطب دارند، اشاره کرد و گفت: همکاران اورولوژیست در شهرستانهایی که مطب دارند و یا در کلینیک هستند، نسبت به ویزیت رایگان مردان در روز پنج شنبه اقدام میکنند.
در ادامه این نشست خبری، محمدعلی زرگر عضو هیات مدیره انجمن اورولوژی ایران، با عنوان این مطلب که ۱۳۰۰ اورولوژیست و ۱۵۰ دستیار اورولوژی در کشور داریم، افزود: در تهران نزدیک به ۲۰۰ مطب اورولوژی وجود دارد که نسبت به ویزیت رایگان مردان اقدام میکنند.
وی ادامه داد: ۶۰ درصد اورولوژیستهای کشور در بخش خصوصی فعال هستند و مابقی نیز هیات علمی دانشگاهها هستند.
محمدهادی رادفر دبیر انجمن اورولوژی ایران، بر آگاه سازی مردان از سلامت خودشان تاکید کرد و گفت: هفته سلامت مردان، فرصت بسیار خوبی برای ارتباط بین پزشکان و مردم است.
وی با اشاره به همکاری وزارت بهداشت، انجمن اورولوژی ایران و شهرداری تهران در برنامه ویزیت رایگان مردان، افزود: نکته مهم در این بین، حساس شدن مردان نسبت به سلامت خودشان است.
در ادامه این نشست خبری، سید جلیل حسینی دبیر کمیسیون انجمنهای علمی گروه پزشکی، از رونمایی سند سلامت مردان ایرانی خبر داد و گفت: در برنامهای که از سال ۱۳۸۴ در کشور شروع کردیم، تلاش شد بیماریهای خطیر و کم علامت مردان مطرح شود که به آنها توجه نشده است. بر همین اساس، سند سلامت مردان ظرف روزهای آینده توسط وزارت بهداشت رونمایی خواهد شد.
وی افزود: بر اساس این سند، در شبکه سلامت کشور، توجه به سلامت مردان بیشتر مورد تاکید قرار گرفته است. به طوری که برنامهای را طراحی کرده ایم که شبکههای سلامت در ساعات غیر اداری و تا نیمه شب بتوانند فعال شوند تا مردان فرصت مراجعه به این مراکز را داشته باشند.
حسینی ادامه داد: سیاست ما در دهه اول هفته سلامت مردان، اطلاع رسانی بود و در دهه دوم هفته سلامت مردان، به دنبال کارهای تحقیقاتی و پژوهشی بر روی بیماریهای مردان هستیم