رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران از آمادگی بیمارستانهای تحت پوشش و تشخیص سریع ویروس کرونا در بیماران خبر داد و گفت: هر تب و سردردی نشانه کرونا نیست.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جلیل کوهپایه زاده اصفهانی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه نام ویروس کرونا بزرگتر از اثراتش معرفی شده است، گفت: باید سعی کنیم با آرامش و دقت و بدون اضطراب و نگرانی به این بیماری نگاه کنیم چراکه نام ویروس کرونا بزرگتر از اثراتی که میتواند بر سلامت انسان داشته باشد، جا افتاده است.
کوهپایه زاده ادامه داد: این ویروس به لحاظ آسیب رسانی به انسان خیلی تهاجمی عمل نمیکند، اما قدرت انتقال بالایی دارد؛ لذا مردم باید در موضوع پیشگیری و آموزشهای مربوط به رعایت اصول بهداشت فردی و جمعی دقت لازم را به کار ببرند.
مطالب کانالهای اجتماعی واقعیت ندارد کوهپایه زاده با اشاره به اینکه بسیاری موارد مطروحه در خصوص کرونا که در کانالهای اجتماعی بیان میشود واقعیت ندارد، اظهار داشت: واقعیت این است که در خصوص کرونا باید بیشتر پیشگیرانه عمل کنیم، چون این بیماری ضد ویروس مشخصی ندارد و درمانهای آن بیشتر مراقبتی بوده و اصطلاحا علائم درمانی است.
وی اضافه کرد: تاکنون واکسنی برای پیشگیری از این بیماری معرفی نشده و لذا بهترین راه پیشگیری رعایت بهداشت فردی است و مردم با شستشوی مکرر و پاکیزه نگهداشتن دستها میتوانند از ابتلا به بیماری مصون بمانند.
مراقب دستهای تان باشید! رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران با تأکید بر پایداری ۳ ساعته تا ۹ روزه ویروس کرونا، عنوان کرد: بیشتر از این که نگران ماسک و انتقال از طریق عطسه و قطرات تنفسی باشیم، باید مراقب دستهای مان باشیم و دست آلوده به سمت دهان و غذا نبریم. البته عدم دست دادن هم در شرایط فعلی مانع انتقال ویروس میشود.
وی تأکید کرد: از تماس دستها با مکانهایی که احتمال آلودگی دارند جدا باید پرهیز شود چراکه این ویروس قدرت پایداری چندین روزه دارد و به شدت باید مراقب دستها یمان باشیم.
کمپین پیشگیری از کرونا شکل داده ایم عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه کمپین و بسیج برای آگاه سازی مردمی در حال شکل گیری است، گفت: از هفتهها پیش دانشگاه علوم پزشکی ایران با همکاری وزارت بهداشت و نهادهای متولی فعالیتهای مداومی برای آموزش و پیشگیری از این بیماری انجام شده است و دراین خصوص تولید منابع مختلف آموزشی به اشکال متعدد از مدیاها گرفته تا مکتوبات و کلیپهای آموزشی برای کارکنان و دانشجویان و عامه مردم تهیه و ارائه شده است.
وی تصریح کرد: سعی داریم یک کمپین و بسیج گسترده برای پیشگیری از کرونا را در هفتههای پیش رو برای جمعیت تحت پوشش مان به کمک نیروهای اموزشی و درمانی در بخشهای دولتی و خصوصی فعال و مردم را در امر پیشگیری بهتر راهنمایی کنیم.
هر تب و سردردی نشانه کرونا نیست رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران از آمادگی بیمارستانهای این دانشگاه برای پذیرش بیماران مبتلا به کرونا خبر داد و افزود: مراکز درمانی دانشگاه و بیمارستانها آماده ارائه خدمات به بیماران مشکوک به این بیماری هستند، اما مردم توجه کنند با هر درجه تب خفیف و یا مقداری علائم اولیه سرما خوردگی لازم نیست مراجعه اضطراری به اورژانسها داشته باشند چراکه باعث ازدحام و یا سردرگمی افراد میشود.
وی یادآورشد: تب خیلی بالا همراه با علائم تنگی نفس و سختی در تنفس از علائمی است که باید نسبت به آن حساس بود، اما قطعا نشانه کرونا نیست.
میزان کشندگی در سنین بالا بیشتر است کوهپایه زاده فراوانی بیماری کرونا در اطفال را خیلی کم عنوان کرد و ادامه داد: آسیبهای رسیده شده به افراد در سنین بالا قابل مشاهدهتر و میزان کشندگی در مسن ترها با توجه به اقتضای سن و فیزیولوژی افراد بیشتر است، لذا کنترل و پیشگیری در این اشخاص باید مورد اهتمام بیشتری واقع شود.
وی با بیان اینکه ۹ وزارت خانه و ۱۴ سازمان دولتی در فرآیند کنترل و پیشگیری از این بیماری با وزارت بهداشت همکاری دارند، عنوان کرد: همه بیمارستانها پذیرش بیمار دارند، اما ۳ بیمارستان دولتی و ۳ بیمارستان خصوصی در تهران برای بستری و خدمات دهی به بیماران مبتلا به کرونا تعیین شده اند که ایزولههای تنفسی فشار منفی دارند و اگر نتیجه آزمایش کسی مثبت باشد میتواند در این مرکز بستری شود.
کمتر از ۲۴ ساعت تشخیص میدهیم رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران بیمارستان شهدای یافت اباد را بیمارستان مرجع این دانشگاه برای بستری مبتلایان به کرونا معرفی کرد و افزود: در بیمارستانهای ما ظرف کمتر از ۲۴ ساعت افراد مشکوک به این بیماری شناسایی شده و تعیین تکلیف برای بستری شدن میشوند لذا اگر فردی با علائم بیماری مراجعه و درخواست آزمایش داشت پس از اعلام نتیجه اگر منفی بود در بخشهای عادی و اگر مثبت بود در بخشهای ایزوله بستری و تحت مراقبت قرار خواهد گرفت.
استفاده از ماسک در سطح جامعه ضرورت ندارد کوهپایه زاده با بیان اینکه استفاده همگانی آحاد جامعه از ماسک ضرورت و معنایی ندارد، گفت: استفاده از ماسک و مراقبتهای ویژه و شستن مکرر دستها با محلولهای شوینده و صابون برای بیماران و همراهانی در ارتباط مکرر با بیمار هستند مثل پزشکان، پرستاران، اعضای خانواده فرد و سایر افرادی که مرتبط بوده اند، ضروری است، اما اینکه همه افراد در سطح شهرها ماسک بزنند در حال حاضر غیر ضروری و به هیچ عنوان توصیه نمیشود.