دانشگاه های سراسر کشور این هفته با مسئله جدیدی به نام ویروس کرونا دست و پنجه نرم کردند؛ کلاس ها تعطیل شدند وجنبش دانشجویی برای امدادرسانی، آستین بالا زد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفته اول اسفندماه با ترس و واهمه عجیبی همراه بود. انتشار کرونا ویروس باعث بیماری و فوت تعدادی از هموطنانمان شد. از همان روزهای اول این هفته شاهد تعطیلی کلاسهای دانشگاههای مختلف در سراسر کشور بودیم. برخی از دانشگاه در آغاز، نسبت به تعطیلی روی خوشی نشان ندادند، اما بعد از یکی دو روز از موضع خود دست کشیدند و دانشگاه را تعطیل کردند. تعدادی نیز با توجه به وخامت اوضاع تصمیم گرفتند تمامی کلاسهای خود تا پایان سال ۹۸ را تعطیل کنند. البته زمزمههایی از مجازی شدن کلاسها هم شنیده میشد. ناگفته نماند که دانشگاههایی در این میان نظر خود را تابع تصمیم دولت دانسته و تصمیمی بر تعطیلی تا پایان سال یا مجازی شدن آن ارائه ندادند.
یک سری از دانشگاهها با توجه به شیوع این بیماری اقدام به تعطیلی تا پایان سال جاری کردند. من جمله: تمامی دانشگاههای استان خوزستان و آذربایجان شرقی، کاشان، صنعتی اصفهان، شیراز، لرستان و چمران اهواز.
تعدادی از دانشگاهها و مراکز عالی کشور نیز با صدور اطلاعیهای بیان کردند که تا پایان اسفند ۹۸ کلیه کلاس هایشان را به صورت مجازی برگزار میکنند. دانشگاههای علم و صنعت، شریف، تهران، شریف، خواجه نصیر، امیرکبیر، خوارزمی، سیستان و بلوچستان، خلیج فارس، کردستان، صنعتی قم، سمنان، الزهرا و فردوسی مشهد از این دست بودند.
در هفتهای که گذشت شاهد لغو اردوی راهیان نور و اعتکاف دانشگاهها نیز بودیم. برنامههایی که با ساعتها همفکری چیده شده بود، به دلیل جلوگیری از شیوع کرونا ویروس لغو شد. همچنین تشکلهای دانشجویی بسیاری از مراکز آموزش عالی کشور، با صدور بیانیهای اعلام همکاری و امداد رسانی به نیروهای پزشکی برای مقابله با ویروس کرونا کردند.
دانشحویان دانشگاه علوم پزشکی قم قرارگاه جهادی مبارزه با کرونا راه انداختند و قرار بر این شد که علاوه بر فعالیت در زمینه جهادی مجازی، به تولید ماسک با تخمین هفتهای ۱۰۰ هزار عدد و ژل ضدعفونی کننده بپردازند. همچنین ۲۰ گروه جهادی قزوینی با اعلام آمادگی برای خدمت رسانی در زمینههای مختلف، اقدام به محتوا سازی کردند.
قدیر، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم هم به دلیل حضور در بیمارستانها و پیگیری حال بیماران، درگیر بیماری و قرنطینه شد. البته او با انتشار فیلمی، از حال خوب و رو به بهبودش خبرداد و کمی خیالمان را از این بمیاری ناشناخته راحت کرد.
در این میان برخی دانشجویان و دانسگاهیان به سراغ تولید رفتند وتا بازار سیاه لوازمی چون ماسک و مواد ضدعفونی کننده را از بین ببرند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز از تولید محلول ضدعفونیکننده سطوح و اشیا در مرکز رشد و نوآوری این دانشگاه خبر داد.
گروه جهادی شهید رحیمی در اراک هم ۱۵۰۰ عدد ماسک قابل شستشو تولید و توزیع کرد. همچنین محققان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تهیه و تولید نوعی محلول ضدعفونی کننده بازار را از کمبود اینگونه مواد نجات داد.
همچنین طلاب جهادی آموزش دیده قمی، در اقدامی خود جوش به یاری مبتلایان به کرونا رفتند. مهمترین عرصهای که قرار شد به زودی طلاب جهادی در آن ساماندهی شوند، پرستاری عمومی از مبتلایان کرونا ویروس توسط طلاب آموزش دیده در مراکز درمانی استان است.
مسئول گروه جهادی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت هم از برگزاری کلاسهای آموزشی در شهرهای حاشیهای این استان برای مقابله با کرونا خبر داد.
همچنین بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در نامهای به رئیس این دانشگاه، آمادگی این تشکل دانشجویی را برای آموزش پیشگیری به مردم در برابر کرونا و همچنین انجام اقدامات درمانی در این زمینه اعلام کرد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی گرگان از آماده باش این تشکل دانشجویی برای انجام هرگونه اقدامی به منظور مقابله باد کرونا گفت و به دانشجویان دانشگاه صنعتی همدان حضور خود برای کمک رسانی در این برحه حساس را یادآوری کرد.
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نیز خود را برای کمک به کادر درمانی این استان آماده کرد. دانشجویان علوم پزشکی اهواز، بیرجند، اراک، اصفهان و زاهدان نیز از این قافله عقب نماندند و اعلام آمادگی کردند.
دانشجویان همدانی و جهادگران اردبیلی که همیشه در اردوهای جهادی ثابت قدم بودند نیز، پا به عرصه گذاشتند. انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز در نامهای جداگانه به کادر درمانی بیمارستانهای این استان خداقوتی گفتند و دست خود را به نشانه یاری دراز کردند.
اما در این هفته شاهد زلزله ۵.۷ ریشتری نیز در آذربایجان غربی بودیم که از همان ابتدا گروههای جهادی دانشجویی شمال غرب کشور با وجود تمامی مشکلاتی که ویروس کرونا برای آنها به وجود آورده بود، اعلام آمادگی کردند. خوشبختانه این زلزله خسارت جانی در بر نداشت؛ اما حدود ۹۵ نفر صدمه دیدند. با این حال بسیج دانشجویی در این استان به راه اندازی ایستگاه کمکهای مردمی مبادرت کرد.
تیر خلاص این هفته سیل و بارندگی شدید در لرستان بود که با توجه به تخمین های هواشناسی انتظار می رفت تلفات زیادی داشته باشد که خوشبختانه اینطور نشد. از اوایل هفته جاری، هشدارهایی مبنی بر احتمال وقوع سیلاب در استان لرستان داده شده بود و با توجه به اینکه لرستانیها در فروردین ۹۸ نیر درگیر سیل شدند و از این حیث خسارات زیادی متحمل شده بودند، این هشدارها را جدی گرفتند و اقدامات پیشگیرانهای برای مهار آن انجام دادند.
شنیدهها حاکی از این است که برخی از پلهای لرستان که در جوار رودخانهها واقع شده اند، تخریب شده اند و حتی جاده پلدختر به اندیمشک نیز بر اثر سیلاب مسدود شده است.
طبق برآوردهایی که تاکنون از خسارات سیل لرستان اعلام شده، راه ارتباطی ۳۵۰ روستا قطع شده و ۳۰ کیلومتر از جاده پلدختر-خرم آباد نیز به زیر آب رفته و آب شرب ۲۰ روستای استان نیز قطع شده است.