آخرین اخبار:
کد خبر:۸۳۰۹۹۸
گزارش|

رسیدن به اهداف بزرگ با آرمان‌خواهی نخبگان محقق می‌شود

اهداف بزرگ یک کشور با حضور نخبگان محقق خواهد شد به شرط آنکه با دو عنصر آرمان‌خواهی و هویت ملی آمیخته شود.

رسیدن به اهداف بزرگ با آرمان‌خواهی نخبگان محقق می‌شود

گروه فناوری خبرگزاری دانشجو؛ حمیده آقاجانی – رزو‌های سخت و پرالتهابی بر کشور حاکم است. هر روز خبر‌های ناراحت کننده‌ای به گوش می‌رسد و احوال دل مردم خوب نیست. لشکر انقلاب امروز رزم جامه سپید بر تن کرده و هر کدام تلاش می‌کنند درد و نگرانی کشور را تسکین دهند.

برخی مشکلات شاید سخت و غیرقابل تحمل باشد، اما با زندگی روزمره عجین شده است، در مقابل گاهی شرایط بحران پیش می‌آید، اینجاست که در کنار یک عزم ملی جامعه نخبگانی می‌تواند مرهمی بر مشکلات باشد.

رسیدن به قله‌های علمی نیازمند فاکتور‌های مختلفی همچون آرمانخواهی و هویت ملی است. آرمانخواهی بدین معنا که منافع ملت به منافع فردی ارجح باشد. آنجا که دستیابی به یک خواسته ورای اظهارنظر‌های سیاسی بوده و واقعیت گرایی مبنای کار عمل قرار می‌گیرد. الگوی جوانان از ابتدای تاریخ کشور تا قبل از اسلام داستان سردارانی بود که خون خود را برای کشور فدا کرده بودند، اما از آن زمان که دین مبین اسلام بر لوح دل و جان مردان و زنان حق طلب نقش بست رنگ و بوی آرمان خواهی هم عوض شد. الگو‌های واقعی به زندگی مردم وارد شد. ملت ایران حالا دیگر می‌دانستند اگر قرار باشد در هر گوشه‌ای صدایی از مظلوم بشنوند یا دستگیر کسی باشند باید در وهله اول انسانیت را سرلوحه کار خود قرار دهند.
 
رسیدن به اهداف بزرگ با آرمان‌خواهی نخبگان محقق می‌شود

از سوی دیگر هویت ملی دیگر از ایرانیزه بودن به ایرانی – اسلامی بودن تغییر شکل داده بود و تا امروز همراه ملتی است که دقیقا آنجا که باید، حضور دارند. ایرانی واقعی در روز‌های سخت هویت ملی خود را به رخ جهان می‌کشد. دقیقا در همین نقطه که می‌توانسته جان خود را بردارد و برود، اما مانده و با دردی به نام بیماری همه‌گیر می‌جنگند. آیا این عمل جز آرمانخواهی و داشتن یک هویت ملی – مذهبی از جای دیگری نشأت می‌گیرد؟

در روزگاری که بزرگترین غول‌های رسانه‌ای جهان تلاش می‌کنند با استفاده از تبلیغات جهت‌دار مسیر انقلاب را به سمت و سوی دیگر هدایت کرده و آرمان‌های جوانان را از مذهبی به غربی تغییر دهند، در یک بزنگاه تاریخی، رهبر فرزانه انقلاب درباره آرمانخواهی و هویت ملی جوانان می‌فرمایند: «نکته‌ی دنبال این حرف این است که راه جلوگیری از فریب و اغوای دشمنِ نخبگی کشور، عبارت است از تقویت هویّت ملّی و تقویت آرمان‌خواهی در مجموعه‌ی نخبه‌ها. هویّت ملّی باید در مجموعه‌ی نخبه‌ی کشور تقویت بشود، باید احساس کنند که ایرانیِ مسلمانند، باید افتخار کنند به اینکه ایرانیِ مسلمانند؛ این باید در آن‌ها تقویت بشود؛ باید افتخار کنند که تتمّه و دنباله‌ی یک تاریخ بسیار شرافتمندانه و باارزشند؛ دانش ما یک روز دنیا را در تصرّف داشته، فلسفه‌ی ما یک روز برترین فلسفه در دنیا بوده، دانشمندان ما، حقوق ما، فقه ما همین‌جور؛ ما دنباله‌ی آن تاریخ هستیم. البتّه انقطاع پیدا شده -گفتم که اقلّاً دویست سال انقطاع حاصل شد- لکن بعد از پیروزی انقلاب، آن حرکت عظیم تاریخی ادامه پیدا کرده و با همه‌ی مشکلات و با همه‌ی کارشکنی‌ها پیشرفت کرده‌ایم. افتخار باید بکنیم؛ هویّت ملّی و آرمانها.»

امروز در کشور فضای مطلوبی برای توسعه مراکز آموزشی و رشد و بالندگی افراد نخبه وجود دارد، به طوری که دستگاه‌ها و ادارات مختلفی در این حوزه تلاش می‌کنند. شرکت‌های دانش بنیان و استارت آپ‌های بسیاری شکل گرفته و در حوزه‎های مختلف مشغول به کار هستند. توجه به امر نخبگانی علمی برای رهبر معظم انقلاب از اهمیت بالایی برخوردار است، تا جایی که می‌فرمایند: «به شرکت‌های دانش‌بنیان اهمّیّت بدهند. من شنیدم ضوابط این شرکت‌ها -که من قبلاً یک‌وقتی سفارش کرده بودم نگذارید ضوابط شرکت‌های دانش‌بنیان تنزّل پیدا کند- تنزّل پیدا کرده؛ البتّه این یک گزارش است، این را حتماً دنبال کنید، نگذارید ضوابط شرکت‌های دانش‌بنیان تنزّل [پیدا کند]. به عدد خیلی دل خوش نکنید؛ البتّه شکّی نیست که اگر به جای سه هزار، سی هزار شرکت دانش‌بنیان داشته باشیم، بهتر است، امّا به شرطی که واقعاً شرکت دانش‌بنیان باشند و ضوابط لازم در آن‌ها رعایت بشود.» 

اما نخبگانی فقط در حوزه علمی نیست هر چند مسئله پر اهمیتی است. از نخبه امروز انتظار می‌رود در حوزه‌های علوم انسانی و بین المللی هم هوشیارانه عمل کند، همانگونه که پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران علاوه بر توسعه علمی روحیه آرمان‌گرایی و آرمان خواهی نیز در سایه آموزه‌های ایرانی و اسلامی بالنده‌تر شده است. بسیاری از اندیشمندان و دانشمندان کشور امروز به جز رسیدن به اهداف بلند کشور در حوزه‌های مختلف علمی تلاش می‌کنند تا صدای مظلومیت کشور‌ها را در هر شرایطی به گوش جهان برسانند و البته این مطالبه جدی رهبری نیز هست.
 
رسیدن به اهداف بزرگ با آرمان‌خواهی نخبگان محقق می‌شود

ایشان در خصوص آرمان‌خواهی بین المللی می‌فرمایند: «یکی دیگر از نقاط قوّت ما، مسئله‌ی عدالت‌خواهیِ بین‌المللی جمهوری اسلامی است؛ این برای جمهوری اسلامی آبرو است. اینکه جمهوری اسلامی طرف‌دار ملّتهای مظلوم باشد، آبرو است؛ اینکه طرف‌دار ملّت فلسطین باشد، یک آبرو است. جمهوری اسلامی نیروی مقاومت در مقابل رژیم صهیونیستی را در منطقه تقویت کرده است. دشمنانی را، عوامل مزاحم و مضرّی را -به نام داعش و جبهةالنّصره و امثال اینها- در عراق و در سوریه درست کردند؛ جمهوری اسلامی از نیروی مقاومت در این منطقه حمایت کرد؛ این عدالت‌خواهی است؛ این دفاع از ملّت فلسطین است؛ این دفاع از استقلال کشور‌های منطقه است، دفاع از تمامیّت ارضی کشور‌ها است. این نقطه‌ی قوّت است. این نقطه‌ی قوّت را به‌عنوان دخالت جمهوری اسلامی، به یک مسئله‌ی چالش‌آفرین تبدیل میکنند و وانمود میکنند و معرّفی میکنند و روی آن تکیه میکنند؛ این وضعی است که امروز ما با دشمن داریم.»

در مثل‌های قدیمی شنیده‌ایم که می‌گویند عالم بی عمل همچون زنبور بی عسل است؛ نخبه اگر در کار خود تنها به بعد علمی توجه کند حاصلش بمب اتم و سلاح‌های مخرب خواهد بود، اما اگر آرمانی برای زندگی کاری خود داشته باشد و قلبش برای یک هدف بتپد ماندگار خواهد شد.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار